حاشیه های سریال های شبکه نمایش خانگی در بهار امسال کمترین خاصیتی که داشتند، مطرح کردن دوباره نام این رسانه و ابراز نظرات موافق و مخالف در باره آن بود. در رسانه های جمعی و شبکه های اجتماعی کارشناسان و صاحبنظران متعددی سخن گفتند و معلوم شد در غیاب تلویزیون های خصوصی، نمی توان توقعات زیادی از شبکه ای که داشت که سرمایه گذاری در آن به دلیل نقض مکرر کپی رایت، با مخاطرات زیادی روبروست و تنها خصلت آن به چاش کشیدن انحصار رسانه ملی است.
فیلم های شبکه
چراغ بازار شبکه با فیلم «دو لکه ابر» محصول گروه «هنر و تجربه» روشن شد و آخرین فیلم بهاری این بازار فیلم «مفت آباد» اثر دیگری از همین گروه بود.
در سه ماهه نخست سالجاری مجموعا ۱۶فیلم در شبکه نمایش خانگی و سرویس های استریمینگ عرضه شدند و همانطور که گفته شد، در این میان ۲ فیلم به گروه «هنر و تجربه» تعلق داشت. در این بین فیلم «تنها دوبار زنگی می کنیم» قبلا در فرمت vcd به بازار آمده بود و این بار در قالب dvd عرضه شد. با این تفصیل بر خلاف سال های اخیر که موسسه «سوره» پیشگام در تامین و عرضه فیلم های ایرانی بود، امسال موسسه «سرو رسانه پارسیان» به مدیریت برادران «یاری» یکه تاز شبکه در فصل گذشته بود. «سرو رسانه» با ۵ فیلم بیشترین خرید را از بازار سینمای ایران کرد و به موازات آن ضمن به پایان بردن توزیع سریال های «هشتک خاله سوسکه»و «ممنوعه»، دست به جیب شد و سرمایه سریال «کرگدن» به کارگردانی «کیارش اسدی زاده» را تامین کرد. نخستین سکانس های این سریال در شهر بندر انزلی مقابل دوربین رفت. با اینکه تیم بازیگران این مجموعه تاکنون معرفی نشده اند، «روزانه های سینمایی» از حضور«سارا بهرامی» و «مصطفی زمانی» در این سریال مطلع شده است.
دیگر موسسات فعال شبکه در بهار «تصویر دنیای هنر» و «سوره» هر کدام با ۳ فیلم، «هنر اول» و «تصویر گستر پاسارگاد» با دو فیلم بودند که به این طریق در در بازار اعلام حضور کردند. هر قدر که حضور دوباره موسسه «مهر هشتم» در سال گذشته غافلگیر کننده بود، در بهار امسال هم بعد از مدتها سر و کله «پارس ویدیو» با فیلم «دم سرخ ها»تعجب برانگیز بود.! «هنر اول» در کنار تامین فیلم، سرمایه اصلی سریال«نهنگ آبی» را بموقع تامین کرد تا وقفه ای در توزیع منظم آن رخ ندهد. در هفته پیش رو هیجدهمین قسمت از این مجموعه ۲۶ قسمتی توزیع می شود. پخش«دنیای هنر» دست اندرکار توزیع دو سریال نسبتا پر طرفدار این روزهای شبکه یعنی «سال های دور از خانه» و «هیولا»است و تا شهریور ماه هر هفته نسخه تازه ای از این محصولات را به زنجیره پخش خواهد رساند.
پاس گل «احضار» و «رقص روی شیشه» به مخالفان
به جز گلایه و انتقاد به حق مخاطبان از ناتمام ماندن دو سریال «احضار» و «رقص روی شیشه»، مخالفان بالفطره سریال سازی در شبکه نمایش خانگی، فرصت را غنیمت دانسته و در تریبون هایی که تلویزیون سخاوتمندانه در اختیارشان نهاد، آتش سنگینی را بر شبکه و محصولاتش ریختند و برای جور بودن جنس شان، دور ماندن حوزه فعالیت vod ها از هر گونه نظارت را سوژه ای برای تاختن علیه دولت قرار دادند تا با یک کرشمه از پس دو کار برآمده باشند. تهیه کننده های هر دو سریال می توانستند صادقانه با مردم حرف بزنند و به جز عذرخواهی، از مشکلات پیش آمده در مسیر تولید و یا توزیع سریال صحبت کنند. دست اندرکاران «رقص روی شیشه» می توانستند سریال را ناتمام باقی بگذراند اما پایان سرهم بندی شده و مسخره موجود را به مخاطبان نشان ندهند و با یک نریشن، طومار تعدادی از شخصیت ها را یکجا نپیچند.! جدا از کار غیرقابل توجیه دست اندرکاران این دو سریال و نیز انصراف یکی دو بازیگر از ایفای نقش در سریال های «نهنگ آبی» و «رقص روی شیشه»، توزیع همزمان ۵ سریال در در ماه های پایانی سال گذشته و هفته های ابتدایی سال جدید، رخدادی بود که تاکنون شبکه آن را تجربه نکرده بود.
سکان شبکه در دستان سرپرست
برای دومین بار در دولت آقای روحانی با تغییر مدیریت اداره نمایش خانگی، یک سرپرست عهده دار این اداره شد تا در تند باد حملات و انتقادات مدیریت شده علیه نمایش خانگی، کار پاسخگویی به انتقادات به یک مدیر غیر مرتبط در سازمان سینمایی واگذار شود. به موجب اخبار رسیده، در هفته های آتی با تغییرات ساختاری در سازمان امور سینمایی، اداره ای به نام نمایش خانگی در این سازمان وجود نخواهد داشت و از این پس کلیه امور مربوط به ساخت فیلم در یک اداره و امور مربوط به نمایش در اداره دیگری فارغ از مدیوم(سینما، نمایش خانگی و سامانه های آنلاین) پی گرفته خواهد شد. پیش از این در سال پایانی دولت دهم، اداره نمایش خانگی منحل شده بود و وظایف آن به اداره کل ارزشیابی و نظارت واگذار شده بود اما در دولت یازدهم مجددا این اداره با نام دفتر نمایش خانگی، فیلم کوتاه و مستند به تشکیلات سازمان سینمایی برگشت و مدیر مستقلی به خود دید.
نبض رئالیتی شو در «هنر اول» می تپد
«شام ایرانی» در چهار فصل و فصل اول «رالی ایرانی»نخستین رئالیتی شوهای نمایش خانگی ایران بودند که در هنگام عرضه با واکنش های مختلفی همراه شدند. سال گذشته بعد از مدتها رئالیتی شو«سیزده شمالی» به کارگردانی «علیرضا امینی» در بازار عرضه شد که توفیقی به اندازه دو عنوان قبلی نداشت. امسال «آرش معیریان» کارگردان پر انرژی سینمای ایران فصل دوم «رالی ایرانی» را به تهیه کنندگی «سعید ابوطالب»با مجموعه بیشتری از بازیگران، خوانندگان و ورزشکاران مقابل راهی شبکه نمایش خانگی کرد. در سری دوم این رئالیتی شو یک بازیگر زن جوان لبنانی نیز شرکت کرده است.
موسسه «هنر اول» که قبلا با برند «سینما ۲۴» در شبکه فعالیت داشت، این بار نیز توزیع این مسابقه نمایشی را بر عهده گرفته است تا دوباره کاری را که در آن شگرد و تجربه دارد، در دست بگیرد. سال های گذشته یکی دو فصل از «شام ایرانی»از تلویزیون پخش شده بود.
فیلم های پر فروغ و کم فروغ فیلم های شبکه در بهار ۹۸
از آنجا که بسیاری از مخاطبان شبکه نسخه کپی و یا دانلود غیرقانونی فیلم ها را می بینند و همچنین یک فیلم ولو ارجینال و دانلود حلال ممکن است در جمع خانواده دیده شود، متاسفانه آمار دقیقی از تعداد بینندگان محصولات شبکه وجود ندارد و فقط با در گرفتن کیفیت فیلم ها و اقبال مردم در زمان اکران می توان حدس زد که همان فیلم ها در شبکه مخاطب بیشتری از سایر فیلم ها داشته اند.
پر فروغ ها
بر این اساس در صدر باکس آفیس نسخه فیزیکی و اینترنتی بهار می توان به ترتیب از این فیلم ها نام برد:
۱.مغزهای کوچک زنگ زده – هومن سیدی
۲.لس آنجلس تهران – تینا پاکروان
۳.هشتک-رحیم بهبودی فر
کم فروغ ها
در سبد آثار کم ارزش این فصل می توان فیلم های «وای آمپول»(علیرضا محمود زاده)، «دم سرخ ها»(آرش معیریان)،«رفقای خوب» (مجید قاری زاده) و «خانم یایا»(عبدالرضا کاهانی) را نام برد.
با این حال بعضی از فیلم های واجد ارزش به دلیل ماهیت هنری و یا تلخی قصه، در شبکه مهجور ماندند. فیلم هایی نظیر «پشت دیوار سکوت»، «یک کیلو و بیست و یک گرم»، «آخرین بار کی سحر را دیدی»، و «سوفی و دیوانه» در این شمار قرار دارند.
اضافه کردن نظر