از قرار پروانه نمایشخانگی فیلم سینمایی رحمان۱۴۰۰ با قید انتشار صرفا اینترنتی صادر شده است و تهیه کننده مجاز است فیلم را فقط بر بستر پلتفرمهای اینترنتی منتشر کند. دلیل این امر چیست؟ اگر این تصمیم به خاطر اعمال محدودیت در توزیع و انتشار این محصول است، بعید است کارکرد موثری داشته باشد زیرا پیش از این نسخه کاملتر و بدون ممیزی فیلم در بازار زیرزمینی فیلم و اینترنت منتشر شده است و دومین فیلم پرفروش اکران ۹۸ به رویت تماشاگران زیادی در ایران و خارج از کشور رسیده است. بعد از این هم بازار موازی اگر تقاضایی را مشاهده کند، حتما درصدد تکثیر نسخه دیویدی فیلم برخواهد آمد.
ممکن است تصور شود که با اجرای این تصمیم آمرانه فیلم از تبلیغات محیطی محروم میشود و با حذف نسخه فیزیکی، پوسترهای فیلم در مراکز عرضه از جمله سوپرمارکتها دیده نخواهد شد. در پاسخ به این احتمال باید گفت در صورت حذف پوستر در مراکز عرضه، کمپین تبلیغاتی فیلم میتواند در اشکال دیگری محیطی مثل استفاده از بیلبورد دنبال شود.
از اینها گذشته موافقت با نمایش عمومی یک فیلم آن هم در اینترنت، به معنای انتشار گسترده آن در همه ساحتهاست.در نقطه مقابل شاید محروم کردن فیلم از عرضه اینترنتی میتوانست موثرتر واقع شود و البته عوائد انتشار اینترنتی را نصیب سارقان کند. در هر صورت شکی نیست که اگر رحمان بدون دیویدی آمد، با حذف دیویدی از رژیم مصرفی اغلب تماشاگران، اینگونه محدودیتها همانطور که پیشتر گفته شد، فاقد هرگونه تاثیر است.
فارغ از این حواشی رحمان۱۴۰۰ در زمان مناسبی منتشر شده است و خانه نشینی اغلب مردم ضریب تماشای قانونی و حلال آن را افزایش داده است. ناشر نسخه اینترنتی رحمان۱۴۰۰ موسسه سوره است که با بارگذاری آن در پلتفرم استریم فیلمگردی از این سامانه جدید رونمایی شده است. پیش از این حوزه هنری سامانههای مشابهی را راهاندازی کرده بود که عمر دیرپایی نداشتند.
روزانه های سینمایی را در تلگرام دنبال کنید: cinemadailyir@
اضافه کردن نظر