به دنبال عدم درج پاسخ رییس اتحادیه موسسات ویدیو رسانه به اظهارات حسن هدایت در روزنامه بانی فیلم، دکتر نوروزی رییس اتحادیه جوابیه دوم خود را اختصاصا" در اختیار روزانه های سینمایی قرار داده تا زمینه لازم برای قضاوت مردم فراهم شود. مشروح پاسخ ایشان بدین شرح است:
جناب آقای فروتن، مدیر کل محترم اداره همکاری های سمعی و بصری و نمایش خانگی،
احتراما همانگونه که مستحضرید، روزنامه بانی فیلم از درج جوابیه دوم این اتحادیه خودداری نمود، عملکرد یکسویه این نشریه در درج دلبخواهی جوابیه ها و عدم رعایت انصاف و اخلاق توسط دوستان بانی فیلم این اتحادیه را بر آن داشت که از ارسال مجدد جواب خودداری نماید و علیرغم رفتار ناشایست دست اندرکاران این روزنامه به دلیل اینکه این نشریه تنها روزنامه سینمایی این کشور بوده از دست زدن به اقدام قانونی هم خودداری کند و در عوض و تنها از باب تنویر افکار عمومی در برابر موارد خلاف واقع که این روزنامه منتشر کرده نظریات خود را به دلیل نداشتن هیچ تریبونی در فضای مطبوعاتی کشور به اطلاع حضرتعالی برساند تا در صورت صلاحدید این جوابیه از طریق وبسایت حضرتعالی به اطلاع عموم مردم برسد.
جناب آقای مسعود داودی، صاحب امتیاز، مدیر مسئول و سردبیر روزنامه محترم بانی فیلم
احتراما پیرو مطالب منتشره در ستون بازتاب صفحه دوم مورخه ۲۳ اسفند ۱۳۹۰، شماره ۲۲۲۴ آن مطبوعه محترم در ارتباط با بی ربط بودن جوابیه دوم این اتحادیه و همچنین موارد مطروحه به قلم آقای هدایت و عدم چاپ جوابیه این اتحادیه در پاسخ به موارد خلاف واقع منتشره در ستون بازتاب صفحه دوم شماره ۲۲۲۲ مورخه ۲۱ اسفند ۱۳۹۰ احتراما توجه شما را به موارد ذیل جلب می نماییم:
اخلاق حرفه ای روزنامه نگاری ایجاب می کرد جوابیه این اتحادیه را چاپ بفرمایید تا این حق را به مخاطبان روزنامه خود بدهید که در فضایی عادلانه و برابر و پس از شنیدن حرف هر دو طرف این بحث قضاوت نمایند، جوابیه این اتحادیه را چاپ ننموده اید و از لحاظ این اتحادیه تنها گناه این جوابیه که باعث شده به مذاقتان خوش نیاید مستدل بودن آن در برابر ادعاهای خلاف واقعی است که چاپ نموده اید، می باشد. باز شدن باب گفتگو قطع به یقین باعث خواهد شد تا سره از ناسره مشخص شده و در فضایی به دور از جنجال های بیهوده حقیقت روشن شود، اتفاقی که ظاهرا نشریه شما به دلیل ضعف در پاسخکویی و عدم بررسی کارشناسی دقیق جوابیه های خود پیش از چاپ از آن گریزان بوده و به همین دلیل به جای حل مسئله به پاک کردن صورت مسئله پرداخته است.
آقای حسن هدایت را به عنوان شاهدی از غیب احضار فرموده اید تا ایشان هم بر ادعاهای روزنامه شما در مورد موسسات ویدئو رسانه صحه بگذارد، فارغ از ارادات این اتحادیه نسبت به شخصیت این کارگردان گزیده کار سینمای ایران عزیزمان، اشاره به موارد زیر در مورد مطلب ایشان ضروری به نظر می رسد:
بنا به اظهار مدیرکل محترم اداره همکاری های سمعی بصری و نمایش خانگی و همچنین دبیر محترم ستاد مبارزه با قاچاق محصولات فرهنگی در سال ۱۳۸۹ عایدی تهیه کنندگان از قبل موسسات ویدئو رسانه مبلغی بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان بوده است در حالیکه در همین سال عایدی تهیه کنندگان محترم از گیشه سینماها رقمی نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان بوده است. قطع به یقین در صورت داشتن آشنایی با اینترنت، با یک جستجوی ساده اینترنتی می توانید به صحت اخبار مذکور دست پیدا کنید، با توضیح بالا ان شاالله این مسئله برای آقای هدایت واضح و ثابت شده باشد.
این نکته بر ما پوشیده مانده که چرا اساس منتفع شدن موسسات خصوصی ویدئو رسانه از کسب و کاری که می کنند، بدون دریافت وام یا هر نوع کمک مادی از ادارات دولتی، فارغ از اینکه آیا حقیقتاً انتفاعی در کار بوده یا خیر، باعث نگرانی آقای هدایت شده است؟ اتفاقا اگر تنها و تنها میزان سودی که این موسسات به تهیه کنندگان محترم سینما رسانده اند را در نظر بکیریم ایشان باید از انتفاع این موسسات خوشحال هم باشند چرا که بقای این موسسات اتفاقا به نفع تهیه کنندگان محترم سینمای ایران است.
اگر فیلم های سینمایی ایرانی برای موسسات سودده هستند، چرا وزارت ارشاد به اجبار این موسسات را به خرید سه فیلم سینمایی در سال ناچار می کند و علیرغم این فشارها هنوز هم تعداد زیادی از این فیلم ها به فروش نرفته و در انتظار مشتری به سر می برند؟ چرا مدام تهیه کنندگان از به فروش نرفتن فیلم های خود گله می کنند؟ آقای هدایت نباید فراموش کنند که موسسات ویدئو رسانه فیلم های خارجی را مجاناً و به عنوان هبه از تهیه کننده های سینمای ایران و یا شخص آقای هدایت دریافت نمی کنند بلکه بابت خرید رایت آنها به تهیه کننده های خارجی آنها هزینه های هنگفتی پرداخت می کنند و سوال مهمتر این است که ایشان تا چه میزان از سود فیلم های خارجی توزیع شده در شبکه نمایش خانگی با خبر هستند؟ آیا این فیلم ها خسارت های هنگفت وارد آمده به موسسات از بابت فیلم های سینمایی ایرانی را جبران می کنند؟ آیا ایشان در جریان هستند اکثریت قریب به اتفاق فیلم های سینمایی ایرانی باعث واردآمدن خسارت سنگین به موسسات ویدئورسانه شده است؟ آیا این انصاف است که ایشان به عنوان یک تهیه کننده تا هنگامی که موسسات برای ایشان و همکارانشان سود تولید کرده اند راضی باشند و اما هنگامی که سرمایه های شخصی این موسسات در مسلخ کپی و سرقت آثار فرهنگی به باد می رود و این موسسات تنها پاره ای از مشکلات خود را بازگو میکنند موسسات توسط ایشان متهم شوند به گزافه گویی؟
اظهار نظر در خصوص مباحث مطرح شده توسط ایشان در مورد دو فیلم سینمایی قصه های زندگی و ناسپاس را به موسسه مربوط واگذار می کنیم.
ماهم نوا با ایشان آرزو می کنیم که هر فردی بیاموزد که سخن گزاف را باید پیش از گفتن به آب انصاف و فروتنی، مطهر و معتدل ساخت.
اتحادیه شرکت های ویدئو رسانه ایران
اضافه کردن نظر