روزانه های سینمایی

اثری شاخص در بین درام های سیاسی

به رغم آنکه تصور می شد با آغاز فصل تابستان، آهنگ عرضه فیلم های سینمایی در شبکه نمایش خانگی شتاب بیشتری به خود گیرد، این چنین نشد و نخستین فیلم سینمایی این فصل، امروز سیزدهم تیرماه توزیع شد. فیلم تحسین برانگیز «ماجرای نیمروز» و برنده پنج سیمرغ از جشنواره سی و پنجم فیلم فجر، امروز در پیشخوان های فروش نشست تا همراه با انتشار اینترنتی، از مخاطبان دلبری کنند.

عرضه «ماجرای نیمروز» پس از شوی مضحک سران سازمان به اصطلاح مجاهدین خلق در پاریس، فرصت تازه ای را فراهم می سازد تا گروه های سنی جوان و نوجوان جامعه با کارنامه ننگین این گروهک تروریستی بهتر آشنا شوند و زوایای پیدا و پنهان تشکیلات سیاسی- نظامی مجاهدین را به روایت خلاقه تیم سازنده «ماجرای نیمروز» به کارگردانی «محمد حسین مهدویان»بشناسند.

«ماجرای نیمروز»در حد فاصل زمانی کوتاه عرضه قسمت دوم سریال«شهرزاد» و قسمت سیزدهم مجموعه«عاشقانه» و نیز فیلم سینمایی«نفس» ساخته« نرگس آبیار»به بازار آمده است و به همین خاطر کار سختی را برای رقابت با این دو مجموعه و فیلم سینمایی «نفس» دارد.

اینکه چرا موسسه «تصویر گستر پاسارگاد» اصرار دارد «نفس» را با ۴۸ ساعت فاصله از توزیع «شهرزاد»و ۲۴ ساعت پس از عرضه«ماجرای نیمروز»راهی مراکز عرضه کند، سوال تقریباً بی جوابی است؛ زیرا پیش از این هم موسسات و شرکت های پخش تن به چنین کاری داده اند و همپوشانی اقدامات برای آنها عامل بازدارنده ای به شمار نمی رود.  

«ماجرای نیمروز»، سومین فیلم جدی و قابل اعتنا در باره حوادث دهه پنجاه و شصت پس از فیلم های«سیانور»(بهروز شعیبی) و «امکان مینا»(کمال تبریزی) است. «امکان مینا»روزهای گذشته از تلویزیون پخش شد تا در سالروز حادثه تروریستی هفتم تیرماه سال ۶۰، تلویزیون با این فیلم و مجموعه «نفس» به کارگردانی «جلیل سامان»، افشاگر روابط غیرانسانی در گروهک مجاهدین باشد.

با این حال «ماجرای نیمروز»اثر برتر و شاخص دربین درام های سیاسی یاد شده است و ضمن آشنا زدایی توانست الگوی روایتی بدیعی را به نمایش گذارد.

سعید رجبی فروتن

در کنار روزمرگی های معمول، این جا خودم و افکارم را ثبت می کنم. از فرهنگ و هنر تا سینما و نمایش خانگی... می توانید نوشته های من را در «روزانه های سینمایی» دنبال نمایید.

۳ comments

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

  • جناب فروتن عزیز

    بد نیست در کنار نقد محتوای محصولات مختلف پخش شده در شبکه به طراحی دی وی دی یا جلد و سایر مقوله ها نیز توجه بفرمایید.

     

    نکته ی مورد بحث بنده، طراحی منو در محصولات موسسه سوره میباشد. متاسفانه همه یک شکل و بدقواره با حداقل خلاقیت ممکنه به بازار ارائه میشوند. واقعا فیلم زیبای ماجرای نیمروز ارزش طراحی یک منوی ناقابل را نداشت؟

    پخش فیلمها از این موسسه به کابوس آرشیوداران بدل شده است و بنده خدا خدا می کنم فیلمهای مورد علاقه ام از این موسسه پخش نشود. مواردی از جمله سخت باز شدن درب والت (با جدا کردن قسمتی که روی آن تبلیغ پارک قرار دارد دیگر والت به کل نابود میشود و مورد دیگر حک کردن آرم وی آ سی در گوشه ی تصویر بدون هیچ خلاقیت  میباشد. اگر آرم موسسه را بجای آن قرار میدادند بسیار شکیلتر بود تا عبارت انگلیسی حروف یاد شده

  • خیلی ممنونم. امیدوارم تشکیلاتی برای کنترل کیفیت طراحی و ساخت دی وی دی در کنار بخشهای مربوط به ممیزی و محتوا تشکیل شود

مرا در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید