روزانه های سینمایی

زیر اجاق را خاموش کنید

بهمن ۱۳۹۰ که اولین قسمت «شام ایرانی» با الهام از برنامه Come Dine with Me به کارگردانی «بیژن بیرنگ» در بازار شبکه نمایش خانگی عرضه گردید، به رغم حملات و انتقادات تند رسانه هایی که این برنامه را اثری کاملاً تقلیدی می دانستند، محصول با استقبال نسبی مخاطبان مواجه شد. کنجکاوی مردم وقتی بیشتر شد که در سری دوم این بار هنرمندان زن، دوربین «بیرنگ» را به خانه هایشان راه دادند تا ناظر میزبانی آنها در پذیرایی از مهمانان برنامه باشد.

حاشیه آفرینان تاب دورهمی هنرمندانه زنان بازیگر: بهاره رهنما، شقایق دهقان، لادن طباطبایی، و سحر زکریا را نیاوردند و واکنش ها در قبال این برنامه باعث شد تا گروه سرمایه گذار قید تولید برنامه با حضور زنان هنرمند را بزند تا مبادا حاشیه ها باعث توقف پروژه شود. «شام ایرانی» با کناره گیری «بیرنگ»، در ادامه کجدار و مریز با «محمد شایسته» و «سروش صحت» به راه خود ادامه داد و البته با ریزش مشتری همراه شد. سال گذشته به تناسب تغییر فضای اجتماعی، «موسسه سینما ۲۴» دل به دریا زد و مجدداً چند بازیگر زن سینما و تلویزیون را در فهرست مهمانان برنامه قرار داد. به همین خاطر بهنوش بختیاری، نرگس محمدی، نسرین مقانلو و لاله اسکندری راضی شدند تا خانه هایشان را آب و جارو کنند و هر یک به فراخور سلیقه، دیگ غذایشان را بار بگذارند و در انتظار قدوم مهمانان لحظه شماری کنند.

مشاهده سری هشتم مجموعه «شام ایرانی» این نکته را به ذهن متبادر می کند که در پنج سالی که از تولید و انتشار «شام ایرانی» گذشته است، تحولات رسانه ای زیادی رخ داده است. حالا دیگر سلبریتی ها هر چند روز یکبار در صفحات اختصاصی در شبکه های اجتماعی طرفداران شان را با مشاهدات، تجربیات و علائق شخصی اشان شریک می سازند و بعضاً در برابر وقایع اجتماعی ساکت نمی نشینند و اظهار نظر می کنند. برنامه های گفتگو محور تلویزیون با حضور ستارگان در تلویزیون و برنامه های اینترنتی به مرز افراط و تکرار ملال آور رسیده اند و خلاصه مردم با زیر و بم زندگی خصوصی هنرمندان آشنا شده اند. به همین خاطر «شام ایرانی» جاذبه ای به اندازه سال های گذشته ندارد و رقص «اکبر عبدی» و کَل کَل ستاره ها با یکدیگر موجی را ایجاد نمی کند.

به این خاطر شاید وقت آن رسیده باشد که این سری تازه از برنامه، شام آخری باشد که بهانه ای برای گفت و شنود و رقابت دوستانه هنرمندان شده است. سابقه و حیثیت حرفه ای موسسه خوشنام «سینما ۲۴» حکم می کند تا قبل از اینکه ریزش بیشتری از مشتریان را نظاره گر باشد، «شام ایرانی» را به خاطره ای خوش در حافظه مخاطبان وانهد و پیگیر ساخت قسمت های دیگری برای آن نباشد.

سعید رجبی فروتن

در کنار روزمرگی های معمول، این جا خودم و افکارم را ثبت می کنم. از فرهنگ و هنر تا سینما و نمایش خانگی... می توانید نوشته های من را در «روزانه های سینمایی» دنبال نمایید.

اضافه کردن نظر

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

مرا در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید