بازار شبکه نمایش خانگی تاکنون شاهد توزیع پنج سری از برنامه تولیدی “شام ایرانی” بوده است. اگر سری اول این برنامه را استثنا کنیم، ادامه برنامه صرفاً با حضور هنرمندان و ورزشکاران مرد تولید و پخش شده است. چرا موسسه سرمایه گذار از ساخت برنامه با حضور بانوان منصرف شده است، احتمالاً گریز از سخت گیری های ممیزی و حاشیه هایی است که معمولاً سبب تحریک منتقدان و مخالفان ستاره ها و چهره های مشهور بویژه خانم ها می شود. از سوی دیگر؛ باز پخش شام ایرانی از تلویزیون گروه سرمایه گذار را مطمئن ساخت که در صورت رعایت ضوابط پخش سیما، می توان به بازگشت سرمایه و یا سود از پخش تلویزیونی هم امید بست.
بیژن بیرنگ و فرد کمتر شناخته شده ای به نام محمد شایسته، کارگردانان شام ایرانی در چهار سال اخیر بوده اند. دو سری اول شام ایرانی به یمن حضور بیرنگ از نکته ها و لطایف اجتماعی و خانوادگی بی بهره نبود و پیدا بود که بیرنگ برای دلنشین کردن جلسات دورهمی ستاره ها به حرف های فی البداهه آنها دلخوش نکرده است. هر چه بود شام ایرانی طعم و مزه نگاه متفاوت و انسانی بیرنگ را داشت و برنامه ای از جنس خود او بود.
با کناره گیری بیرنگ و گرایش او به ساخت مجموعه دنباله دار برای نمایش خانگی، شایسته(احتمالاً جوان)نتوانسته است خلاء اندیشه را در سری جدید برنامه پرکند. طرح سوال های عموماً کلیشه ای از ستاره ها، رها کردن مهمانان به حال خود، ویژگی سری جدید شام ایرانی در دو سال گذشته بوده است.
به این خاطر اگر عواملی دست به دست هم دهند و شور و اشتیاق لازم را در مهمانان ایجاد کنند، احتمال اینکه یخ مهمانی آب شود، وجود دارد و اگر فضا به هر دلیلی صمیمانه و خاطره انگیز نشود، برنامه جذابی تولید نمی شود. در اینگونه مواقع اگر برنامه متن از قبل تهیه شده ای نداشته باشد که معمولاً ندارد، تجربه و مهارت کارگردان در هدایت بحث ها و گفتگوهای مهمانان کارساز واقع می شود. در این سری برنامه ها کارگردان هر قدر شناخت بیشتری از علائق و نگرش های ستاره ها داشته باشد، می تواند با استفاده از مشترکات فکری و ذوقی آنها پیشنهاد موضوعی را مطرح کند و آن را به یک گفتگویی سرخوشانه و شنیدنی مبدل سازد.
بیرنگ اجاق “شام ایرانی” را خاموش کرد تا نشان دهد “عشق تعطیل نیست” اما پس از او شایسته بدیل مناسبی برای او به حساب نمی آید و اگر محبوبیت و ملاحت ذاتی بعضی از ستاره ها در سری جدید شام ایرانی نبود، قطعاً شام ایرانی روی دست ارباب مطبخانه می ماند.!
شام ایرانی تا اینجای کار علیرغم اینکه میراث دار یک برند جهانی است، نتوانسته رنگ و طعمی کاملاً ایرانی به خود گیرد و نمایانگر فرهنگ و سنت های اصیل ایرانیان در مهمانانی های شبانه و گپ و گفت های صمیمی شود.
آقای فروتن
از شام ایرانی تا کنون چند قسمت عرضه شده؟
در چند مجموعه تولید شده این برنامه؟
شرکت کننده های هرکدوم از این مجموعه ها چه کسانی بودند؟
استفاده از موتور جستجوی گوگل پاسخگوی سوالاتی از این دست است.
با سلام.جناب آقای فروتن عزیز جنابعالی که مطلع می باشید ،دوستان در وزارت ارشاد به طور شفاف تهیه کننده را از همکاری با آقای بیرنگ منع نموده و مجموعه را به سوی بی رنگی هدایت نمودند.
قربان بی خبر بودم.!مگر همین وزارت ارشاد با کارگردانی یک مجموعه توسط ایشان موافقت نکرده است؟
جناب آقای فروتن ،ماجراها مربوط به دولت قبل می باشد،حکایت مار گزیده و ریسمان سیاه و سفید است،هنوز برای ورودسری جدید برنامه شام ایرانی به موارد بحث برانگیز ،دچار تردید هستیم.عملکرد چندین ماه گذشته وزارت ارشاد نشان می دهد که در برابر جریان های فشار قوی،عقب نشینی تنها گزینه است.اما در مجموع در حد بضاعت سعی داریم تاکیفیت فنی و محتوایی شام ایرانی را ارتقا بخشیم.
همیشه گفته ام برای شما و همه کسانی که در شبکه سرمایه گذاری می کنند، احترام قائلم. فقط برای اینکه محدودیت ایجاد شده به پای بنده نوشته نشود، ناگزیرم به اطلاع بازدید کنندگان عزیز برسانم؛ در ۱۳ ماه پایانی دولت گذشته و در اقدامی اشتباه اداره کل نمایش خانگی منحل شد و با یک پسرفت دهشت انگیز، مدیریت نمایش خانگی به صدور پروانه خلاصه شد و امور مربوط به پروانه نمایش و مجوز تاسیس موسسات ویدیو رسانه به روال قبل از سال ۱۳۸۲ به اداره کل ارزشیابی و نظارت سپرده شد و با حذف فیزیکی نیروهای موثر در اداره کل نمایش خانگی، تجربه دهساله آنها به فراموشی سپرده شد.
در ادامه با تغییر و اصلاحاتی در تشکیلات سازمان سینمایی؛ اداره کل نمایش خانگی مجدداً احیا شد و از ابتدای تابستان۹۳ اولین مدیر کل نمایش خانگی در دولت یازدهم آغاز به کار کرد. عجله نباید کرد، تجربه هم به مرور به دست خواهد آمد.!
با سلام،جناب آقای فروتن ،فراموش نکرده ایم که صدور مجوز برای شام ایرانی به کارگردانی آقای بیرنگ ،با حمایت و پیگیری های جنابعالی انجام پذیرفت.
درگذشت آقای انوشیروان ارجمند را به پسرشان آقای برزو ارجمند و برادرشان آقای داریوش ارجمند تسلیت عرض می نمایم .
شام ایرانی کلا برنامه خاله زنکی است و بهتره تمام بشه
درگذشت آقای انوشیروان ارجمند را به تمامی اهالی سینمای ایران تسلیت عرض می نمایم .
محمدی / ارومیه
بخشهایی از این برنامه در آدرس زیر :
http://www.aparat.com/v/CaZDE
با تشکر از همه ی عزیزان سایت و به ویـژه آقای فــروتن .
با سلام و خسته نباشید خدمت روابط عمومی هنر اول
-خواهش میکنم بخش آنونسهای بزودی سایت زیباتون رو بروز کنید الان حدود دو ماه هست که شما محصول جدیدی اضافه نکردید؟خواهش میکنم هر چه سریعتر بروزش کنید و آنونس محصولات جدید رو قرار بدید.
بسیار از شکیبایی شما ممنون هستم.
گزارش جدید از بنده در سایت ” نقد و بررسی فیلم و سریال شبکه خانگی 🙁 این فقط اطلاع رسانی می باشد ):
http://serial-sk-video-ir.blogfa.com/post/656
تشکر از همه ی عزیزان سایت و آقای فــروتن …
در پی انتشار خبر توقف سریال «اتاق عمل» روابط عمومی این پروژه متن کوتاهی به این مضمون منتشر کرده است:
به نام خدا
به دلیل تغییراتی در متن و محتوای سریال اتاق عمل، ضبط این سریال به مدت ۲۰ روز متوقف شد که با بازنویسی و تغییراتی در متن و اجرا، ادامه تولید این سریال از هفته آینده شروع خواهد شد.
این سریال در ۹۰ قسمت به کارگردانی مهران مدیری و تهیه کنندی حمیدرضا مهدوی برای پخش از تلویزیون آماده میشود.
دنباله سازی این بار برای سنتوری ۲:
http://www.isna.ir/fa/news/93071106650/-%D8%B3%D9%86%D8%AA%D9%88%D8%B1%DB%8C-2-%D9%85%DB%8C-%D8%A2%DB%8C%D8%AF
چه با ده نمکی موافق باشیم چه مخالف باید قبول کنیم که وی با سه گانه اخراجیها ادامه سازی را در سینمای ایران باب کرد
اگه اشتباه نکنم کلاه قرمزی و سرو ناز بود که دنباله کلاه قرمزی و پسرخاله بود
درسته نوروز ۹۴ اولین فیلم از سه گانه محمد(ص) به کارگردانی مجید مجیدی اکران میشود؟
شما هرچقد هم بگین باید اصل بخرین من که نمی تونم قبول کنم برای خوشگذرونی و شام خوردن و کلاس گذاشتن چند تا هنرمند برم پول بدم و بشینم پای تلویزیون اونارو تماشا کنم. خیلی کم درد داریم. اینم روشششش
از فیلم های امسال تنها فیلمی که تونسته منو جذب کنه و تا آخر راضی نگه داره فیلم خط ویژه بوده که کیفیت دی وی دیش هم خیلی خوب بود.
ممنونم از مصطفی کیایی برای ساخت این فیلم.
سعید آقا هر چه جلوتر میریم با شما بیشتر هم نظر می شم. فیلم های روزهای اخیر بد جوری تو ذوقم زده اند. البته ظاهرا رکورد فروش امسال مربوط به فیلم «طبقه حساس» است.
فیلم خوب هم که ساخته می شود برچسب فتنه به آن می چسبانند(قصه ها، عصبانی نیستم) یا سنگ اندازی می کنند (خانه پدری). فیلمسازهای خوبمان مانند ناصر تقوایی هم خانه نشین هستند.
فیلم های سخیف ویدیویی جفت وطاق ساخته شده و براحتی پخش می شوند.
جای نگرانی وجود ندارد…