وقتی کارد به استخوان می رسد
کمتر تهیه کننده ای را دیده ایم که در برابر نقض حقوقش توسط سارقان اینگونه واکنش نشان دهد و از دیگران استمداد طلب کند. معروف است که می گویند تهیه کنندگان با آماده شدن فیلم برای نمایش عمومی دستمزد خود را برداشته و به قولی حاجی حاجی مکه و پس از آن دلسوزی چندانی برای سرنوشتی که در انتظار فیلم است، نشان نمی دهند.
تا چند سال قبل که نسخه کپی فیلم ها در پیاده روها و در منظر و مرآی عموم به فروش می رفت، سینماگران لب به شکوه و اعتراض می گشودند اما با ناامن شدن فضای شهری و کوچ سارقان به فضای مجازی و غنودن در بستر اینترنت، عکس العمل خاصی از معترضان مشاهده نشد و همین امر خاطیان را جری تر نمود.
بارگذاری فیلم ها و آثاری که با عبور از لابیرنت های قانونی مجوز توزیع در شبکه ویدیویی گرفته اند، در سایت های خلق الساعه ادامه دارد و تسهیلات شرکت های خدمات اینترنتی که عموماً از ساعات پایانی شب تا صبح امکان دانلود رایگان را برای مشترکانشان فراهم ساخته اند، در مجموع فضای گل و بلبلی را پدید آورده است.
بازخوانی گزارش عملکرد ستاد صیانت از محصولات فرهنگی و هنری، دوایر تخصصی پلیس، دادسرای جرایم اینترنتی و مراکز مشابه، گویای آن است که اخبار زیادی از شناسایی، دستگیری و محاکمه سارقان اینترنتی فیلم های مجاز منتشر نشده است. پر واضح است که شناسایی متخلفان در فضای مجازی به راحتی تعقیب متخلفان کپی کار در کوچه و بازار نیست اما تجربه و کیاست پلیس در ردگیری متهمان ولو در فضای سایبری این اطمینان را می دهد که تعقیب و دستگیری سارقان فیلم نباید برای آنان کار چندان دشواری باشد.
درخواست عاجل از ستاد صیانت و مقامات عالیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آن است که بی فوت وقت با معاضدت قضایی، دستگیری تنی چند از سارقان فیلم و عرضه آنها در اینترنت را در دستور کار قرار داده و از پلیس جرایم اینترنتی و دادستان تهران یا کشور بخواهند که در نشست های رسانه ای خود بر تعقیب و دستگیری ناقضان حقوق فیلمسازان در هر عرصه ای، تاکید نمایند. بعید نیست بعضی از متخلفان نادانسته و از سر جهل نسبته به قوانین به ارتکاب چنین جرایمی مشغول باشند.
(این پیشنهاد طی نامه ای رسمی به ستاد صیانت ارسال شده است)
اضافه کردن نظر