روزانه های سینمایی

ساترا: بگویید سیمای همشهری نگویید تلویزیون همشهری

چمران: رئیس شورای اسلامی شهر تهران: تلویزیون اینترنتی نیاز به مجوز صدا و سیما ندارد
ماجرا چیست؟
ساترا پا توی یک کفش کرده که موسسه همشهری باید از ساترا مجوز تلویزیون اینترنتی بگیرد.
ساترا در واکنش به افتتاح رسمی همشهری تی‌وی توسط شهردار تهران و رییس شورای اسلامی شورای شهر تهران، گفته است، همشهری تلویزیون نیست بلکه سیماست.! به تعبیر خود ساترایی‌ها همشهری مجوز سطح یک یعنی سیما را دریافت کرده و در این مرحله فعالیت صرفا جنبه آزمایشی دارد.
تا الان تصور من این بود که سند هر چه سیماست به نام صداوسیما زده شده است نگو که ساترا برای کوچک جلوه دادن کار همشهری اعطای مجوز تلویزیون اینترنتی را حق خود دانسته و لابد راه‌اندازی سیما چندان محلی از اعتبار ندارد.
به نظر می‌رسد آنچه که سبب واکنش و موضعگیری ساترا در برابر شهرداری شده است، مانور شهرداری بر روی کلید واژه تلویزیون است. در تبلیغات محیطی و رسانه‌ای موسسه همشهری نه تنها از کلمه «سیما»استفاده نمی‌کند، بلکه به جای عبارت «تلویزیون اینترنتی همشهری » فقط به عبارت « تلویزیون همشهری» اکتفا کرده است.
از حرفم دور نشوم، مطبوعات و خبرگزاری ها به موجب ماده یک اصلاح قانون مطبوعات مجاز هستند که تولیدات دیداری و شنیداری بر بستر اینترنت داشته باشند.
تا پیش از این عمده تولید رسانه‌ها تاک‌شو و گزارش‌های خبری بود اما همشهری به پشتوانه منابع مالی خود، یک گام به جلو برداشت و ضمن پخش زنده که خط قرمز ساتراست، بسته‌بندی تازه‌ای از محتوا را در قالب تلویزیون همشهری ارائه داد.
البته با وجود دسترسی مخاطبان به سریال‌های روز نمایش خانگی در اپلیکیشن همشهری تی‌وی و وب‌سایت آن، به نظر می‌رسد مدیران همشهری زیرکی به خرج داده و مجوز اصطلاحا صوت و تصویر فراگیر یا همان پلتفرم را از ساترا اخذ کرده‌اند.
اما همانطور که گفته شد، هیچ‌یک از سکوهای نمایش فیلم و سریال تاکنون از نام و عنوان عنوان تلویزیون اینترنتی استفاده نکرده و محصولات‌شان را به همان نام و شکل متعارف عرضه کرده‌اند.
مهدی چمران رییس شورای اسلامی شورای شهر تهران با موضعگیری اخیر خود علاوه بر آنکه مجوز وزارت ارشاد ( معاونت مطبوعاتی) را کافی دانسته است و اخذ مجوز تازه از ساترا را غیر ضروری می‌داند، به نوعی او حمایت خود را از شهرداری تهران برای انجام چنین کاری ابراز کرده است.
دیگر اعضای شورای شهر تهران چه آنانکه مخالف زاکانی شهردار هستند و چه کسانی که پشت او ایستاده‌اند، هنوز در این باره صحبتی نکرده‌اند. حالا
مدیریت جدید ساترا در اولین هفته‌های کاری، صف آرایی شهرداری تهران و شورای شهر را در برابر سازمان خود می‌بیند.
از متن و لحن اطلاعیه ساترا بر‌می‌آید، هنوز رسوبات ذهنی، انگاره‌های پیشین و تلقی آنها از تعریف سنتی تلویزیون مانع از واقع بینی آنها می‌شود و مدام با وضع و‌جعل کلماتی مثل «سیما» نمی‌خواهند براحتی حق پخش تلویزیونی آن هم از نوع اینترنتی را به رقبای خود در بخش خصوصی و عمومی واگذار کنند.
در روزهای آینده خبرگزاری مهر وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی، افتتاح تلویزیون اینترنتی خود به نام «آن» را رسماً اعلام خواهد کرد تا این پلتفرم جدید در کنار خبرگزاری قدیمی مهر و روزنامه جدیدی که با نام «آگاه» از مدتی قبل کارش را آغاز کرده است، سروشکل تازه‌ای به رسانه‌های تحت فرمان سازمان تبلیغات اسلامی بدهد.
سازمانی که همانند شهرداری تهران به قدر کافی از پشتوانه‌های سیاسی در سطوح بالای قدرت و حاکمیت برخوردار است. آیا چالش تازه‌ای پیش روی ساترا بوجود خواهد آمد؟

سعید رجبی فروتن

در کنار روزمرگی های معمول، این جا خودم و افکارم را ثبت می کنم. از فرهنگ و هنر تا سینما و نمایش خانگی... می توانید نوشته های من را در «روزانه های سینمایی» دنبال نمایید.

اضافه کردن نظر

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

مرا در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید