این یادداشت به قلم نگارنده در وب سایت سینا اعتماد انتشار یافته است.
نمایندگان ساترا دقیقا کجا هستند؟
در نشستهایی که طی سالهای اخیر در باره کم و کیف تنظیمگری و چگونگی نظارت بر پلتفرمها برگزار شده است، به رغم حضور نمایندگان انجمن صنفی شرکتهای نمایش آنلاین ویدیویی و مدیران پلتفرمها، معمولا نمایندگان ساترا حضور ندارند.
ترجیح مدیران ساترا این است که از مناظره و گفتگوهای رو در رو با منتقدان پرهیز کنند و در تریبونهای یک طرفه دیدگاههای خود را مطرح سازند و درصدد دفاع از کارنامه و توجیه وظایف نظارتی خویش برآیند.
به عنوان مثال در برنامه اخیر «جامجم»( پخش شده از شبکه اول سیما )رئیس هیات مدیره انجمن صنفی پلتفرمها و یکی از مدیران پلتفرمهای کمتر شناخته شده، نحوه نظارت ساترا را در ادامه نظارت سنتی و پیشادیجیتال سینما و تلویزیون دانستند و آن را ناسازگار با اقتصائات رسانههای نوین توصیف کردند.
عسگرپور به اعتبار سالها فعالیت صنفی، مخالفت مدیران دولتی با نقشآفرینی صنوف در فرایند نظارت و صدور مجوز را مورد انتقاد قرارداد و خواستار تنظیمگری مدرن و تحولیافته شد.
عسگرپور بار اول نیست که مواضع خود را در این خصوص بطور صریح بیان میکند اما پاسخ متقابل مدیران ساترا و صداوسیما در اینگونه برنامهها شنیده نمیشود.
دعوت از مخالفان و منتقدان سیاستهای صداوسیما و تریبون دادن به آنها ولو در یکی دو برنامه، اگر چه عمل به وظیفهای فراموش شده توسط آن سازمان است، اما مهم آن است که در برنامههایی نظیر «جامجم» گفتگو شکل بگیرد تا حاصل آن به افزایش آگاهی عمومی و زمینهسازی برای اصلاح روشها و نگرشهای رسانه فراگیر صداوسیما بیانجامد. در غیر اینصورت اقدام برنامهسازان شبکه اول کاری شکلی و رفع تکلیفی است.
بیتوجهی مدیران ساترا البته امر غیرمتعارفی نیست. این اقدام ریشه در رفتار عموم مدیران ارشد و میانی صداوسیما دارد که از نظر سازمانی وظیفه پاسخگویی به افکار عمومی را ندارند و در صورت لزوم روابط عمومی سازمان بصورت کاملا متمرکز، اطلاعیهای منتشر کرده و ابراز وجود میکند. رییس سازمان هم در هر چهارشنبه هنگام خروج از حیاط دولت، گریزی از رویارویی و پاسخ به پرسش احتمالی خبرنگاران ندارد.
اضافه کردن نظر