شاکی: به استحضار نماینده محترم دادستان میرسانم بر اساس دادخواست تسلیمی، از آنجا که متهم در یک برنامه پلتفرمی با موضوع کتاب، بر خلاف تعهد، نامی از برنامهای قدیمی با همین موضوع در تلویزیون برده است، خواستار صدور دستور موقت برای توقف نمایش و جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر حقوق موکل خود هستم.
متهم: میشه توضیح بدی اشکال این کار چیه؟
شاکی: در اولین قسمت از برنامه شما حقوق مالکیت یک برنامه تلویزیونی مورد تعرض قرار گرفته است. شما تعهد داده بودی هیچ کجا اسمی از برنامه تلویزیونی موردنظر نبری
متهم: من به عنوان سرمایهگذار و ناشر برنامه اخیر مقابل شما و دستگاه قانون نشستهام، طبق چه اصلی اسم یک برنامه تلویزیونی قدیمی تابو میشود و به فهرست انحصارات تلویزیون اضافه میشود؟ یک چیزی بگید که با عقل و منطق جور دربیاد
شاکی: بحث را سیاسی نکنید چیزهایی که در انحصار تلویزیون است، همه مبنای قانونی دارند
متهم: آیا صرف اسم بردن از یک برنامه تلویزیونی به معنای نادیده انگاشتن حق و حقوق آن است؟ در ثانی حقوق معنوی مولف چی میشه؟ چطور مجری حق ندارد از برنامه موفق خودش در تلویزیون حرف نزنه؟
شاکی: توضیح من بقدر کافی روشن بود. شما حق نداشتید چندین بار اسم یک برنامه شناسنامه دار تلویزیونی را سرخود ببرید و اصلا به روی خود نیاورید که آن برنامه صاحب داشته است.
متهم: مگر کسی هست که نداند آن برنامه متعلق به تلویزیون بوده است و حالا مجری آن در یک پلتفرم برنامه مشابهی را اجرا میکنه.
شاکی: خوبه که اعتراف کردی.! مشکل همین جاست که تماشای برنامه جدید تداعی برنامه تلویزیونی گذشته را میکند چون شباهتهای زیادی با آن دارد و این نقض حقوق مالکانه تلویزیون است. نمیشه که هر کس در تلویزیون با یک برنامه مشهور شد فیلش یاد هندوستان بکند و همان بساط را در پلتفرمها پهن کنه
متهم: هر دو برنامه در ظاهر گفتگو محور هستند اما به جز آن تفاوتهای زیادی دارند. قسمت اول برنامه پخش شده این ادعا را به خوبی ثابت میکند. اگر برخی از هنرمندان راضی به ادامه همکاری با تلویزیون نیستند، علت آن را باید بررسی کرد. قدری فشارها را کم کنید. برخوردهای گزینشی را حذف کنید. ابتکار عمل را به برنامهسازان و سازندگان سریال برگردانید تا چنین اتفاقی نیفتد.
شاکی: تشخیص این موضوع با دادگاه است. در ثانی کی به شما اجازه داد بدون اطلاع تلویزیون، میهمان به برنامه دعوت کنی؟ خاله بازی هم آدابی داره مگر نمیدانستید، اسامی همه میهمانان باید از قبل برای تایید صلاحیت گرفته میشد.
متهم: متعجبم یعنی چی!؟ این ضوابط مربوط به برنامه سازی در تلویزیون است. بخش خصوصی چه الزامی دارد این کار را بکند؟ پس بفرمایید همه جراید و خبرگزاریها و رسانهها قبل از گفتگوی دیداری و شنیداری با اشخاص باید از شما اجازه بگیرند!
ضمنا یادآوری برنامهای موفق که تصاویر و گفتارهایی از آن وایرال شده است، باید باعث سرفرازی تلویزیون باشد.
شاکی: بحث را منحرف نکنید!
متهم: میشه بگید استناد شما به کدام بخش از قانون حمایت از حقوق مولفان و مصنفان است.؟
شاکی:(نفس عمیقی بیرون میدهد و از پاسخ دادن منصرف میشود) آقای دادیار من عرضی ندارم اگر صلاح می دانید با اخذ آخرین دفاعیات، پرونده را برای بررسی نهایی به دادگاه بفرستید و دستور دهید تا آن زمان از پخش برنامه در پلتفرم جلوگیری بعمل آید.
نماینده دادستان برای تصمیمگیری روی اوراق پرونده تمرکز میکند.
اضافه کردن نظر