معرفی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر مثل همه ادوار گذشته به شکلی کلیشهای و سنتی برگزار شد تا معلوم شود در این دوره نیز با نوآوری و امری که خرق عادت باشد، روبرو نخواهیم بود. قابل پیشبینی است که شورای یادشده تا پایان جشنواره یکی دو نشست تشریفاتی برگزار خواهد کرد و بعد هم حاجی حاجی مکه!
اعلام موجودیت شورای سیاستگذاری این دوره از جشنواره میتوانست با اعلام تصمیمات و خبرهای تازهای همراه باشد تا معلوم شود، رییس سازمان سینمایی و دبیر جشنواره امسال به رغم تاخیر در آغاز بکار دبیرخانه جشنواره، با ایدههای تازهای در دست، پا به میدان گذاشتهاند و آنها را در اولین جلسات شورای سیاستگذاری به بحث خواهند گذاشت.
ایدههایی که قدری سروشکل جشنواره را تغییر داده و آن را همگام با تحولات اجتماعی از یکسو و تغییرات فناوری، بروز رسانی کند.
به عنوان مثال احیای جشنواره جهانی فیلم فجر و حذف بخش بینالملل از جشنواره که به بدترین شکل و باری به هر جهت برگزار میشود، میتوانست از زبان دبیر جشنواره پس از اولین جلسه شورای سیاستگذاری اعلام شود و پتانسیل شورا برای اخذ تصمیمات بنیادین را به نمایش بگذارد. اگر شورا تصمیم مهمی مثل تفکیک جشنواره ملی و جهانی را اتخاذ نکند، فکر و ذهن آن را چه امور مهمتری بناست به خود مشغول کند.؟
در همین رابطه انتشار مذاکرات شورا میتوانست پاسخی به مخالفان تفکیک باشد و زمینه قضاوت را برای دیگران هم فراهم کند.
اگر کنجکاو هستید تا با فراز و فرودها و خلاصه مذاکرات شوراهای سیاستگذاری ادوار جشنواره آشنا شوید، بعید است چیز دندانگیری دست شما را بگیرد.
دلیل این کار آن است که طبق مقررات جشنواره شورای یادشده یکی از ارکان آن است و در هر دوره چند ریش سفید و معتمد با ترکیبی از شخصیتهای میانسال باید در آن به ایفای نقش حداقلی خود بپردازند. به یاد ندارم شورا تصمیم مهمی را در این سالها گرفته و نقطه عطفی را برای جشنواره رقم زده باشد.
البته برای جشنوارهای که ویژگیهای منحصر بفرد خود را دارد و ایرانیزه شده است و در پارهای جهات کمترین شباهتی با جشنوارههای استاندارد دارد، شاید هم مته به خشخاش گذاشتن خیلی روا نباشد و باید اجازه داد تا به عنوان یک دورهمی بزرگ و ملی راه خود را برود.!
اضافه کردن نظر