یکی از روزنامه های سیاسی مخالف دولت در ستون خبرهای فرهنگی و هنری خود بی آنکه نامی از فیلم سینمایی «تگزاس» ساخته «مسعود اطیابی» ببرد، به بهانه عرضه این فیلم در شبکه نمایش خانگی طی هفته های گذشته نوشته است:
« به گزارش خبرنگار کیهان، یک فیلم سینمایی که عنوان آن برگرفته از نام شهری آمریکایی است، مدتی است که در شبکه نمایش خانگی در دسترس عموم مردم و خانوادهها قرار گرفته است. اما این فیلم، دارای دیالوگهایی هنجارشکن است که طی روزهای اخیر به طور گستردهای در گروههای مجازی منتشر میشود. این اتفاق البته با انتقاد بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی نیز مواجه شده است. احتمال دارد که سازندگان این فیلم برای بالا بردن فروش محصول خود دست به این کار زده باشند. متأسفانه در برخی از مدارس نیز این فیلم، با همین صحنهها و دیالوگهای مستهجن برای دانشآموزان به نمایش در میآید!»
سوالی که در این میان باید به آن جواب داده شود آن است که اکران فیلم «تگزاس» حدود چهار ماه در سینماهای سراسر کشور ادامه داشت و میلیونها نفر این فیلم را دیدند،آیا کشف و شناسایی صحنه ها و دیالوگ های رکیک این فیلم در زمان اکران واقعاً دشوار و ناشدنی بود.؟ آیا حساسیت کسانی که موفق به تماشای فیلم شدند، به اندازه نویسنده یادداشت انتقادی روزنامه نبود؟ مدیران مدارسی که به قول نویسنده خبر، در حال نمایش فیلم در مدارس هستند، قدرت تشخیص مستهجن بودن فیلم و دیالوگ های رکیک آن را نداشته اند؟
نگارنده درصدد دفاع از فیلم کمدی عامه پسند «تگزاس» نیست اما به نظر نمی رسد آنگونه که قانون و قانون گذار کلمات رکیک و مستهجن را تفسیر می کنند، این فیلم واجد مصادیقی از این دست باشد. مگر اینکه احتمالاً در پس چنین تعابیری هدف دیگری پنهان شده باشد!
به هر حال شبکه نمایش خانگی در تمام سال های سپری شده حکم «ویدیو چک» را برای عده ای از منتقدان پیدا کرده است تا با بازبینی مکرر و عقب و جلو بردن فیلم ها، از آنچه که در اکران فیلم ها به چشم خیلی ها نیامده است، رونمایی کنند و خطای بازبینان و مسئولان دولتی را به رخ آنها بکشند.
اضافه کردن نظر