با اینکه تحریم های گسترده اقتصادی دولت آمریکا علیه کشورمان آغاز نشده است اما مشکلات مبادلات ارزی و ارتباطات بین بانکی پیشاپیش خودش را نشان داده است و واردکنندگان و صادرکنندگان کالا در دو سوی مرزها با موانع پیچیده ای دست و پنجه نرم می کنند. شبکه نمایش خانگی برای مصارفی همچون خرید رایت فیلم و سریال، واردات پلی کربنات ماده اولیه تولید و تکثیر لوح فشرده، حضور در بازارها و مارکت های خارج از کشور و واردات قطعات برای ماشین آلات تکثیر لوح فشرده نیازمند دلار و سایر ارزهای معتبر است.
به موجب این گزارش واردات مواد اولیه سی دی و دی وی دی در گروه سه قرار گرفته است و بدین ترتیب عملاً اختصاص ارز با نرخ مصوب به آنها غیرممکن است. به موجب تصمیمات اخیر واحدهای بزرگ صنعتی حتی امکان بازپرداخت خریدهای اعتباری خود را هم ندارند و این بدان معناست که شرکت های بزرگ که با تلاش زیاد توانسته اند اعتبار ویژه ای نزد طرف های خارجی به دست آورند، در چنین شرایطی از این امکان نمی توانند استفاده کنند. به عنوان مثال اگر یک واحد بزرگ تکثیر لوح فشرده اقدام به خرید اعتباری کرده و حجم زیادی از مواد اولیه را به گمرکات کشور رسانده باشد، امکان ترخیص این کالا در شرایط کنونی ممکن نیست و یا زمان زیادی را می برد. وارد کننده چنانچه قید ارز دولتی را بزند باز هم در ترخیص کالا موفق نخواهد بود زیرا واردات نسیه و گزینه بدون انتقال ارز در تصمیمات جدید حذف شده است. این در حالیست که خطوط تولید، روزانه محتاج حجم قابل توجهی مواد اولیه هستند و تامین ارز به وارداتی از این قبیل در اولویت بانک های عامل قرار ندارد.
خبر نگران کننده در این رابطه آن است که طی یکی دو هفته اخیر واحدهای صنعتی به دلیل کمبود مواد اولیه تعدادی از کارگردان خود را تعدیل کرده اند و مشخص نیست که در ماههای آینده وخامت اوضاع سبب تعدیل بیشتر نیروها خواهد شد یا نه.
البته تهدید کنونی فرصتی را هم به دنبال دارد و با کاهش تیراژ نسخه فیزیکی محصولات مخاطبان بالاجبار گرایش بیشتری به تماشای عناوین مورد علاقه در سایت ها و اپلیکیشن های مجاز فیلم و سریال در بستر اینترنت نشان خواهد داد و ای بسا تغییر الگوی مصرف به وداع همیشگی آنها با فرمت های سی و دی و ی دی بیانجامد.
از مشکلات تامین ارز برای ورود مواد اولیه که بگذریم قطعاً خرید رایت فیلم و سریال با ارز آزاد هزینه تمام شده عناوین خارجی را در شبکه افزایش خواهد داد و با توجه به محدویت موجود در افزایش قیمت محصول برای مصرف کننده، عملاً عرضه عناوین خارجی برای موسسات ناشر صرفه و صلاح نخواهد داشت.
در سینما لامپ ویدیو پروژکتور از نوع لیزری و ال ایی دی و در ویدیو مواد اولیه لوح فشرده، مواد مصرفی به شمار می روند. به این خاطر به نظر می رسد پاره ای از نیازهای عاجل و ضروری صنعت سینما و ویدیو باید در گروه یک واقع شده و اختصاص ارز ولو اندک مورد توجه دست اندرکاران قرار گیرد.
با سلام به آقای فروتن
مجموعه فیلم های سینمایی خارجی در ژانر وحشت وجود دارد به نام insidious که چهار قسمت این فیلم پرطرفدار تا به امروز ساخته شده و سه قسمت ابتدایی این فیلم توسط تاینی موویز دوبله شده بود و هم اکنون در فیلیمو و نماوا و… موجود است از گویندگان این سه فیلم میتوان از حامد عزیزی و شیلا آژیر نام برد
چهارمین قسمت این فیلم در اولین ماه های سال ۲۰۱۸ میلادی اکران شد و چند ماه بعد نسخه بلوری این فیلم منتشر شد و سایت های فیلیمو و… به گذاشتن زیرنویس فارسی این فیلم اکتفا کردند با اینکه سه فیلم اول را با دوبله فارسی حرفه ای قرار داده بودند
به پیج خانوم آژیر و آقای عزیزی رفتم و پرسیدم و گفتند فعلا خبری از دوبله قسمت چهارم این فیلم نیست … دوستی به من گفتند باید سایت هایی چون نماوا و فیلیمو درخواست بدهند تا دوبله انجام شود
موضوع را با نماوا و فیلیمو در میان گذاشتم مدیران نماوا گفتند حق و حقوق این فیلم توسط موسسه هنراول خریداری شده و قرار است این موسسه دوبله این فیلم را منتشر کنند
حالا از مدیران موسسه هنر اول در اینجا میپرسم آیا برنامه ای برای دوبله و پخش فیلم سینمایی Insidious: The Last Key 2018 دارید یا خیر؟
باسلام خدمت استادگرانقدر جناب آقای فروتن:در یک سال شاهد افزایش مجدد قیمت نسخه هادرشبکه خانگی هستیم از دیروز اطلاعیه ی مبنی بر گران شدن فیلم ها از اول شهریور۹۷(از۶۰۰۰به ۸۰۰۰)به دستمان رسید.آیا به نظر شما با این اوضاع کپی ودانلودهای غیرقانونی وروی انتن ماهواره که الان هست بیشتر نخواهد شد ویا ریزش مخاطب نسخه اورژینال ////
سلام بر شما اجازه بدهید نظرم را در قالب یک یادداشت با شما و دیگر دوستان در میان بگذارم. متاسفانه شدت اشتغال سبب کم کاری من طی ماههای اخیر در این سایت شده است.