روزانه های سینمایی

بازار داغ جلسات با موضوع مسائل نمایش خانگی

۱-چهارشنبه گذشته اعضای هیات مدیره اتحادیه موسسات ویدیو رسانه با معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی دیدار و گفتگو کردند. ایل بیگی که ماه گذشته جایگزین احسانی شد، از این پس وظیفه دارد تا با همراهی صنف برای حل چالش های نمایش خانگی و مسائل بغرنج آن چاره اندیشی کند.

۲-پیرو همایش نمایندگان توزیع محصولات نمایش خانگی سراسر کشور که روز شنبه همین هفته در اصفهان برگزار شد، طی ساعات آینده بیانیه مجمع منتشر خواهد شد. به موجب این گزارش؛ آقایان تیموری، شفاف و نیلی به عنوان نمایندگان مجمع جهت پیگیری مصوبات مجمع انتخاب شده اند. در بیانیه به ضرورت ایجاد یک تشکل مستقل، قیمت محصولات در سال آینده و نحوه تعامل با اتحادیه موسسات ویدیو رسانه اشاره شده است.

۳-عصر امروز چهارشنبه نیز اعضای هیات مدیره اتحادیه موسسات ویدیو رسانه مهمان رئیس سازمان سینمایی هستند. این نشست در حالی برگزار می شود که اتحادیه در نیمه دوم سال بیانیه های اعتراض آمیزی را پیرامون سیاست های جاری نمایش خانگی صادر کرده است. اوج انتقادات صنف در قبال دولت در برنامه هفته گذشته تیتر امشب در شبکه خبر نمودار شد.

از محتوای مذاکرات صنف با مقامات دولتی خبری در دست نیست و باید منتظر اعلام رسمی روابط عمومی سازمان سینمایی و یا اتحادیه بود.

خاطر نشان می سازد؛ کاهش نگران کننده تیراژ محصولات در سال ۹۳، عدم استقبال از مجموعه های اخیر نمایش خانگی، تمرد بعضی از موسسات از نصب هولوگرام، بی عملی در قبال کپی و سرقت گسترده آثار شبکه نمایش خانگی، تعطیلی تدریجی فروشگاه های تخصصی عرضه محصولات فرهنگی، کناره گیری فروشندگان با تجربه از عرصه نمایش خانگی، تعطیلی خط تولید پاره ای از واحدهای صنعتی تولید لوح فشرده و …. از جمله مخاطرات سال های اخیر نمایش خانگی هستند که البته تحولات فناوری و تغییر الگوی مصرف رسانه ای(اینجا) در تشدید آنها موثر بوده اند.

در همین رابطه بخوانید.(اینجا)

سعید رجبی فروتن

در کنار روزمرگی های معمول، این جا خودم و افکارم را ثبت می کنم. از فرهنگ و هنر تا سینما و نمایش خانگی... می توانید نوشته های من را در «روزانه های سینمایی» دنبال نمایید.

۶ comments

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

  • با عرض سلام مجدد . به نظرم بحث سر قیمت محصولات شبکه تا وقتی که مشکلات دیگر آن بر طرف نشده بی معنی است ، چون با این اوضاع و مشکلات ، افزایش قیمت فقط به ریزش هرچه بیشتر مخاطب می انجامد بدون آنکه هیچ سودی به جیب ویدئوکلوپ ها و فروشگاه ها برود .
    یادتان که هست ، بازرس تعزیرات چند ماه پیش آمده بود و گفته بود که شما حق ندارید بیشتر از ۱۲% نرخ خریدتان روی کالا بکشید ، یعنی فیلمی را که می خرم ۲۲۰۰ تومان نهایتاً می توانم ۲۵۰۰ تومان بفروشم در حالی که قیمت پشت جلدش ۳۰۰۰ تومان است و در سرتاسر کشور هم همین ۳۰۰۰ تومان فروخته می شود . رئیس اتحادیه شماره اش را داده که اگر بازرس تعزیرات دوباره آمد و گیر داد تماس بگیرم تا با او صحبت کنند!
    حالا این هیچی! کاری هم نداریم که بازرس تعزیرات طبق مصوبه سال ۱۳۸۶ این تذکر را به بنده داد که نه از حذف یارانه ها خبری بود و نه از تورم ۲۰۰ درصدی و نه مالیات بر ارزش افزوده که بدون آنکه معنی دقیق آن مشخص باشد روی هر چیزی اعمال می شود!
    زمانی که فیلم های قاب شیشه ای با قیمت پشت جلد ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان عرضه می شدند ، بنده که در آن زمان هنوز خودم وارد کار فروش فیلم نشده بودم و به اسم همکار برای دل خودم فیلم می گرفتم ، از ۲۹۰۰ تا ۳۳۰۰ پایم در می آمد . وقتی فیلم های والت ۱۵۰۰ تومانی عرضه شدند قیمت عمده فروشی به همکار آن بین ۸۵۰ تا ۱۰۰۰ تومان بود (البته بعضی عناوین انیمیشین به قیمت ۶۵۰ تومان هم به دستمان می رسید و بنده آن عناوین را ۱۰۰۰ تومان می فروختم) در آن زمان اگر یادتان باشد فروش فیلم نسبت به دوره فیلم های قاب شیشه ای تقریباً ۱۰ برابر شد (یعنی با فروش نصف قیمت محصول ، ویدئوکلوپ ها و فروشگاه ها در اصل حدود ۱۰ برابر افزایش سود داشتند)
    در مقطع کوتاهی فیلم ها ۱۸۰۰ و ۲۰۰۰ تومانی شدند و با قیمت ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ تومان به ما می رسیدند . بعد نوبت فیلم های ۲۵۰۰ شد که اول ۱۷۰۰ تومان اما خیلی زود با قیمت ۱۸۰۰ تومان به فروشگاه ها عرضه شد . و بعد هم فیلم های ۳۰۰۰ تومانی که ۲۲۰۰ یا ۲۳۰۰ تومان فاکتور می شوند .
    خب با یک جمع و تفریق ساده می شود دید مبلغی که فروشندگان به عنوان سود خود در این سال ها از فروش هر فیلم می گرفته اند تغییر چندانی نکرده در حالی که افزایش مجدد قیمت در کنار تورم و گرانی های سال های اخیر و رقبای فراوانی که برای این صنف به وجود آمده باعث شده تا تعداد فروش محصول کاهش چشمگیری داشته باشد و عملاً کمتر فروشگاه و ویدئوکلوپی را این روزها می توان در کل کشور یافت که سودش بیشتر از مخارجش باشد!
    با همه این توضیحات ، این قسمت “…قیمت محصولات در سال آینده… ” برای بنده علامت سئوال بزرگی است!

  • سلام
    قطعا سال آینده قیمت محصولات افزایش خواهد داشت.شنیدم نمایندگان تلاش دارند فقط با افزایش قیمت فیلمهای درجه یک موافقت کنند .نه کارتون و تله فیلم و صوتی.فعلا باید دید به کجا می انجامد

  • به نظرم الان وضعیت بازار اینجوریه و اقتصاد کشور هر روز داره بدتر از دیروز میشه اگه قیمت محصولات نــمایش خانگی بیشتر بشه اون هم اگر یک کارگردانی بیاد سریال بسازه قطعا نمیتونه سریالش رو تا قسمت ۵ پخش کنه!… امیدوارم که این اتفاق نیافتد . محمدی / تشکر!

مرا در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید