دیدار عوامل فیلم سینمایی شیار ۱۴۳ با رهبر معظم انقلاب که خوشبختانه مقارن با توزیع نسخه ویدیویی آن شده است، از جنبه های مختلفی حائز اهمیت است. سخنان شفاف رهبر انقلاب در باره فیلم نشان داد که تماشای فیلم های شاخص ایرانی و خارجی در برنامه کاری ایشان قرار دارد و به همین خاطر حسب ضرورت در باره محتوای آنها موضعگیری می کنند. همین دو هفته پیش بود که معظم له در باره فیلم تک تیرانداز آمریکایی و اسلام ستیزی آن سخن گفت و امروز با تعریف و تشکر از دست اندرکاران فیلم ارزشمند شیار ۱۴۳، ضرورت ساخت فیلم با موضوع دفاع مقدس را مورد تاکید قرار می دهند.(اینجا)
بی شک کمترین بازتاب دیدار اخیر آن خواهد بود که عده بیشتری شایق به تماشای فیلم خواهند شد و از دیدن آن حظ و بهره خواهند برد. شیار ۱۴۳ در ایام موسوم به فاطمیه اول ظرفیت ویژه ای دارد تا بیننده خود را متاثر کند و ذهن و ضمیر او را متوجه ساحت ارزش های ملی و معنوی سازد. شیار ۱۴۳ با بازی ماندگار مریلا زارعی در نقش الفت بار دیگر جایگاه رفیع مادری و عطوفت مثال زدنی همه مادران را در سال های سخت جنگ تحمیلی تداعی می کند. مادرانی که با چشمی به خون نشسته و چشمی امیدوار به دفع تجاوز حرامیان، سوختند و ساختند و با ایستادگی در برابر شدائد و ناملایمات، افتخارات زیادی را به نام خود رقم زدند.
شیار ۱۴۳(نرگس آبیار) و بیگانه (بهرام توکلی) احتمالا حسن ختام کارنامه هنرنمای پارسیان در زمینه تامین و توزیع عناوین سینمایی ایرانی در سال ۱۳۹۳ هستند. سالی که در آن هنرنمای پارسیان برای آن برنامه داشت و با طمانینه و ریتم ثابتی در تمامی فصول سال، عناوین متنوعی را راهی بازار ساخت. سال ۹۳ اگر چه برای شبکه سال خوبی از حیث اقتصادی نبود و نیست ولی برای هنرنمای پارسیان شروعی دوباره پس از افت محسوس در یکی دو سال گذشته بود
آیا موسسات برنامه ای برای توزیع ماپت ها ۲۰۱۴ ندارند؟؟؟؟
با سلام/
بعضی از سرداران و رزمنده های دفاع مقدس چنان مراتبی داشتند که واقعا ساخت فیلم غیر شعاری درباره آن ها سخت است. کتاب خاک های نرم کوشک را که می خوانی داستان هایی دارد که اصول درام در فیلم نامه را بر هم می زند.
آقا نعیم عزیز ، بزرگترین مشکل ما در سینما و ادبیات دفاع مقدس ، این است که خالقان این آثار نمی دانند چطور اثرشان را برای نسل امروز باور پذیر کنند تا تاثیر لازم را بگذارد . مثلاً آقای ده نمکی راهش را در کمدی یافته اما چون هنر فیلمسازی را به شکل حرفه ای نیاموخته ، در ترکیب صحیح کمدی و درام مشکل دارد . یا همین کتاب خاک های نرم کوشک ، بنده خودم هم آن را خوانده ام و بسیار عالی بود اما ایرادی که داشت این بود که نویسنده ظاهراً ارادت زیادی به یکی از مقامات کشور دارد و در طول کتاب هر کجا می خواهد از او نام ببرد عبارت کاملش را استفاده می کند حتی اگر دو خط بیشتر با هم فاصله نداشته باشند! خب ، جوانی که ذهنش را پر از امواج منفی می کنند با خواندن این کتاب تنها نتیجه ای که می گیرد این است که یک کتاب سفارشی است! بعلاوه دو-سه سال قبل هم که کمیته جستجوی مفقودین اعلام کرد بقایای پیکر سردار برونسی را پیدا کرده ، بخاطر مطالبی که در این کتاب عنوان شده بود سر و صدای زیادی به راه افتاد و کار به درگیری لفظی کشید . همین ها باعث شد تا یک عده شدیداً از کتاب حمایت کنند و یک عده هر چه کتاب رشته بود را در ذهنشان پنبه نمایند!
بنده باز هم توصیه می کنم که حتماً کتاب “از معراج برگشتگان” آقای حمید داودآبادی را تهیه و مطالعه کنید . نمونه ای بهتر از این کتاب که بتواند با نسل جوان بخوبی ارتباط برقرار کند و تصویری روشن و واضح از حال و هوای رزمندگان بدهد ، در ادبیات دفاع مقدس سراغ ندارم . برای این که بهتر متوجه منظورم شوید نگاهی به این لینک بیندازید :
http://www.davodabadi.blogfa.com/post-695.aspx
ممنون/ من فکر می کنم در حوزه ادبیات دفاع مقدس کم و بیش حق مطلب ادا شده و کتاب های خوبی چاپ شده. کتاب “پایی که جا ماند” شگفت انگیز است به نظرم و خیلی کتاب های دیگر که به خاطر تبلیغات مناسب تیراژ خوبی هم دارد.
ولی تو حوزه سینما مشکل داریم. به قول شما ده نمکی چون جنگ را تجربه کرده می داند که چگونه تماشاگر عام را به خود بکشاند ولی فیلم نامه ش به شدت می لنگد و اگر هر فیلم رو به سه پرده تقسیم کنیم با مخلوط کن می تونیم یک پرده خوب به دست بیاریم ولی نسل اول کارگردان جنگ نتوانستند فیلمسازان خوب و تازه نفس را برای امروز تربیت کنند و نتیجه آن فیلم های خنثی و بعضا ضد جنگ است که می بینیم.
از معرفی کتاب هم ممنون