روزانه های سینمایی

گزارش یک نشست به روایت اتحادیه

 در دیدار رییس و دبیر اتحادیه شرکتهای ویدئو رسانه ایران با دکتر سید مصطفی ابطحی به نمایندگی از سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر پیگیری و توجه بیشتر به مطالبات صنفی در حوزه شبکه سینمای خانگی کشور از طریق سازمان سینمایی تاکید شد.

دکتر حمیدرضا نوروزی رییس اتحادیه شرکتهای ویدئو رسانه (سینمای خانگی) ایران با اعلام این خبر به پایگاه اطلاع رسانی اتحادیه گفت: در پی وضعیت بحرانی شبکه نمایش خانگی و بروز برخی مشکلات ناشی از بی توجهی ها در بدنه مدیریتی سینمای ایران که نزدیک به دویست هزارتن از فعالان مستقیم و غیر مستقیم شبکه نمایش خانگی را در آستانه بیکاری قرار داده است،عصر روز چهارشنبه گذشته جلسه ویژه ای در دفتر دکتر ابطحی قائم مقام اقتصاد سینما و معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی و سمعی و بصری سازمان سینمایی با حضور اینجانب ودبیر اتحادیه  برگزار شد.

وی افزود: در این دیدار که بیش از چهار ساعت به طول انجامید مشکلات به وجود آمده برای موسسات و دست اندرکاران ویدئو رسانه و تنگناهای حاصل از برخی عملکردهای  سازمان سینمایی در حوزه های مختلف خرید رایت، گسترش بازار کپی و فعالیت قاچاقچیان، عدم توان و اراده لازم برای مفابله با فساد و تخلفات موجود در این شبکه، وضعیت هولوگرام صنفی، عناوین میجر،صدور مجوزها و برخی آیین نامه های بحران زا که وضعیت بغرنجی را برای صنعت نمایش خانگی کشور بوجود آورده تشریح شد.

رییس اتحادیه شرکتهای ویدئو رسانه خاطرنشان ساخت: دکتر ابطحی دبیر کل ستاد صیانت و حمایت از محصولات سینمایی نیز در این نشست به ارائه دیدگاهها و رویکردهای سازمان سینمایی در حوزه نمایش خانگی اشاره کرد و خواستار تعامل بیشتر و تنگاتنگ صنف با بدنه مدیریتی سینمای ایران شد. وی همچنین با تایید برخی بی توجهی های صورت گرفته در ماههای اخیر به شبکه نمایش خانگیکه سبب ساز بروز برخی تنش ها در این زمینه شده از اتحادیه درخواست کرد تا همچنان با تداوم صبوری و دعوت به آرامش فعالان صنف در بخش های مختلف فضای مطلوبی را برای تعاملات مطلوبتر سازمان سینمایی و اتحادیه برای کنترل بحران و برطرف ساختن مشکلات فراهم سازند.

برپایه این گزارش رییس و دبیر اتحادیه شرکتهای ویدئو رسانه ایران نیز با تاکید بر لزوم توجه افزونتر سازمان سینمایی به مشکلات فراروی صنعت نمایش خانگی خواستار برگزاری کارگروه ویژه ای برای بررسی بحران موجود و ارائه راهکارهای عملیاتی رفع بحران در کوتاهترین زمان ممکن شدند که این درخواست نیز مورد موافقت و تاکید قائم مقام اقتصاد سینما و معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی و سمعی و بصری سازمان سینمایی نیز قرار گرفت و مقرر شد در کوتاهترین زمان ممکن و در فاصله برپایی سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر نخستین جلسه این کارگروه برگزار شود.

دکتر حمیدرضا نوروزی در پایان ضمن تبریک فرا رسیدن ایام شکوهمند دهه فجر انقلاب اسلامی به مردم عزیز، اهالی رسانه و دست اندرکاران سینما و نمایش خانگی ایران اعلام کرد: با احترام به نظر نماینده سازمان سینمایی و همچنین فضای مطلوب و تعاملی نشست مذکور، اتحادیه شرکتهای ویدئو رسانه ایران امیدوار است توافقات صورت گرفته به زودی وارد فاز عملیاتی شده تا فعالان شبکه نمایش خانگی کشور بتوانند با کمک سازمان سینمایی گام های بلند و سریعی برای خروج صنعت نمایش خانگی کشور از بحران های کاری و اقتصادی به وجود آمده برداشته و یکبار دیگر با تمام توان خود در خدمت خانواده های عزیز و علاقه مندان شبکه برای ارائه محصولات فرهنگی مختلف باشند.

سعید رجبی فروتن

در کنار روزمرگی های معمول، این جا خودم و افکارم را ثبت می کنم. از فرهنگ و هنر تا سینما و نمایش خانگی... می توانید نوشته های من را در «روزانه های سینمایی» دنبال نمایید.

۴ comments

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

  • با عرض سلام مجدد .
    ببخشید آقای فروتن لطفاً با احتیاط بخوانید … آخه سرما خوردم یهو وا می گیرید!
    امیدوارم این وعده و وعیدهای داده شده در این جلسه هر چه زودتر عملی شود و شاهد نتیجه دادن آن در بازار باشیم . اما با توجه به صحبت هایی که امروز با یکی از همکاران داشتم به نظر می رسد همچنان مشکل اصلی عدم اعتماد متقابل بین شرکت ها و نمایندگی ها است . تا وقتی هم که شرکت ها و نمایندگی ها نتوانند حلقه اتحاد بین خودشان را محکم کنند کار چندانی هم از ارشاد ساخته نیست . مثلاً یکی از مواردی که این همکار مثال زد تا بگوید چقدر نمایندگان توزیع اصفهان به عملکرد شرکت ها و اتحادیه با شک و بی اعتمادی می نگرند جریان توزیع یکی از فیلم های مطرح دو سال پیش بوده است . ظاهراً شرکت توزیع کننده قصد داشته این فیلم را با قیمتی بالاتر از عناوین دیگر به اصفهان بفرستد اما نمایندگی ها زیر بار این قیمت نرفته اند . آن شرکت هم کارکنان خودش را با بار به اصفهان فرستاده و آنها مستقیماً فیلم را بین سوپرمارکت ها و تعدادی از کلوپ داران توزیع کرده اند (تعدادی از کلوپ داران هم حاضر نشده بودند فیلم را از غیر از نمایندگی تهیه کنند و در نهایت نمایندگی ها با چند روز تاخیر فیلم را توزیع کردند)
    الان هم که آخر سال نزدیک است مرتب از تهران با نمایندگی ها تماس می گیرند و خواهان تصفیه هستند و نمایندگی ها هم در این اوضاع بد بازار مجبورند به فروشندگان جهت تصفیه حساب هایشان فشار بیاورند و دیوار فروشندگان هم که از همه کوتاه تر است و اگر هم از کسی طلبی داشته باشند (مثل بنده) باید خوابش را ببینند! آخه کسی که برای پول دو تا سی دی فیلم و بازی چک و سفته نمی گیره!

    اما یک چیز دیگر! پنجشنبه نشستم یک حساب و کتابی کردم روی ۱۰۰ فیلم پرفروش سینماهای آمریکا در هر سال ، از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ . و به نتایج جالبی رسیدم که شما هم می توانید با دیدن این اعداد و ارقام همان نتایج را بدست آورید بنابراین بنده نمی گویم چه نتایجی!
    خب ، فیلم ها را چهار دسته کردم :
    الف : فیلم های دوبله شده در ایران و موجود در شبکه نمایش خانگی
    ب : فیلم های دوبله شده در ایران که فقط از تلوزیون پخش شده اند
    ج : فیلم هایی که هنوز در ایران دوبله نشده اند اما می توان آنها را با دست کم کمی جرح و تعدیل دوبله کرد!
    د : فیلم هایی که دست کم به قضاوت بنده اصلاً نمی شود دوبله شان کرد!
    و اما نتایج حاصل :
    ۲۰۱۰ – الف : ۴۶ فیلم * ب : ۹ فیلم * ج : ۱۰ فیلم * د : ۳۵ فیلم
    ۲۰۱۱ – الف : ۴۶ فیلم * ب : ۱۱ فیلم * ج : ۱۰ فیلم * د : ۳۳ فیلم
    ۲۰۱۲ – الف : ۴۴ فیلم * ب : ۱۰ فیلم * ج : ۱۱ فیلم * د : ۳۵ فیلم
    ۲۰۱۳ – الف : ۳۲ فیلم * ب : ۱۵ فیلم * ج : ۲۴ فیلم * د : ۲۹ فیلم
    ۲۰۱۴ – الف : ۱۳ فیلم * ب : ۱ فیلم * ج : ۴۷ فیلم * د : ۳۹ فیلم
    (البته معمولاً تلوزیون دست خودش را برای عید نوروز رو می کند اما تاثیر میجر بازی روی دسته الف کاملاً مشهود است و احتمالاً در نهایت تعداد فیلم های دسته ج ۲۰۱۴ از ۲۰۱۳ هم بیشتر می شود!)

  • تا زمانی که فعالان بخش پخش و فروش را درنیابند و وارد بازی نکنند امیدی به بهبود اوضاع برای این گروه از انواع گروه های خانواده نمایش خانگی نیست.
    امیدوارم مسیولین این واقعیت تلخ را به درستی درک کنند که اگر فضا و وضعیت اقتصادی بر این گروه که تجربه بالایی هم دارند تنگ آید ، دست کم نیمی از این گروه روی به پخش و فروش عنوان های سانسور نشده می آورند حالا بیا و درستش کن. نمایش خانگی میمیرد یا رو به موت می رود. قانون شکنی و بزه کاری هم به نسبت افزایش میابد.
    ببخشید که انقدر رک گفتم ولی واقعیت دقیقا همین است.

مرا در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید