محورهای قابل اعتنا در اظهارات اخیر رئیس اتحادیه موسسات ویدیو رسانه در گفتگو با یکی از خبرگزاری های رسمی بدین شرح است:
دور زدن قانون، توسل به مرکز رسانه های دیجیتال در وزارت ارشاد، نفوذ در موسسات ویدیو رسانه و بالاخره گماردن خبر چینان در مرجع نظارتی، اقدامات و تشبثاتی بوده است که مافیای تکثیر و کپی در ماه های اخیر از آن سود برده است.
برداشت اول: نفوذ توامان در مرجع نظارتی و موسسات ویدیو رسانه ظاهراً به این قصد صورت گرفته است که سارقان از عناوین در دست بررسی زودتر مطلع شده و با توزیع غیرقانونی آن ضمن تخریب شبکه از منافع عرضه زود هنگام عناوین خاص بهره مند شوند.
برداشت دوم: به همین خاطر به نظر می رسد؛ عدم اعلام عناوین خارجی در یکسال اخیر از سوی شورای پروانه نمایش خانگی، پیشگیری از اقدام تخریبی کپی کاران و سارقان برای توزیع زودهنگام فیلم های مطرح خارجی بوده است.
برداشت سوم: عناوین غیرمجاز موجود در بازار و سایر قرائن متاسفانه موید این ادعا نیست که “مبارزه اتحادیه و ستاد صیانت با متخلفان بصورت سیستماتیک در آمده است و رسانه های دیجیتال هوشیارانه تر عمل می کند. “
برداشت چهارم: رئیس محترم اتحادیه در سخنانش به اقدامات خلاف قانون سارقان در فضای مجازی اشاره ای نکرده و همانند تهیه کنندگان سینما، در برابر پخش شبانه روزی محصولات شبکه در ناوگان مسافری کشور سکوت کرده است.
متن کامل مصاحبه را در اینجا بخوانید.
نمی دونم این اظهارات ایشان واسه خنده ست یا فرار رو به جلو! مدت مدیدی است که اثر قابل توجهی از موسسات دیجیتال عرضه نشده است و قاچاق و تقلبی که می فرمایند اصلا نیازی به تحقیق و بررسی ندارد چون اظهرمن الشمس است. آیا اینگونه موارد جز از طرف (…) و شرکتهای( …) صورت می گیرد آیا عرضه چند باره انیمیشنهای قدیمی مانند توت فرنگی کوچولو،اسمورف،باب اسفنجی ، سونیک و … به اسم عناوین جدید. عرضه لگو ، مربی اژدها ۲ و اگر خبر ندارید در روزهای آینده عرضه بدون مجوز لاک پشتهای نینجا و هواپیماها ۲ توسط موسسات دیجیتال صورت می گیرد و خواهد گرفت ؟
خود شرکت ها به بدنه شبکه آسیب می زنند. و کاری می کنند تا رقیب های ما ( مانند صدا و سیما و شبکه های ماهواره ای ) تیشه برداشته و ریشه مارا بزنند.دلیلش هم تنها یک چیز است.سود غیر متعارف.
چون به حق خود بسنده نمی کنند و حاضرند دست به هر کاری بزنند تا سود بیشتری کنند.