روزانه های سینمایی
دیدگاه های سه تن از کارشناسان شبکه، تیتر دو جام جم شد

دیدگاه های سه تن از کارشناسان شبکه، تیتر دو جام جم شد

در حالی که هر روز به تعداد فیلم‌ها و سریال‌های شبکه نمایش خانگی اضافه می‌شود، صاحبان موسسات ویدئو رسانه معتقدند که این شبکه با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند و بسیاری از آنها در آستانه ورشکستگی و تعطیلی قرار دارد.

به گزارش جام‌جم، حالا که دیگر سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های محصولات فرهنگی، به حجم انبوهی از فیلم‌ها و سریال‌ها در شبکه نمایش خانگی عادت کرده‌اند، اما این شبکه با مشکلاتی در خریداری حق پخش فیلم‌ها، پخش فیلم‌های خارجی و کارتون روبه‌روست.

مشکلات جدی اقتصادی

با وجود تنوع و گستردگی محصولات شبکه نمایش خانگی، حمیدرضا نوروزی، رئیس اتحادیه ویدئو رسانه معتقد است: شبکه نمایش خانگی از یک‌سو به دلیل رقابت با کانال‌های متعدد و رایگان تلویزیون، شبکه‌های ماهواره‌ای و محصولات کپی و قاچاق و از سوی دیگر شرایط بد اقتصادی مردم با کاهش مخاطب مواجه شده است و به دلیل قیمت تمام شده بالای حق رایت‌های ایرانی و خارجی، موسسات ویدئو‌رسانه با مشکلات اقتصادی زیادی مواجه است.

او با تاکید بر این‌که در صورت حمایت نکردن سازمان امور سینمایی از موسسات ویدئو رسانه با خروج سرمایه‌گذاران در این زمینه مواجه می‌شویم، می‌افزاید: اگر سازمان سینمایی در مقوله‌های کپی و قاچاق فیلم‌ها و اعطای تسهیلات و وام‌های کم بهره به موسسات ویدئو رسانه اقدامی عاجلانه نکند بزودی با افت بیشتر تیراژ، فروش و طبیعتا خروج موسسات ویدئو‌رسانه معتبر و فعال از این عرصه روبه‌رو خواهیم شد.

شبکه نمایش، رقیبی جدی و پرقدرت

محمدمهدی جعفری، مدیر موسسه فرهنگی- هنری قرن ۲۱ هم فعالیت شبکه نمایش خانگی را با افت محسوس همراه می‌داند و به جام‌جم می‌گوید: در شبکه نمایش خانگی فقط فیلم‌های روی اکران تیراژ مناسبی دارد و فیلم‌های خارجی بازار خود را از دست داده است.

او با اشاره به این‌که قاچاق کپی فیلم‌های ایرانی یکی از معضلات رکود بازار شبکه خانگی است، ادامه می‌دهد: فیلم‌های خارجی یا با زیرنویس به صورت قاچاق یا در ماهواره‌ها پخش می‌شود و فیلم‌های اکران هم بلافاصله پس‌از پخش در شبکه خانگی، کپی غیرمجاز می‌شود و با قیمت نازلی به فروش می‌رسد.

جعفری شرایط کنونی را نگران‌کننده می‌خواند و می‌گوید: شبکه نمایش خانگی مشتری خود را از دست داده است چون ماهواره‌ها به‌راحتی و متاسفانه بدون سانسور فیلم‌ها را پخش‌می‌کند و قاچاقچیان هم دست به کپی کردن فیلم‌های ما می‌زنند و از طرفی هم تلویزیون با راه‌اندازی شبکه نمایش ۲۴ساعته در حال پخش فیلم و کارتون است.

او می‌افزاید: معضل ماهواره و تلویزیون در همه جای دنیا وجود دارد ولی معضل کپی کردن نیاز به برخورد جدی دارد. حتی دانلود فیلم‌های روز در اینترنت هم با گسترش فناوری برای موسسات ویدئورسانه شرایط را سخت‌تر کرده است.

جعفری همچنین می‌گوید: متاسفانه شبکه نمایش خانگی در چارت مدیریتی سازمان سینمایی دیده نشده است و مسئولی ندارد. در شبکه نمایش خانگی سرعت عمل حرف اول را می‌زند و با تعریف نشدن مسئول مستقیم برای این بخش از سینما، کار بیش از پیش سخت می‌شود.

غیرفعال شدن موسسه‌ها

سیروس ذوالفقاری‌نسب، مدیرتامین فیلم موسسه تصویر دنیای هنر هم در این باره به جام‌جم می‌گوید: شرایط برای موسسات ویدئورسانه آنقدر سخت شده که الان فقط یک موسسه از بین خیل عظیمی از موسسات، اقدام به خریداری رایت فیلم می‌کند. باقی موسسات یا فیلم ویدئویی می‌سازند و نمایش می‌دهند یا به سراغ فیلم‌های درجه ۲ و ۳ می‌روند.

او ادامه می‌دهد: پیش از این موسسات، فیلم‌های خارجی و کارتون پخش می‌کردند که با وجود ماهواره و شبکه تلویزیونی نمایش و تعدد شبکه‌های تلویزیونی این امکان هم وجود ندارد. قاچاق فیلم هم مزید بر علت شده است و مخاطب با قیمت پایین‌تری، قاچاق فیلم‌ها را می‌خرد.

ذوالفقاری‌نسب پخش سریال‌های شبکه نمایش خانگی را در رونق این شبکه بی‌تاثیر می‌خواند و می‌گوید: پخش این سریال‌ها خیلی بی‌نظم و ترتیب است، مثلا در یک برهه زمانی دو سریال همزمان پخش می‌شد و به هم ضربه می‌زدند و تیراژ را پایین می‌آوردند.

این کارشناس شبکه ویدئو رسانه خواستار رسیدگی مسئولان وزارت ارشاد می‌شود و تاکید می‌کند: به نظر من باید وزارت ارشاد و اتحادیه ویدئو رسانه فکر اساسی در این رابطه بکنند تا موسسات از این شرایط خارج شوند.

در حالی که هر روز به تعداد فیلم‌ها و سریال‌های شبکه نمایش خانگی اضافه می‌شود، صاحبان موسسات ویدئورسانه معتقدند که این شبکه با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند و بسیاری از آنها در آستانه ورشکستگی و تعطیلی قرار دارد.

به گزارش جام‌جم، حالا که دیگر سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های محصولات فرهنگی، به حجم انبوهی از فیلم‌ها و سریال‌ها در شبکه نمایش خانگی عادت کرده‌اند، اما این شبکه با مشکلاتی در خریداری حق پخش فیلم‌ها، پخش فیلم‌های خارجی و کارتون روبه‌روست. کد ۶۲۵

 

سعید رجبی فروتن

در کنار روزمرگی های معمول، این جا خودم و افکارم را ثبت می کنم. از فرهنگ و هنر تا سینما و نمایش خانگی... می توانید نوشته های من را در «روزانه های سینمایی» دنبال نمایید.

۲ comments

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

  • امروز صبح که روزنامه را دیدم
    خیلی تعجب کردم
    هیچ وقت رونق شبکه تیتر روزنامه جام جم نشده بود
    احساس کردم از این کسادی مورد ادعا خیلی ذوق زده شده اند
    با این حال تحلیل جناب جعفری خوب بود
    اما راه اندازی شبکه های تامینی آن هم فقط روی گیرنده های دیجیتال را به هیچ وجه در حد تاثیرگذازی بر نمایش خانگی نمی دانم

  • تصور میکنم این گزارش با یکی دو سال تاخیر منتشر شده است ان شاا.. یکی دو سال دیگر هم گزارشی که مناسب شرایط حال شبکه نمایش خانگی باشد متشر خواهند کرد.

مرا در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید