روزانه های سینمایی

فروتن: شش سریال تازه برای نمایش خانگی در مراحل مختلف تولید هستند

با هر گونه سهل انگاری در پایان بندی سریال ها و ناتمام ماندن غیر دراماتیک آنها از سوی عوامل اصلی سریال ها برخورد می شود و این امر در سوابق آنها برای مراجعات بعدی به سازمان سینمایی برای دریافت مجوز لحاظ خواهد شد.

سعید رجبی فروتن کارشناس حوزه نمایش خانگی شب گذشته با حضور در برنامه سینمایی هفت توضیحاتی پیرامون شبکه نمایش خانگی ارائه کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان امورسینمایی و سمعی بصری، سعید رجبی فروتن درباره تلاش ها برای تولید محتوای ارجینال در نمایش خانگی گفت: تا به امروز ۲۶ سریال در شبکه نمایش خانگی تولید و توزیع شده و یا درحال پخش هستند و درحال حاضر ۶ سریال مراحل پیش تولید، تولید و عملیات پس تولید را پشت سرمی گذرانند. در یک جمع بندی در یک دهه گذشته که کار تولید و توزیع سریال در شبکه نمایش خانگی آغاز شده، به طور متوسط سالانه ۳ سریال وارد شبکه نمایش خانگی شده است.

وی ادامه داد: اینکه چرا شبکه نمایش خانگی شکل گرفته درواقع پاسخ به یک نیاز بوده است. این شبکه سعی دارد موقعیت تولیدی خود و نه صرفا تامینی خود را تثبیت کند تا بتواند عرصه ای برای بکارگیری قوای فکری و ذوقی جمعیت پرشماری از سینماگران کشور باشد که به نظر می آید عرصه تلویزیون و سینما برایشان محدود است.

این کارشناس فرهنگی بیان کرد: یکی از راه های فناورانه برای جلوگیری از دانلودهای غیرمجاز ، توسعه و افزایش ضریب نفوذ سرویس های استریمینگ یعنی همین سرویس هایی است که تحت عنوان vod از آنها یاد می کنیم. مشترکان این اپلیکیشن ها و سایت ها با پرداخت مبلغ ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان به عنوان اشتراک سالانه می توانند در طول یک بازه زمانی یک ساله به هر میزانی که بخواهند فیلم و سریال به صورت استریم و یا دانلود ببیننند. بی انکه از ترافیک اینترنتی آنها چیزی کم شود و هزینه مضاعفی برای خرید حجم اینترنت پرداخت کنند. هر قدر تعداد مشتریان سرویس استریم بیشتر شود، رونقی که برخی سایت ها و کانال های غیرمجاز دارند، کمتر می شود.

فروتن درباره برخی حواشی که برای برخی سریال ها رخ می دهد نیز گفت: بخشی از تقصیرها بر گردن تهیه کننده است. بعضی از تهیه کننده ها تجربه کافی برای پروژه ای که طول و عرضی بیش از یک پروژه سینمایی دارد، ندارند. این تهیه کننده ها مهارت های ارتباطی را برای کنترل خیلی از مسائل ندارند. همچنین قدرت برقراری ارتباط درست و حرفه ای با چهره های مشهور ندارند و بعضا مرعوب آنها می شوند. برخی از این اتفاقات ناشی از ضعف کارگردان هاست. برخی از کارگردان ها تجربه کافی برای اداره صحنه را ندارد و در پروژه های سریالی که تولید آنها به چندین ماه بالغ می شود، این عده کم می آورند و تسلط خود را برای مدیریت صحنه از دست می دهند.

وی یادآور شد: بخشی از این اتفاقات ناشی از خود رایی و زیاده خواهی بازیگران است. در سریال هایی بازیگر برای نام شخصیتی که قرار است نقش آن را بازی کند، مداخله می کند و حتی برخی بازیگرها به خودشان اجازه می دهند دیالوگ بنویسند و یا در مواردی کیفیت لباس و گریم را آنها تعیین می کنند. برخی بازیگران در وسط کار احتمالا به دلیل روبرو شدن با پیشنهادهای بهتر کار را رها می کنند و به کارگردان می خواهند تا در در سریال کشته و سر به نیست شوند. این عده حاضرند بخشی از حق الزحمه خود را نگیرند و تسویه حساب کنند.

این کارشناس سینمایی یادآور شد: نبود مشاور سینمایی در کنار سرمایه گذاران از دیگر مشکلات در این حوزه است که نبود آن موجب می شود تا آنها ندانند در چه دوره زمانی باید سرمایه را خود را توزیع و هزینه کنند.

فروتن با بیان اینکه مشکل دیگر به بحث نظارتی ما مربوط می شود، گفت: در نظامنامه تهیه کنندگی سینمای ایران خیلی دقیق تعاریف مشخص شده است و تهیه کنندگان و کارگردان ها برای پروانه ساخت شرایط و ضوابط اعلام شده را برای احراز کنند . این نوید را می دهم که با همکاری «آیفیک» تشکل صنفی تخصصی تولید فیلم های غیرسینمایی نظامه نامه ای مشابه در ماه های گذشته تهیه شده است که اگر در آینده ای نزدیک به تصویب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برسد، می توان از حضور و مداخله کارگردان و تهیه کنندگانی که صلاحیت حضور در این عرصه را ندارند جلوگیری کرد و آنها را به تهیه و تولید تله فیلم و یا فرمت های دیگر هدایت نمود و سریال سازی را به دست افرادی سپرد که در این زمینه اهلیت و صلاحیت دارند.

مدیر کل حوزه ریاست سازمان سینمایی در پایان خاطرنشان کرد:برای نظارت بر محصولات بارگذاری شده توسط vod ها طی ماه های گذشته تلاش زیادی برای تامین زیرساخت های حقوقی، فنی و اداری صورت گرفته و در آینده به بار خواهد نشست.

ایشان بعد از شرح کوتاهی از صورت بندی سریال های ناتمام شبکه نمایش خانگی از گذشته تا حال گفت: با هر گونه سهل انگاری در پایان بندی سریال ها و ناتمام ماندن غیر دراماتیک آنها از سوی عوامل اصلی سریال ها برخورد می شود و این امر در سوابق آنها برای مراجعات بعدی به سازمان سینمایی برای دریافت مجوز لحاظ خواهد شد.

سعید رجبی فروتن

در کنار روزمرگی های معمول، این جا خودم و افکارم را ثبت می کنم. از فرهنگ و هنر تا سینما و نمایش خانگی... می توانید نوشته های من را در «روزانه های سینمایی» دنبال نمایید.

۲ comments

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

مرا در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید