روزانه های سینمایی

رد پای چهره ها در جشنواره و نمایش خانگی

در یادداشت زیر از بازیگران و کارگردانانی یاد می کنیم که این روزها فیلمی یا سریالی از آنها همزمان در شبکه نمایش خانگی و نیز سینماهای جشنواره فیلم فجر در حال نمایش است و یا آنکه در سریالی برای نمایش خانگی مشغول ایفای نقش هستند.

سی و ششمین جشنواره فیلم فجر در حالی به روزهای پایانی خود نزدیک می شود که ۲۲ فیلم سینمایی ایرانی از بین ۶۶ فیلم داوطلب راهیابی به جشنواره، کار رقابت با یکدیگر را آعاز کرده و به سودای کسب سیمرغ از داوران و تماشاگران دلبری می کنند.

بسیاری از بازیگران و فیلمسازانی که نام آنها در فهرست ۲۲ فیلم بخش مسابقه جشنواره به چشم می خورد، طی هفته های اخیر با فیلم یا سریالی مهمان نگاه مخاطبان در شبکه نمایش خانگی بوده اند و همچنین در مقابل یا پشت دوربین یک سریال در حال ساخت برای نمایش خانگی هنرنمایی می کنند.

در بین آثار عرضه شده در شبکه نمایش خانگی و سرویس های آنلاین ویدیویی و نیز مجموعه های در حال ساخت، عوامل تولیدات زیر مورد توجه بوده اند:

سریال های نمایش خانگی: عالیجناب(پخش شده)، ساخت ایران(در حال تولید)۲، گلشیفته(در حال تولید) و شهرزاد۳(در حال تولید و پخش)

فیلم های سینمایی توزیع شده در شبکه: مالاریا، شنل، اکسیدان، رگ خواب، ساعت پنج عصر، دریاچه ماهی

تهیه کنندگان:

در بین تهیه کنندگان فقط «امیر پروین حسینی» با فیلم سینمایی «خجالت نکش»در جشنواره حضور دارد و در عین حال برای شبکه نمایش خانگی فصل دوم «ساخت ایران» را به همراه «منصور سهراب پور» تهیه می کند. این زوج پارسال و امسال دو فیلم پر فروش «من سالوادور نیستم»و «آینه بغل» را بر پرده داشتند.

کارگردانان:

۱.حمید نعمت الله که فیلم شخصیت محور «رگ خواب» او در شبکه با استقبال مخاطبان روبرو شده است، در جشنواره با نمایش فیلم دیدنی«شعله ور» گرمای خاصی به جشنواره داد و تحسین منتقدان را برانگیخت. بسیاری این فیلم را بهترین اثر کارگردان می دانند.

۲.«بهروز شعیبی»با فیلم سینمایی «دارکوب» در سینما و سریال در حال ساخت«گلشیفته» سال پرکاری را تا اینجا پشت سرگذاشته است. هر قدر که سریال او برای شبکه نمایش خانگی فضای طنز آمیزی دارد، «دارکوب» تم غم انگیزی دارد.

بازیگران:

۱.«سیامک انصاری» در داغ ترین فیلم سینمایی توزیع شده در شبکه یعنی« ساعت پنج عصر» تقریباً همان تیپ و شخصیت آشنای بقیه سریال های تلویزیونی و نمایش خانگی اش را به نمایش گذاشته است اما او در فیلم سینمایی «بمب» ساخته «پیمان معادی» با آشنایی زدایی، نقش مدیر مدرسه ای را بازی می کند که با تحکم و شعار سعی بر هدایت و پرورش دانش آموزان دارد و مرتباً او را در حال حرص و جوش خوردن آن هم در روزهایی می بینیم که شهر زیر موشک باران های دشمن متجاوز است.

۲.«ساعد سهیلی» بیشترین حضور را در فیلم های جشنواره سی و ششم دارد و به همین خاطر اگر او را جوان اول سینمای این سالهای ایران را بدانیم، ادعای گزافی نکرده ایم. «سهیلی» با اینکه پدرش در جشنواره فیلمی ندارد، خودش به تنهایی یکی از رکوردداران جشنواره است. «ساعد» در فیلم های «لاتاری»، «اتاق تاریک» و «ماهورا» بازی می کند و یکی از نامزدهای سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول یا مکمل جشنواره امسال خواهد بود.

«سهیلی» را در قاب نمایش خانگی هفته های گذشته در فیلم «مالاریا» به کارگردانی «پرویز شهبازی» دیدیم.

۳.«امین حیایی»خیلی زود به جمع بازیگران فصل دوم «ساخت ایران» پیوست چون به حضورش در پروژه های «شعله ور» و «دارکوب» پایان داده بود. او این شانس را دارد که اگر در حال بازی سکانس های روز «گلشیفته»باشد، شب ها در سینماهای جشنواره بازخورد دو فیلمی را که امسال بازی کرده است، در نگاه و قضاوت مردم دریابد.

۴.«سام قریبیان»با بازی و کارگردانی مینی سریال پرحاشیه«عالیجناب» شروع آرامی در شبکه نمایش خانگی نداشت و قدری اعتماد تهیه کنندگان را به خود ضعیف کرد. «سام» را در جشنواره امسال می توانید در فیلم «هایلایت» به عنوان بازیگر ببینید.

۵.«ستاره اسکندری» دوشادوش خواهرش «لاله» تن به بازی در فیلم «دریاچه ماهی» دادند و قصه فیلمی در حاشیه دفاع مقدس را سرانداختند. مدتی پیش دی وی دی این فیلم در سبد محصولات شبکه قرار گرفت. «لاله» در جشنواره، فیلم «سرو زیر آب»را دارد. او با بازی درسکوتش نقش یک همسر شهید را ایفا می کند. «سرو زیرآب» به رغم نگاه درست و مهربانانه به هموطنان زرتشتی، همانند «دریاچه ماهی» شانس زیادی در گیشه سال آینده نخواهد داشت.

۶.تعداد زیادی از بازیگران سریال «عالیجناب» در فیلم های امسال جشنواره حضور دارند و این امر نشانگر انتخاب خوب «سام قریبیان» در مینی سریالش در شبکه است. به جز خود «سام» که در سطور بالا از او نوشتیم «بابک حمیدیان» و «سحر دولتشاهی» در فیلم های زیادی امسال درخشش دارند. «بابک» در «به وقت شام»، «سرو زیر آب»، «جشن دلتنگی» و «مصادره» و «سحر دولتشاهی» در فیلم های «عرق سرد»، «امیر» و «چهار راه استانبول»بازی های قابل قبولی دارند.

هیچ بعید نیست «سعید آقاخانی» برنده سیمرغ بهترین بازیگر مرد برای بازی در فیلم «خداحافظی طولانی» امسال نیز به خاطر درخشش در فیلم «کامیون» سیمرغ را در دستانش ببیند. «آقاخانی»به خاطر کوتاهی و جنس نقشی که بر عهده داشت، در «عالیجناب» مجال بازی زیرپوستی را پیدا نکرد.

یکی دیگر از بازیگران سریال «عالیجناب» بازیگر پیشکسوت سینما تئاتر «پرویز پور حسینی» است که «جاده قدیم» را در جشنواره دارد.

۷. در فصل سوم «شهرزاد»که تاکنون دو قسمت آن در شبکه و اینترنت توزیع شده است، تنها یک بازیگر در جشنواره سی و ششم دیده شد. «هومن برق نورد» نقش کوتاهی را در فیلم «سرو زیر آب» دارد.

۸.مگر می شود شیرینی و ظرافت کار «جواد عزتی» بازیگر پر طرفدار این سال های سینما و تلویزیون را ندیده گرفت و نقش مناسبی را برای او پیدا نکرد. دو تن از کارگردانان فیلم های بخش مسابقه امسال بار نقش های سنگینی را بر دوش «جواد» گذاشته اند. بازیگر فیلم «اکسیدان» که به رغم گذشت بیست روز از پخش آن در شبکه هنوز پر بیننده هست، امسال در جشنواره فیلم های «تنگه ابوقریب» و «لاتاری» را به رویت علاقمندانش گذاشته است.

۹.این یادداشت را با هنرنمایی چهار بازیگر زن سینمای ایران که در هفته های اخیر سه تن از آنان را در فیلم های «رگ خواب»، «شنل» و «اکسیدان» در شبکه نمایش خانگی دیده ایم و در جشنواره هم حضور به هم رسانده اند، به پایان می برم. مینای «رگ خواب» امسال در «بمب» بازی راحت و تختی را به نمایش گذاشته است. در مقابل «باران کوثری» که هنوز هم می توان فیلم «شنل» او را از مغازه ها تهیه کرد، نقش دشواری را به فهرست بلند بالای فیلم هایش افزوده است. او برای بازی در نقش یک فوتسالیست ۲۰ کیلو وزن کم کرده است تا «عرق سرد» را برای مخاطب باور پذیر جلوه بدهد. «شبنم مقدمی» بر خلاف «اکسیدان» نقش یک کاراکتر منشوری را بازی نمی کند اما سوژه فیلم به گونه ای است که «شبنم» را در فضایی نزدیک به خطوط قرمز می بینیم او در میانسالی باردار شده است و این موضوع را نمی تواند در محیط کوچک روستا لاپوشانی کند. «مقدمی» در اولین فیلم «رضا مقصودی» وزن فیلم های کمدی جشنواره را سنگین کرده است.

چهارمین بازیگر زن کسی نیست جز «مهناز افشار» که در «دارکوب» و در چهارمین فیلمی که با «امین حیایی» همبازی شده است، حس لطیف مادرانگی را در فیلمی با موضوع اعتیاد زنان،بازنمایی می کند. «افشار» این روزها با بازی در مجموعه «گلشیفته» رئیس یک دانشکده معماری است و همسرش از مدیران ارشد یک وزارتخانه. اختلاف دیدگاه این زوج در مورد گستره نقش اجتماعی زنان، موقعیت های جالبی را رقم می زند. «دارکوب» و «گلشیفته» در سال آینده، محصولاتی هستند که « مهناز افشار» سخت به موفقیت آنها نزد تماشاگران امید بسته است.

سعید رجبی فروتن

در کنار روزمرگی های معمول، این جا خودم و افکارم را ثبت می کنم. از فرهنگ و هنر تا سینما و نمایش خانگی... می توانید نوشته های من را در «روزانه های سینمایی» دنبال نمایید.

۳ comments

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

مرا در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید