«یک گزارش واقعی» فیلمی سفارشی است که اگر نظر سفارش کننده را تامین کرده بود، به اعتبار موضوع مرتبط با انقلاب و دفاع مقدس بعد هفت سال در سینما اکران شده بود و تلویزیون هم بی تفاوت از کنار آن نمی گذشت. «یک گزارش واقعی» با اینکه بیست سال دیر ساخته شده است، با این حال به فرمول و کلیشه های سینمای دهه شصت وفادار است. شخصیت ساواکی در همان تیپ ها و قالب های شناخته شده و انقلابیون هم در شمایل معصوم و پاک طراحی شده اند. ساواکی فیلم «یک گزارش واقعی» کینه شتری از انقلابیون به دل دارد و با گذشت دو سال از انقلاب هم به دنبال انجام ماموریت ناتمام مانده اش هست.! در داستان فیلم «یک گزارش واقعی» یک بازجوی ساواک یا رکن ۲ ارتش، یک افسر ارتش به نام جلال با بازی «کامیبز دیرباز» را مامور دستگیری فردی انقلابی به نام فرید فرجامی با بازی«کوروش سلیمانی» می کند. مامور ساواک برای اینکه جلال در انجام ماموریتش دچار تزلزل نشود، سناریوی مفقود شدن اسلحه کمری جلال را در یک نزاع ساختگی به اجرا درمی آورد و به او قول می دهد در صورت انجام درست کار از دردسر گم شدن اسلحه آسوده شود و همچنین پرونده قضایی پدرش دوباره باز نشود.!
جلال در سال منتهی به انقلاب از انجام این کار سرباز می زند و دو سال پس از انقلاب همان ساواکی این بار علیرضا برادر جلال را به گروگان می گیرد تا او مجبور به انجام ماموریت ناتمام بشود. چرا ساواکی دستگیر نشده و یا کشور را ترک نکرده است و اصولاً چرا فرید فرجامی باید به قتل برسد و چرا باید جلال عامل این ترور باشد و سوالاتی از این دست در فیلم به جواب درستی نمی رسند. تاسف بارتر آنکه فیلم هیچ کمکی به شناساندن انقلاب اسلامی و انگیزه های شکل گیری و راز و رمز پیروزی آن نمی کند و فقط در سطح یک درام نه چندان پیچیده متوقف می ماند.
تهیه کننده فیلم «منوچهر شاهسواری»در حال حاضر مدیر عامل خانه سینمای ایران است و داریوش فرهنگ فیلمنامه را به اتفاق برادر تهیه کننده یعنی«سعید شهسواری» نوشته است. «فرهنگ» جدا از نویسندگی و کارگردانی اثر عهده دار یکی از نقش های فرعی فیلم نیز می باشد.!
اضافه کردن نظر