اگر بخواهیم نام فیلم هایی را ببریم که بیشترین بازتاب و واکنش های اجتماعی را به دنبال داشته اند و موافق و مخالف حق مطلب را در باره آنها تا حد زیادی ادا کرده اند، قطعاً یکی از آن فیلم ها«در مدت معلوم» است. در این سالها با شکل گیری شبکه های اجتماعی در فضای مجازی کافی است فیلمی «آن» لازم را داشته باشد و مخاطب را قلقلک بدهد، تا پس از آن سیل پیام ها و کامنت ها روانه مطالب مربوط به آن شود و در ادامه کنجکاوی های بیشتری را برانگیزد.
«در مدت معلوم» حکایت پسر جوانی است که تحت فشار جنسی است و اتفاقاً خودش برای رفع این مشکل، پیشنهاد «ازدواج موقت» را در قالب کتابی شرح و بسط داده است اما مقامات مسئول اجازه چاپ چنین کتابی را به او نمی دهند. سینمای ایران تاکنون در باره ازدواج موقت – ولو به عنوان قصه فرعی و خرده پیرنگ- فیلم های زیادی را به خود دیده است و تابویی در این زمینه وجود نداشته است اما طراحی و پرداخت شخصیتی که در اثر بلوغ و ترشح هورمون های جنسی، تحت فشار روانی باشد، کم تر نمونه ای را سراغ دارد. همین خصلت و ویژگی باعث شده است تا تمام کاستی ها فیلمنامه و از ریتم افتادن آن تحت تاثیر شخصیتی که «جواد عزتی» آن را به خوبی بازی می کند، به حاشیه برود. فیلمساز فرصت داشت تا ضمن تصویر کردن فشارهایی که میثم متحمل می شود و مثلاً در محتلم شدن و استحمام کردن های زیاد او نمود می یافت، تلاش او برای کنترل فشار از طریق رژیم غذایی خاص و تمهیدات دیگر را مورد توجه قرار دهد.
تماشای «در مدت معلوم» این سوال را در ذهن ایجاد می کند که چرا در جامعه ای که ترویج و نهادینه کردن احکام و فرهنگ اسلامی مورد تاکید است و اتفاقاً کتاب های زیادی در باره بلوغ جوانان و بهداشت جنسی منتشر شده است، انتشار کتابی در باره متعه و ازدواج موقت با ممانعت روبرو است؟ با فرض مخالفت مرجع رسمی چرا میثم دیدگاه هایش را در اینترنت بازنشر نمی دهد؟
«در مدت معلوم» با وجود سه دختر دانشجو در طبقه زیرینی خانه ای که میثم و سعید در آنجا سکونت دارند، ظرفیت بیشتری برای خلق موقعیت های جذاب داشت که احتمالاً در حین ساخت و یا بازبینی حذف شده اند. در بین فیلم های ایرانی دهگانه ای که امسال در شبکه عرضه شده اند، «در مدت معلوم» این خوبی را دارد که با وجود موضوعی مبتلابه جوانان و خانواده ها در دقایق و لحظات متعددی بیننده را با خود همراه می کند و صداقتی که در فیلم نهفته است، برای بیننده دلنشین است.
موسسه سینما «۲۴ »و پخش تخصصی آن «هنر اول»که تاکنون در سال ۹۵ حرف اول را در تامین و توزیع فیلم سینمایی ایرانی زده اند، انتشار این اثر را بر عهده دارند.
احسنت؛ولی حیف که در فیلم کمی مشکلات فیلمنامه ای وجود داره و منطقی نیست.
اما در مجموع فیلم نسبتا خوبی است که تماشای آن شیرین و جالب است.
نکته مثبت این فیلم درجه بندی سنی است.امیدوارم برای همه فیلمها رده بندی اعمال بشه….
در گروه بازیگران فیلم نام گوهر خیراندیش بچشم میخورد اما در فیلم اثری از ایشان نیست!
سلام؛طبق مصاحبه کارگردان با مسعود فراستی خانم خیراندیش بازی نمیکنند فقط صداشون برای اون شخصیت خانم مسن استفاده شده.خودم هم گول خوردم چون گریم توفان مهردادیان خیلی سنگین بود و بسیار شبیه خانم خیراندیش شده بود.
به هر حال در اینگونه مواقع با توضیح لازم مخاطب را به اشتباه نمی اندازند