روزانه های سینمایی
۷۰ دصد مردم متاثر از آموزه های اخلاقی قهوه تلخ

۷۰ دصد مردم متاثر از آموزه های اخلاقی قهوه تلخ

جلسه دفاع از اولین پایان نامه کارشناسی ارشد با موضوع شبکه نمایش خانگی کشور و محوریت سریال قهوه تلخ، روز گذشته در دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران برگزار شد.

بر پایه این گزارش پایان نامه  مذکور با عنوان: "بررسی تاثیر سریال طنز قهوه تلخ در آسیب های فرهنگی"  به تحقیق در خصوص تاثیرگذاری محصولات شبکه سینمای خانگی کشور در آسیب های فرهنگی مخاطبان شبکه و با محوریت سریال قهوه تلخ به عنوان یکی از شاخص ترین و پر تیراژ ترین محصولات این شبکه که حجم وسیعی از نظرات موافق و مخالف را در سطح جامعه و رسانه های مختلف گروهی به خود اختصاص داد پرداخته بود. مصطفی محمودی در جلسه دفاع از پایان نامه یاد شده عنوان داشت: این پایان نامه حاصل یکسال فعالیت مستمر پژوهشی و تحقیقی است که خوشبختانه  به عنوان اولین پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم ارتباطات اجتماعی موضوع شبکه سینمای خانگی کشور را دستمایه قرار داده است. به گفته وی در این تحقیق تعداد پانصد نفر از شهروندان تهرانی در رده های سنی ۱۵ تا ۳۵ سال در پنج نقطه جغرافیایی شهر تهران با روش نمونه گیری تصادفی ساده مورد مطالعه قرار گرفته و به پاسخگویی درباره سوالات مطرح شده پرداخته  و در باره پیام های گوناگون مستتر در این سریال اظهار نظر کرده اند . ابراز مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود که از نظر روایی صوری و محتوایی تأیید شد.

به گفته مصطفی محمودی در پایان تحقیق و پژوهش مشخص شد که بیش از ۷۰ درصد از شهروندان تهرانی معتقدند که سریال قهوه تلخ  در نگاه تاثیر گذار به آسیب های فرهنگی موفق بوده وبه ترتیب پیام هایی با محتوای آموزشی، طنز،انتقادی و واقع گرایی داشته است.  از دیدگاه مخاطبین گفتن صداقت، افزایش تلاش برای رفاه خانواده، انعطاف پذیری در مورد نظرات دیگران، رعایت حقوق دیگران، کمک به دیگران ، شرکت در فعالیت های خیریه، برخورد بیش از پیش با خونسردی ، ترجیح به بودن در کنار خانواده، کاهش بدگویی از دیگران کاهش تمسخر، استهزا و رفتار نامناسب از جمله رفتارهایی بود که پس ازمشاهده سریال قهوه تلخ در آنها تقویت شده بود.

این پژوهشگر با اشاره به نتایج تاثیر گذار و مثبت این مجموعه، انجام پژوهش های جدی، مستمر و علمی توسط موسسات ویدئو رسانه در بخش خصوصی و همچنین راه اندازی  و احیای مجدد مرکز مطالعات و تحقیقات سینمایی در سازمان سینمایی کشور و حمایت از پروژه های دانشجویی مرتبط با حوزه سینما و شبکه نمایش خانگی توسط سازمان سینمایی، بنیاد سینمایی فارابی، موسسه رسانه های تصویری را خواستار شد.

گفتنی است: در پایان جلسه دفاعیه، اساتید حاضر مرکب از: استاد دکتر علی اکبر فرهنگی (استاد راهنما ی پروژه) دکتر سید وحید عقیلی و دکتر طهمورث شیری (اساتید مشاورپروژه) و دکتر محمد سلطانی فر(استاد داور پروژه) به اتفاق آرا پایان نامه مذکور را با درجه ممتاز و بالاترین نمره مورد تایید قرار دادند. در این جلسه همچنین حجت الاسلام محمد علی زم (رییس انجمن صنفی ویدئو رسانه کشور) دکتر حمیدرضا نوروزی (رییس اتحادیه موسسات ویدئو رسانه کشور) نصراله قادری (مدیر انتشارات نمایش مرکز هنرهای نمایشی) جمعی از دانشجویان و اساتید رشته علوم ارتباطات اجتماعی و تعدادی از دست اندرکاران رسانه های گروهی حضور داشتند. کد ۵۵۸

 

سعید رجبی فروتن

در کنار روزمرگی های معمول، این جا خودم و افکارم را ثبت می کنم. از فرهنگ و هنر تا سینما و نمایش خانگی... می توانید نوشته های من را در «روزانه های سینمایی» دنبال نمایید.

۱۱ comments

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

  • از لطف و دقت نظرتان سپاسگزارم
    امیدوارم به زودی شاهد راه اندازی بخش های پژوهش و نظر سنجی در موسسات ویدئو رسانه باشیم
     

    • به نظرم آقای مصطفی محمودی موضوع بسیار جذابی رو برای پایان نامه خودشون انتخاب کرده بودن…ما هم از آقای مصطفی محمودی ممنونیم  ….

    • با عرض سلام  خدمت شما
      سوالاتی رو در خصوص پایان نامتون داشتم….
      و این که خیلی مشتاقم مطالعه کنم کارتون رو…  به کتابخونه ی دانشگاه  دادین پایان نامتونو؟
      با تشکر.

  • از محبت سرکار خانم الهه سپاسگزارم
    احیای مجدد مرکز مطالعات و تحقیقات سینمایی یکی از نکات مهمی است که می بایست در چارت جدید سازمان سینمایی گنجانده می شد که نمیدانم این اتفاق افتاده یا خیر؟ فعلا که جناب فروتن را نیز از حضور و خدمت در شبکه  نمایش خانگی ظاهرا محروم کرده اند و فرد جدیدی هم تا این لحظه به عنوان جایگزین ایشان معرفی نشده است. فقط باید دریغ و افسوس خورد بر وضعیت شبکه نمایش خانگی  که اینگونه مانند طفل سر راهی ّا ان برخورد می شود.

    • جناب محمودی آنچه اهمیت دارد، آن است که مدیریت مستقل شبکه موضوعیت خود را از دست داد. جایگزین کردن مرجعی مثل شورای سیاست گذاری یا کارگروه نمایش خانگی می تواند تا حدی خلاء کنونی را پوشش دهد. امور تحقیقاتی بطور متمرکز در پژوهشگاه فرهنگ، هنر، ارتباطات وزارتخانه انجام می شود

  • جناب فروتن از دست رفتن مدیریت مستقل شبکه بدون تردید عواقب بسیار جبران ناپذیری را ظرف مدت ۲ سال آینده بر شبکه نمایش خانگی تحمیل خواهد کرد. . بطور حتم این مساله تاثیرات نامطلوبی را بر روند حرکتی و رو به رشد موسسات باقی خواهد گذاشت که البته جای تاسف فراوان دارد. و عجیب است که با حضور شما در تشکیلات معاونت سینمایی سابق و سازمان سینمایی فعلی چرا سیاستگذاران ارشد به مشاوره های شما توجه نکرده اند.

    در خصوص امور تحقیقاتی نیز باید متذکر شوم که با کمال تاسف ناکارشناسان مستقر در پژوهشگاه مذکور پس از مشاهده پروپوزال پایان نامه مذکور، آن را فاقد بنیه لازم علمی و تحقیقاتی تشخیص داده و متذکر شدند که نتایج چندانی از دل این پایان نامه استخراج نخواهد شد و در نهایت نیز از حمایت این پروژه سر باز زدند

مرا در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید