روزانه های سینمایی

کشف یا توهم تازه نویسنده «قهوه تلخ»؟

توزیع سریال «قهوه تلخ» یکبار بنا بر گزارش مسیول وقت ستاد صیانت از محصولات سینمایی و سمعی و بصری به خاطر اقدام به تکثیر محصول بدون دریافت پروانه نمایش به دستور مرجع نظارتی رای چند هفته دچار توقف شد و البته از این حیث لطمه بزرگی به روند تولید و توزیع آن وارد شد با این حال ناتمام ماندن مجموعه در سه قسمت پایانی صرفا به خاطر اختلاف درونی عوامل و بیشتر ناشی از مسایل مالی رخ داد.

«امیر مهدی ژوله» نویسنده سریال «قهوه تلخ» اخیرا در گفتگو با برنامه تاک شوی «کات فیلم» در گفتگو با «هوشنگ گلمکانی»ادعا کرده است، دلیل توقف و ناتمام ماندن سریال «قهوه تلخ»در سال ۹۰ آن بود که عوامل  سریال به رغم اصرار معاونت وقت امور سینمایی ارشاد، زیر بار گنجاندن تیزر و تبلیغ فیلم سینمایی«پایان نامه» نرفتند و به همین خاطر اجازه ادامه پخش سریال به آنها داده نشد.!

این ادعا تاکنون از سوی دیگر نویسنده سریال «خشایار الوند» (مرحوم)،کارگردان سریال یعنی مهران مدیری، بازیگران و  تهیه کنندگان سریال «قهوه تلخ» که برادران «آقا گلیان» بودند، هیچگاه مطرح نشده است و نگارنده نیز که در آن سالها مدیریت دفتر نمایش خانگی را بر عهده داشت، با چنین درخواستی از سوی معاون وقت سینمایی روبرو نشده بود. به دلیل استقبال زاید الوصف از سریال «قهوه تلخ» و تیراژ میلیونی آن در قسمت های اولیه،‌ بسیاری از صاحبان آگهی تمایل به پخش تیرزهایشان در دی وی دی مجموعه داشتند و احتمالا تهیه کننده فیلم سینمایی«پایان نامه» که برادر معاون وقت سینمایی بود، از این قاعده مستثنی نبوده است و بازهم بعید نیست که وی خواسته باشد از نسبت و رابطه برادری خود با مدیر ارشد سینمای کشور سود ببرد، ولی با تمام این تفاصیل به یاد نمی آورم که زور و اجباری به تهیه کنندگان «قهوه تلخ» برای پخش تیزر فیلم مورد نظر وارد شده و به این خاطر اختلال یا توفقی در ادامه پخش سریال ایجاده گردیده باشد.

بنابراین ادعای «امیر مهدی ژوله» را کذب و نادرست می دانم مگر آنکه مدرک و سندی را برای اثبات ادعای خود ارائه دهد. شایان ذکر است توزیع سریال «قهوه تلخ» یکبار بنا بر گزارش ستاد صیانت از محصولات سینمایی و سمعی و بصری به خاطر اقدام به تکثیر محصول بدون دریافت پروانه نمایش به دستور مرجع نظارتی چند هفته متوقف شد و البته از این حیث لطمه بزرگی به روند تولید و توزیع آن وارد شد با این حال ناتمام ماندن مجموعه در سه قسمت پایانی صرفا به خاطر اختلاف درونی عوامل و بیشتر ناشی از مسایل مالی رخ داد.

یادآور می شود، فیلم «پایان نامه» نخستین فیلمی بود که با موضوع وقایع ملتهب سال ۸۸ به کارگردانی «حامد کلاهداری» ساخته شده بود و در زمان پیش تولید و ساخت تعدادی از بازیگران و دیگر عوامل دعوت تیم سازنده را برای همکاری با پروژه قبول نکردند. در زمان نمایش عمومی فیلم نیز جریان سیاسی تبلیغی وسیعی علیه فیلم به راه افتاد و ضمن تحریم فیلم، بازیگران آن را مورد سرزنش قرار دادند. دلیل مخالفت سازماندهی شده با فیلم لحن شعاری، داوری و قضاوت یکجانبه فیلمساز با یکی از طرف های مناقشه بزرگ سال ۸۸ اعلام شده بود. در دومین فیلم با موضوع رخدادهای سال ۸۸ ساخته «ابوالقاسم طالبی» با نام«قلاده های طلا» همین موج به راه افتاد اما به دلیل قوت و استحکام اثر در قیاس با «پایان نامه» و نیز لحن معتدل تر آن، فیلم از شکست رهید و بر خلاف فیلم اول، طی یک دهه گذشته بارها از تلویزیون پخش شد.

سعید رجبی فروتن

در کنار روزمرگی های معمول، این جا خودم و افکارم را ثبت می کنم. از فرهنگ و هنر تا سینما و نمایش خانگی... می توانید نوشته های من را در «روزانه های سینمایی» دنبال نمایید.

اضافه کردن نظر

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

مرا در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید