روزانه های سینمایی

بسته خبری ویژه هفته – از اشتباه لپی یک خبرگزاری تا سریال های تازه نمایش خانگی و صدور مجوز روی دور تند

نگاهی به این اسم ها بیاندازید تا همه چیز دستگیرتان شود. بهروز افخمی، سیروس مقدم، حسن فتحی، حسن هدایت، مهران مدیری، منوچهر هادی، هادی کریمی و …عزمشان را جزم کرده اند تا بعضی برای اولین بار و بعضی برای دومین و چندمین بار بخت خود را در جایی غیر از تلویزیون برای ارتباط با انبوه مخاطبان بیازمایند.

یک عذرخواهی ساده کار سختی نیست

با گذشت سه روز از انتشار یک یادداشت اشتباهی با عنوان «ماجرای صدور مجوز ساخت بر مبنای نام افراد و پخش "ممنوعه"ها» (اینجا)هنوز نویسنده آن راضی به عذرخواهی نشده است و با اینکه با پی بردن به اشتباه اولیه خود، خیلی سریع دست به اصلاح مطلب زد و «علی اکبر» و «سعید» را از یکدیگر بازشناخت با این حال ادعای دیگر نویسنده یادداشت مبنی بر نقش و تاثیر جایگاه اداری و شغلی برادر بزرگتر در فرایند صدور مجوز! به جای خود باقی است. چه خوب می شود در روزهایی که معطر به اسم و سیره رسول مهربانی ها محمد ابن عبدالله(ص)است، به اخلاق حسنه آن اسوه پیامبران تاسی جوییم و با یک عذرخواهی ساده، بر اشتباه خود اصرار نورزیم.

سریال بعدی شبکه نمایش خانگی چیست؟

در یادداشتی (اینجا)نوشته بودم«از ابتدای سال کمپین تبلیغاتی برای سریال«احضار» ساخته «رامین عباسی زاده» راه افتاد و تیتر «نخستین سریال ترسناک در راه نمایش خانگی»، بر صدر خبرها و گزارش هایی نشست که به سفارش مدیران تبلیغاتی این سریال نوشته شده بودند. پخش تیزر این سریال اگر چه واجد ویژگی خاصی نبود اما با ادعای مطرح شده در کمپین تبلیغاتی سازگار بود. با این حال تب این کمپین فرونشست و ادامه نیافت و حالا خبرها حکایت از تاخیر در عرضه سریال و نامشخص بودن زمان آن است.» 

تازه ترین خبر در این باره آن است که خوشبختانه تهیه کننده سریال تقاضای پروانه نمایش این مینی سریال را به جریان انداخته است و اگر مشکل تازه ای پیش نیاید، این اثر نمایشی می تواند همزمان با «ممنوعه» و یا پس از آن راهی بازار شبکه شود.

«بازی نقاب ها» یاد «آتشکار» را زنده کرد

ده سال پیش بود که نمایش فیلم سینمایی «آتشکار» ساخته جسورانه«محسن امیر یوسفی» به خاطر طرح موضوع عقیم کردن مردان و طرح مسئله وازکتومی در چارچوب کاری طنز و نه کمدی، با واکنش های گسترده ای روبرو شد. این فیلم در دوره بیست و هشتم جشنواره فیلم فجر تحسین بسیاری از منتقدان را باعث شد اما به مصداق «که عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشکل ها» دچار سوء تعبیرهای زیادی شد و در مسیر اکران آن موانعی ایجادی شد تا در نهایت فیلم مستقیماً راهی شبکه نمایش خانگی گردید. این شب ها که سریال «بازی نقاب ها» از شبکه دوم سیما پخش می شود، یکی از قصه های فرعی آن موضوع مشابهی با قصه اصلی فیلم «آتشکار» دارد. پسر جوانی وقتی می فهمد معشوقه اش در صورت باردار شدن عمر زیادی نخواهد کرد، تصمیم می گیرد تا خودش را عقیم کند. در ادامه ماجراهای دیگری رخ می دهد و متوجه می شویم پزشک معالج با دور اندیشی عمل عقیم کردن را برروی جوان انجام نداده است و او قادر است که بچه دار شود. دهسال پیش طرح چنین موضوعی تابو بود و حالا در تلویزیون خوشبختانه، این مطلب امر خلاف اخلاقی نیست. البته «آتشکار» به اقتضای مدیوم سینما این ایده را در روابط زناشویی به گونه ای نشان می دهد که با ضوابط پخش تلویزیون هیچگاه همخوانی نخواهد داشت اما گروهی از منتقدان آن روز فیلم، نفس موضوع وازکتومی را خلاف اخلاق اجتماعی می دانستند و بیان صریح آن را جایز نمی دانستند.

صدور ۱۷ مجوز قبل از ترک محل کار

رئیس سابق مرکز تنظیم مقررات صوت و تصویر صدا و سیما در آخرین روزی که می توانست بر صندلی ریاست بنشیند، طی مراسمی پروانه فعالیت ۱۷ شرکت جدید را برای تامین و انتشار محتوای برخط به مدیران آنها اعطا کرد و پس از آن آماده شد تا به موجب مصوبه مجلس در خصوص منع فعالیت بازنشستگان، برای همیشه با مسئولیت های دولتی خداحافطی کند. آنطور که درخبرها آماده است، آقای رئیس پیش از این مجوز ۲۷ شرکت را صادر کرده بود و حالا لابد خوشحال است که در کوتاهترین مدت ممکن ۴۴ شرکت را به فعالیت در عرصه انتشار صوت و تصویر فراگیر دعوت کرده است. البته نمود بیرونی یا برونداد شرکت هایی که بناست در کنار رسانه مادر و با نظارت او بر بستر اینترنت برنامه سازی کنند و یا برنامه های تامینی را بارگذاری کنند، هنوز مشخص نیست و نکته مهم تر آن است که اگر این تعداد شرکت بناباشد در همان محدوده ای که تلویزیون برنامه سازی می کند،‌ به فعالیت بپردازند، آن وقت تکلیف مخاطبانی که از دایره مخاطبان سیما بیرون رفته اند، چه خواهد شد و چه سناریویی برای جذب آنها پیش بینی شده است.؟

سریال های در حال تولید نمایش خانگی

فقط حرف و ادعا نیست؛ ‌این موضوع جدی است که کارگردانان شناخته شده و موفقی بناست برای شبکه نمایش خانگی سریال تولید کنند و رونق تازه ای را به این مدیوم چه در شکل نسخه خانگی و چه در بستر اینترنت بدهند. نگاهی به این اسم ها بیاندازید تا همه چیز دستگیرتان شود. بهروز افخمی، سیروس مقدم،  حسن فتحی، حسن هدایت، مهران مدیری، منوچهر هادی، محمد  هادی کریمی و …عزمشان را جزم کرده اند تا بعضی برای اولین بار و بعضی برای دومین و چندمین بار بخت خود را در جایی غیر از تلویزیون برای ارتباط با انبوه مخاطبان بیازمایند. با این حال به موجب گزارش های رسیده به «روزانه های سینمایی»  هنوز نشانه ای از آغاز تصویر برداری پروژه هایی که به زلف این مردان گره خورده است، به چشم نمی خورد.

این روزها سریال های در حال تولید شبکه نمایش خانگی محدود به این اسامی است: هشتگ خاله سوسکه(محمد مسلمی)، رقص روی شیشه(مهدی گلستانه) و نهنگ آبی(فریدون جیرانی)

سعید رجبی فروتن

در کنار روزمرگی های معمول، این جا خودم و افکارم را ثبت می کنم. از فرهنگ و هنر تا سینما و نمایش خانگی... می توانید نوشته های من را در «روزانه های سینمایی» دنبال نمایید.

۲ comments

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

  • با سلام دوباره خدمت شما .

    خب ، بنده حدود یک ماه است که در محل جدید مستقر شده ام ، اما به دلیل گرفتاری های فراوان فرصت نمی شد خدمتتان برسم . بنابراین به این وسیله اعلام می دارم فروشگاه محصولات فرهنگی بنده به سپاهان شهر اصفهان منتقل شده است! مغازه ایی تقریباً نصف مغازه قبلی با همان اجاره! البته شنیده ام صاحب مغازه قبلی ام ۵۰۰ هزار تومان گذاشته روی اجاره مغازه اش! که به نظرم کار اشتباهی است! آن مغازه خواهان زیاد دارد و اگر بجای یک ملیون و ۳۰۰ هزار تومان ، گفته بود یک ملیون ، همان روزی که بنده خالی کردم اجاره رفته بود اما بخاطر ۳۰۰ تومان گران تر ، دو ماه است مغازه خالی مانده!!!

    قبل از آمدنم به سپاهان شهر ، اینجا سه تا ویدئو کلوپ داشته (البته یک ویدئو کلوپ هم در سیتی سنتر است که چون خارج سپاهان شهر قرار دارد حساب نمی شود!) که فقط یکیشان مشتری گیر است و ظاهراً راضی می باشد ، دومی که برادر اولی است چند بار گفته می خواهد جمع کند ، سومی هم که کلاً زده در کار لوازم برقی و برای همین چند بار اخطار گرفته!!! حالا ببینم بنده چکاره هستم؟!

    اما در مورد آمار کرایه باید بگویم چون نزدیک دو ماه است فیلم کرایه نداده ام ، فعلاً آمار نمی دهم . اینجا هم که آمده ام مشتری ها رقبتی به کرایه نشان نمی دهند و ظاهراً چند سالی هست که ویدئوکلوپ های سپاهان شهر کرایه فیلم را تعطیل کرده اند . با این شرایط شاید بنده هم بجای کرایه دادن مجبور شوم روی فلش فیلم بریزم!!!

مرا در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید