ساختمانی که صدا و سیما برای استقرار سازمان زیرساخت و تنظیم مقررات صوت وتصویر در نظر گرفته است، بزودی طی مراسمی به بهره برداری می رسد. چرا که صدا و سیما بدیل یک دستگاه اجرایی می شود. رئیس این سازمان که معاون رسانه ملی است می کوشد تا زمینه گسترده تر تولیدات صدا و سیما را در فضای مجازی فراهم کند و پدیده هایی مثل تلویزیون تعاملی را از حرف به عمل درآورد.
با این حال ماموریت چالش برانگیز این سازمان در هفته های آینده، سر و سامان دادن به سامانه های آنلاین پخش فیلم و سریال بر بستر وب و موبایل است. صدا و سیما طی سال های گذشته اقدام به صدور مجوز برای پنج شرکت خصوصی کرده است تا آنها با بارگذاری آرشیو صدا و سیما، درصد ناچیزی را هم به تامین محتوای مورد نظر خود اختصاص دهند. در همین مدت سازمان امور سینمایی هم مجوز فعالیت به ۱۹ مرکز عرضه برخط محصولات ویدیویی به گونه درخواستی(vod) داد تا مطابق قانون وظایف و ماموریت های خود، در قبال این پدیده نوین فناوری منفعل نباشد. هشت ماه پس از تصویب آیین نامه تاسیس اینکونه مراکز در حالیکه سازمان امور سینمایی مشغول تهیه دستور العمل های نظارتی مربوطه است، نمایندگانی در مجلس به واسطه گزارش های تهیه شده در بیرون از خانه ملت، وزارت ارشاد را مورد سوال قرار داده اند که چرا بر کار سامانه های استریمینگ نظارت ندارد و به آنها اجازه پخش هر گونه آثار مستهجن و ضد اخلاقی را داده است.!؟
جالب تر آنکه در گوشه ای دیگر از همین مجلس با اینکه تعریف روشنی از «پخش فراگیر» از سوی شورای عالی فضای مجازی ارائه نشده است، مصوبه ای گذرانده شده است و با انکار نقش وزارت ارشاد و سازمان امور سینمایی، حضور و نظارت انحصاری را در عرصه پخش صوت و تصویر را یکسره به صدا و سیما بخشیده است.
با این ترتیب طی روزهای آینده صدا و سیما در ساختمان ارتباطات زیرساخت و تنظیم مقررات صوت و تصویر در فضای مجازی، کارمندانی را به صف خواهد کرد تا لابد بر کار شرکت های خصوصی نظارت کنند و برای اولین بار پا تو کفش دستگاه های اجرایی کنند و با ایفای نقش نظارتی، چنان عمل کنند تا خیال نمایندگان مجلس را برای همیشه آسوده سازند.
روزانه های سینمایی در یادداشت های پیشین به اختلاف برداشت صدا و سیما و سازمان سینمایی در مورد پخش فراگیر اشاره کرده بود.
اضافه کردن نظر