روزانه های سینمایی

جاماندگان از سبد نمایش خانگی

از سال ۹۳ تا ۹۵ یعنی طی سه سال گذشته ، مجموعا ۱۶ عنوان فیلم سینمایی در شبکه نمایش خانگی توزیع نشدند و با اینکه بعضی از این عناوین پروانه نمایش هم دریافت کردند اما در ادامه معلوم نشد به چه دلیل به فهرست و گنجینه فیلم های نمایش خانگی کشور افزوده نشدند.

فیلم های سینمایی: «رهاتر از دریا، «حراج، «اینجا شهر دیگری است،» «فصل فراموشی فریبا»، «کاغذ خروس نشان»، «زیباتر از زندگی و «چهار باندی»در سال ۱۳۹۳ بر پرده سینماها به نمایش درآمدند اما تا این لحظه در شبکه دیده نشده اند.

همه فیلم هایی که سال ۱۳۹۴ به اکران درآمدند به جز دو عنوان یعنی «مبارزان کوچک» و« از رئیس جمهور پاداش نگیرید»، رخت ویدیو به تن کردند و نسخه دی وی دی آنها منتشر شد.

سال ۱۳۹۵ در تعداد فیلم های عرضه نشده در شبکه ویدیویی با سال ۱۳۹۳ برابری می کند یعنی در این سال نیز هفت عنوان فیلم پشت در شبکه ماندند. فیلم های: «رفقای خوب»، «ربوده شده»، «فراراز اردو»، «شرفناز»، «حریر»، «بچه های جسور» و «نبرد خلیج فارس»(انیمیشن)در فهرست فیلم های ویدیویی تا این تاریخ قرار نگرفته اند. همانطور که ملاحظه می کنید سهم فیلم های کودکان و نوجوانان در این لیست بیش از سایر فیلم هاست و به نظر می رسد همانطور که این فیلم ها درمسیر اکران با مشکل روبرو هستند، در نمایش خانگی نیز موسسات ناشر خیلی چشم انتظار آنها نیستند.!

البته دو فیلم سینمایی «جشن تولد»1394) و «تاآمدن احمد»(1393) نیز بعد از اکران عمومی مستقیماً راهی آنتن سیما شدند که علی القاعده راهی به نمایش خانگی نخواهند داشت.

در سالجاری از بین ۷۰ فیلم سینمایی اکران شده ۲۳ عنوان در شبکه نمایش خانگی دیده شده اند و با توجه به ایام باقی مانده از سال انتظار می رود نیمی از فیلم های امسال سال آینده در سبد محصولات نمایش خانگی قرار خواهند گرفت.

در یک نگاه کلی خوشبختانه اغلب فیلم های سینمایی ایرانی در شبکه نمایش خانگی عرضه شده اند و راه دسترسی به تازه ترین آفرینش های سینماگران کشورمان حالا دیگر از طریق موسسات ویدیو رسانه و مراکز برخط ویدیویی به گونه درخواستی مهیاست.

سعید رجبی فروتن

در کنار روزمرگی های معمول، این جا خودم و افکارم را ثبت می کنم. از فرهنگ و هنر تا سینما و نمایش خانگی... می توانید نوشته های من را در «روزانه های سینمایی» دنبال نمایید.

۷ comments

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

  • جناب فروتن عزیز

    فیلمهای چهار باندی(هنر اول) و حراج (رسانه های تصویری) در سال گذشته و امسال در شبکه پخش شدند. ضمنا به سیاهه ی بالا تعدادی از فیلمهای خوب هنر و تجربه مثل فیلم پر مخاطب پرویز و فیلم مهرجویی یک کارنامه را اضافه بفرمایید

    • ضمن تشکر از آنجا که فیلم های «هنر و تجربه» پروانه نمایش ویدیویی دارند، در این گزارش مورد استناد قرار نگرفته اند

  • البته فیلم حراج در اهواز که من ساکن هستم توزیع نشد و از فروشگاه رسانه های تصویری ولیعصر خریداری کردم

  • البته بعضی از فیلمها مثل بیدارشو آرزو که در حال حاضر در سینماهای هنر و تجربه در حال اکران است، بصورت ۳۵ میلیمتری فیلمبرداری شده و احتمالا دارای پروانه نمایش سینمایی هستند. 

    • آقا رضا در سال ۱۳۸۲ دوربین دیجیتال حرفه ای وجود نداشت و همه فیلم ها با نگاتیو گرفته می شدند.

      عرض کردم فیلم باید پروانه نمایش ویدیویی داشته باشه

  • باسلام خدمت استاد گرامی دوباره عاجزانه از شما در خواست می کنم که شما پست ومنسبی در شبکه خانگی دارین آیا راهکاری برای مقابله با شبکه های کثیف ماهواره ای انجام دادین شما که پاسخ مارو ندادین آخه حیف نیست محصولات سرقت بشه ماشغلمون(فروشگاه عرضه محصولات فرهنگی) رو دوست داریم وبا عشق تا آخرایستاده ایم فرقی تو نسخه فیزیکی یا وی اوی دی نمی کنه وقتی این شبکه ها فیلم ها رو پخش می کنن البته اکثر سایتها دیگه پولی شده وکمتر سایتی لینک دانلود میذاره فقط کانال تلگرامی و ماهواره ها مونده که اونم شما انشائ الله بزرگواران که اون بالا هستید انجام خواهید داد ببخشید که با این لحن حرفهام رو گفتم آخه تواین اوضاع میشه سراغ چه کاری رفت ………………..ممنون میشم اگه پاسخ بدین

     

    • سلام

      بنده بیست روزی است که عضو دو شورای بازبینی فیلم و پروانه ساخت نمایش خانگی شده ام و  مسئولیت اجرایی در این عرصه ندارم

      برای صیانت و مراقبت از آثار سینمایی ایرانی تهیه کنندگان سینما و سرمایه گذاران باید در امارات و سایر کشورهایی که میزبان شبکه های فارسی زبان ماهواره ای هستند،اقدام به ثبت رسمی محصول خود کنند تا متعاقبا بتوانند علیه شبکه های خاطی اعلام جرم نمایند.

مرا در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید