دومین شرکت دارای مجوز از سازمان سینمایی برای ارائه سرویس ویدیوی درخواستی vod ، «آیلا نرم افزار» است. این شرکت مبدع طراحی و اجرای سرویس دهنده CDN یا «شبکه توزیع محتوا»در ایران است. عالمی مدیر شرکت معتقد است:
«وقتی هشت سال پیش صحبت از شبکه توزیع محتوا میکردیم برای همه عجیب بود و حتی مورد تمسخر قرار میگرفتیم. در آن زمان مسئولان معتقد بودند همه چیز باید به شکل متمرکز ارائه شود و CDN معنی نداشت. در مجموعه خودمان ۴۰۰ سرور CDN داریم که در محدوده ایران نصب شده است. هشت سال است که این ثروت ملی را به وجود آوردهایم اما در این چند سال با محدودیتهایی مواجه شدیم که مانورمان پیرامون آن کمتر شد.
این موضوع در حالی محقق شده که سرویسدهندههای DCN آکامای، آمازون و… بابت سرویسهایی که ارائه میدهند به شدت پول میگیرند و بنابراین به صلاح است که فکر استفاده از دستاورد بومی باشیم تا به این واسطه حداقل هزینههای گزاف نپردازیم.
شروع کار ما در این عرصه با ۱۸ سرور به صورت پایلوت بود. سرورهای CDN ما برخلاف نمونههای خارجی تا بخش Edge (مرکز مخابراتی) توسعه مییابد در حالیکه برای آنها تا دیتاسنتر است. با این حساب هزینه انتقال زیرساخت را پایین آوردیم.»
ایشان ادعا دارد:
«ما تنها سلوشن (راهکار) اجرا شده بدون مشکل فنی روی بستر مخابرات کشور در حوزه آیپی مدیا بودیم. هیچ سلوشن خارجی در این زمینه وجود ندارد و تمام نمونههای خارجی در محدودههایی با مشکلات فنی مواجه بودند. همان سال (۸۸) بحث CDN را مطرح کردیم. استدلال ما این بود زمانیکه ظرفیت CPU، RAM و H.D.D ارتقا و قیمت آنها کاهش مییابد باید به سمت سیستمهای توزیع شده رفت زیرا این روش ارزانتر از گسترش شبکهها بود. در این سیستم به دلیل اینکه سرورها در مراکز مخابراتی و نزدیکترین نقطه به کاربر قرار میگیرد، شبکه Backbone و انتقال زیرساخت درگیر نمیشود که همین موضوع کاهش هزینهها را به دنبال دارد.
وقتی از وی میزان هزینه ای که مشتریان در این روش بصورت ماهانه باید پرداخت کنند، چقدر است؟ اینگونه پاسخ داده است:
«طبق پلانهایی که صحبت شده، قرار است رقمی حداکثر تا ۱۰ هزار تومان به صورت ماهیانه برای استفاده از پهنای باند شبکه از کاربر نهایی اخذ شود که البته رقم مطرح شده میتواند کمتر از این هم باشد.
فرض کنید از این بستر روزی چهار ساعت و حداکثر حجم چهار گیگابایت استفاده میکنید که مجموع مصرف ماهیانه شما ۱۲۰ گیگ و در خوش بینانهترین حالت با در نظر گرفتن نرخ اینترنت ۱۲۰-۱۳۰هزار تومان میشود ولی در رسانه تعاملی تنها ۱۰ هزار تومان میپردازید.»
عالمی که از کارآیی سیستم CDN خود مطمئن است، از عبور موفقیت آمیز طرح خود از آزمون و خطاهای صورت گرفته می گوید:
«سیستمی را که سه چهار سال پیش با صداوسیما در تهران، قزوین، یزد و گرگان تست کردیم، عرض باند اینترنت را از آیپی مدیا در نقطه DSLAM به عنوان اتصال ADSL جدا کردیم. مدلی که پیادهسازی شده و قرار است فیلم و سریال از آن طریق به کابران ارائه شود هزینه عرض باند به آنها تعلق نمیگیرد.»
مدیر عامل «آیلانرم افزار» از نقض کپی رایت آثار داخلی بشدت نگران است و آن را مخاطره و ریسک بزرگی در صنعتی که بدان اشتغال دارد، می داند:
«در حال حاضر یکسری وب سایت جهت دانلود فیلم با امکان پرداخت از طریق کارت بانکی وجود دارد که نشان میدهد در سیستم بانکی کشور نیز رجیستر شدهاند. این سایتها محتواهای بدون مجوز نشر (Right) را بارگذاری و مردم هم خیلی راحت با اشتراکی ۱۰-۱۲ هزار تومانی در ماه، آنها را دانلود میکنند.
اصلا این شیوه فعالیت قابل درک نیست زیرا زمانیکه ما میخواهیم فیلمی بارگذاری کنیم، باید از ۱۰۰ فیلتر بگذریم اما آنها خیلی راحت به کپی کاری مشغول هستند. به نظر من این موضوع ریسک بسیار بزرگی برای صنعت کشور است و باید به شکلی جدی موضوع ساماندهی را در دستور کار قرار دهیم»
یادآور می شود در یکی دو ماه آینده به محض ورود و انتقال ستاپ باکس های سفارشی شرکت به داخل کشور، «آیلا نرم افزار» vod خود را راه اندازی خواهد کرد. ستاپ باکس های شرکت از سوی متخصصان داخلی طراحی و نمونه سازی شده اند و در چین بصورت انبوه تولید می گردند.
منبع اظهارات مدیر عامل آیلا نرم افزار (اینجا)
برای اطلاع بیشتر از CDN این فیلم کوتاه را ببینید.(اینجا)
اضافه کردن نظر