مصطفی ابطحی مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری بیان کرد شبکه VOD تا پایان سال یعنی ۱۷روز دیگر با احتساب تعطیلات روزهای آخر سال، با ۱۰۰ عنوان فیلم فعالیت رسمی خود را آغاز میکند.
مصطفی ابطحی مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری امروز در گفتگو با مهر با اشاره به ارائه ۱۰۰ فیلم سینمایی در شبکه VOD تا پایان سال جاری گفت: با رونمایی از سامانه نمایش درخواستی (سند) یا همان VOD انشاءلله شاهد اتفاقات مهم و خوبی برای سینمای ملی خواهیم بود و خوشبختانه با کوشش هایی که در ماه های اخیر در موسسه رسانه های تصویری صورت گرفت، چرخه ارزش افزوده VOD ساماندهی شد.
وی ادامه داد: در چرخه ارزش افزوده VOD نقشه اصلی به تجمیعکنندگان داده شده است. از میان متقاضیان تجمیع کنندگی با برخی از درخواست کنندگان که واجد شرایط کیفی و فنی لازم برای حضور در چرخه VOD بودند مذاکره شد و امروز چهارشنبه ۱۲ اسفند ماه نسبت به ارائه موافقت اصولی به این تجمیع کنندگان اقدام می شود.
مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری به عنوان متولی امر VOD تاکید کرد: هم زمان با صدور موافقت اصولی، در گام اول ۱۰۰ فیلم در هارد تجمیع کنندگان قرار می گیرد و تجمیع کنندگان می توانند با قراردادن این فیلم ها روی سرورهای خود فرصتی را فراهم آورند که کاربرها بتوانند با نصب اپلیکیشن روی تبلت، موبایل و کامپیوتر خانگی خود فیلم های سینمای ایرانی را تماشا کنند. البته موسسه رسانه های تصویری به صورت مداوم نسبت به شارژ این تجمیع کنندگان اقدام می کند و فیلم های خود را به آنها ارائه می دهد.
فراخواندن همه نهادهای مرتبط در عرصه سینما
وی بیان کرد: همچنین موسسه رسانه های تصویری با دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر موسسات سینمایی از جمله بنیاد سینمایی فارابی، مرکز گسترش سینمای مستند و انجمن سینمای جوان به منظور انعقاد قرارداد برای نمایش فیلم های بلند سینمایی، مستند و کوتاه دعوت می کند. همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نامه هایی را به دیگر موسسات مانند حوزه هنری، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و دیگر نهادها ارسال می کند تا این موسسه ها نیز برای حضور در زنجیره ارزش افزوده VOD اقدام کنند و با این محتوای تولیدات خوب شهروندان ایرانی و ایرانی های مقیم خارج از کشور بتوانند به گنجینه بزرگی از محصولات سینمایی دسترسی داشته باشند و بتوانند اوقات فراغت خود را با تماشای فیلم های ایرانی با قیمت مناسب و کیفیت خوب پشت سر گذارند.
ابطحی افزود: این ۱۰۰ فیلم که در گام اول به سیستم وارد می شوند از بین فیلم هایی که مالکیت آنها در اختیار موسسه رسانه های تصویری بود، انتخاب شده اند و امیدوارم هرچه سریعتر دیگر نهادها نیز به این شبکه بپیوندند. عرصه VOD عرصه ریال و پول های کم است، اما اگر این پول های کم، ضرب در میلیون شود می تواند دستآورد اقتصادی خوبی را به همراه داشته باشد چرا که میلیون ها نفر می توانند یک فیلم را کلیک کنند و ببینند و بر همین اساس حجم زیادی از پول و درآمد نصیب تهیه کنندگان فیلم های سینمایی و فعالان این چرخه می شود.
وی درباره نقش نظارتی موسسه رسانه های تصویری توضیح داد: ما در موسسه رسانه های تصویری بحث نظارت، سیاست گذاری و مدیریت این امر را برعهده داریم و از منافع فعالان این چرخه دفاع می کنیم.
سهم فیلمهای مستند و هنری هم دیده شده است
مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری با اشاره به چگونگی آثار انتخاب شده برای این شبکه توضیح داد: سعی شده است فیلم ها و محصولات انتخاب شده برای VOD از تنوع لازم برخوردار باشند. مردم ایران حس نوستالوژیک به برخی از فیلم های سینمای ایران دارند و با مشاهده مجدد این فیلم ها احساس تعلق خاطر بیشتری نسبت به سینما پیدا می کنند به همین دلیل بخشی از این فیلم ها برای VOD آماده شده است. همچنین در تلاش هستیم تا فیلم های جدید و خوبی که در اکران موفق بودند، فیلم های فرهنگی و هنری و فیلم های مستندی که توسط مردم دیده نشده است نیز در این شبکه قرار گیرد تا مردم با یک سبد متنوعی از فیلم ها، مواجه شوند براساس سلیقه خود فیلم ها را انتخاب کنند.
وی تاکید کرد: ما در این پروژه در ابتدای راه هستیم و باید سعی کنیم که محصولات VOD بهروز شود و از تنوع بالایی برخوردار باشد تا مخاطب نسبت به آن گرایش پیدا کند. امیدوارم موسسات و بنیادهای دیگر سینمایی نیز در این زمینه ما را یاری کنند. البته در این راه ما نیازمند حمایت و همراهی دیگر موسسه های دولتی خارج از حوزه سینما نیز هستیم.
ابطحی در پایان با اشاره به اینکه به زودی اطلاعات دقیق و آدرس سایت های تجمیع کنندگان منتشر می شود، گفت: تجمیع کنندگان خود نیز تمایل زیادی برای تولید محتوا دارند که به معنای تولید فیلم نیست بلکه تولید محتوایی است که می تواند برای مردم جذاب باشد. امیدوارم با راه اندازی VOD نهضت تولید محتوا را هم شاهد خواهیم بود و با محتوای غنی همه علاقه مندان به سینما می توانند فیلم هایی را که دوست دارند، ببینند.
خیلی بعیده که مردم علاقه ای به دیدن فیلمها از طریق اینترنت ؟داشته باشن در ایران مردم معمولا علاقه ای به موضوعات قانونی و از طی طریق قانونی راهی رو طی کردن نداشته و نخواهند داشت نمونه اش هم همین که همه علاقه دارن فیلمی رو دانلود کنن تا ۴۰۰۰ تومن ناقابل بابت اون فیلم بدن…بازار قاچاق در حال بیداده اما متولیان امر چون براشون سود داره اقدام نمیکنن.اگر سایتی که ۱۴۰۰۰ فیلم رو برای علاقمندانش با قیمت مسخره ۴۰۰۰
تومن عرضه میکنه و حول و حوش میدون انقلاب هم در استودیو ….فیلماشونو دوبله میکنه جلوشونو بگیرن بخش اعظمی از مشکلات شبکه خانگی حل میشه ..