از ظهر امروز نخستین واکنش ها به اعلام نتایج اولیه ارزیابی سایت موسسات ویدیو رسانه آغاز شد و ظرف چند ساعت تعداد بازید از این مطلب و درج کامنت های مختلف سبب گردید تا در ستون پر بازدیدترین ها، همین خبر رتبه دوم را کسب کند و احتمالا" تا فردا به پر بیننده ترین خبر سایت از روز نخست تاکنون بدل شود . در یک نگاه اجمالی آنچه تاکنون از برآیند نظرات قابل استنباط است، استخراج محورهایی به شرح زیر است:
– طرفداران دو آتیشه یک موسسه از اینکه رتبه اول توسط موسسه رسانه های تصویری -در ارزیابی اولیه- غصب شده است بسیار ناخوشنودند. این عده موسسه مزبور را در هیچ رده و شاخصی قابل مقایسه با موسسه مطلوب خود نمی دانند.
– جمعی بر این نظرند که باید به معرفی یک تا دو موسسه اکتفا شود و اعلام موسسه ای در رتبه آخر اعلام شده موضوعیت ندارد.
– تا این لحظه نامی از موسسه یا موسساتی که استحقاق قرار گرفتن در فهرست را داشته اند اما در ارزیابی اولیه به چشم نمی خورند، برده نشده است و کسی انتقادی را در این باره مطرح نکرده است.
– با توجه به حجم سنگین انتقاد از موسسه رسانه های تصویری که ممکن است تا اعلام نتیجه نهایی نیز ادامه داشته باشد، منتقدان منتظر واکنش ارزیابان و تغییر احتمالی آرای آنها در ارزیابی نهایی هستند.
– معترضانی فراموش کردند که این ارزیابی به میزبانی سایت فردی صورت می گیرد که چندان با فضای مجازی ناآشنا نیست و احتمالا" با ارزیابی شخصی خود از سایت های موجود، چنین موضوعی را برای ارزیابی توسط دیگرانی خارج از مجموعه خود مناسب تشخیص داده است تا شاید سبب ساز ارتقای سایت ها گردد. بر این اساس قضاوت ناصحیح بعضی از دوستان در باره ناآشنایی مدیر سایت با وب سایت موسسات موجب شگفتی است.
جناب فروتن عزیز سلام
متاسفم اگر خاطر عزیزتان را مکدر کردم . این حرکت شما که به بررسی سایت های این صنف پرداخته اید ستودنی است . اگر اساعه ادب شده عذر می خواهم ولی به والله متعجم چگونه کارشناسان شما این نتیجه را اعلام کرده اند و شما چه ویژگی سایت رسانه های تصویری را مستحق لقب الگو بودن دیده اید . دل به دریا بزنید آقای فروتن و واقعیت را آنگونه که هست ببینید ما شما را دوست داریم و انتظار داریم مدیری با درایت و تجربه شما جسورتر باشد. مطمىنم همه مشتاق نتیجه ای عادلانه و منصفانه از سوی شما هستند نه حرفهایی از جنس دولت
راستی یادتان باشد مسندی که شما به آن تکیه زده اید متولی فرهنگ است .
دبیر کل ستاد مبارزه با محصولات غیر مجاز سمعی و بصری گفت: پدیده عرضه فیلم در سوپرمارکتها امروز به یک مشکل تبدیل شده است و الان از کنترل خارج است و ممکن است فیلمی بدون مجوز توسط یک توزیعکننده که مجوز هم دارد به سوپرمارکتها داده شود۰ نشست رسانهای دبیر کل ستاد مبارزه با محصولات غیر مجاز سمعی و بصری در مؤسسه رسانههای تصویری برگزار شد. بر اساس این گزارش، «محمدرضا عباسیان» دبیر کل ستاد مبارزه با محصولات غیرمجاز سمعی و بصری در این نشست گفت: بزرگترین فرهنگساز در کشور ما سازمان صدا و سیما است که باید در این زمینه فرهنگسازی لازم را انجام دهد. در غیاب رسانه ملی رسانههای مکتوب و روزنامهها میتوانند نقش مهمی ایفا کنند. عباسیان با اشاره به استفتائات صورت گرفته از مراجع تقلید درباره خرید و فروش آثار غیرمجاز گفت: مراجع تقلید این کار را نفی و اعلام کردند که افراد خریدار با خرید محصولات غیر مجاز مدیون صاحب اثر خواهند شد.
وی در ادامه اظهار داشت: برخی دوستان به جای کمک کردن، بیانیه و شبنامههای سیاسی صادر میکنند و در این یک سال و چند ماه حضور من در ستاد، برخی صنوف مانند شورای عالی تهیهکنندگان غیر از مصاحبه و بیانیه هیچ حرکتی در جهت همکاری نداشتند. در یکی از بیانیهها اعلام شده بود که نامهای از سوی شورای عالی تهیهکنندگان با موضوع همکاری با ستاد حدود یک سال و اندی پیش به ستاد ارسال شده بود که بنده این موضوع را تکذیب میکنم و تاکنون هیچ نامهای از سوی این صنف به ما نرسیده است.
محمدرضا عباسیان در ادامه نشست با بیان اینکه در دوره جدید معاونت سینمایی خرید فیلم با رایت ICBC ممنوع شده است، گفت: ستاد مبارزه با محصولات غیرمجار سمعی و بصری یک ریال هم بودجه ندارد و از محل درآمدهای مؤسسه رسانههای تصویری هزینه کارهای خود را تامین میکند.
وی در ادامه اظهار داشت: باز هم اعلام میکنیم وضعیت کپی فیلمها در شهرستانها خیلی بد است و ما از اول سال ۹۰ مبلغی را به عنوان علیالحساب به تمام ادارههای ارشاد کشور فرستادیم تا عملیاتهایشان را انجام دهند که البته نتیجه این کارها را هم دیدهایم ولی تا حل شدن کامل موضوع فاصله زیادی وجود دارد. در تهران هم همه روزه بازرسیها انجام میشود.
دبیر کل ستاد مبارزه با محصولات غیر مجاز سمعی و بصری در ادامه بیان داشت: پدیده عرضه فیلم در سوپرمارکتها امروز به یک مشکل تبدیل شده است و الان از کنترل خارج است و ممکن است فیلمی بدون مجوز توسط یک توزیعکننده که مجوز هم دارد به سوپرمارکتها داده شود. در تهران نزدیک به ۴۰ هزار سوپرمارکت داریم که اگر قرار باشد از همه بازرسی کنیم، این امکان وجود ندارد.ما در یکی دو هفته اخیر دو کارخانه را که کار تکثیر غیرمجاز فیلم را انجام میدادند، کشف و پلمپ کردیم. در برخی محافل از عنوان قاچاق برای عرضه غیرمجاز محصولات استفاده میشود که در این رابطه به نظرم واژه «سرقت» درست است.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر تولید لوح فشرده کاهش نیافته است ولی خرید فیلمهای ایرانی کم شده است. هماکنون تیراژ برخی فیلمهای انیمیشن از برخی فیلمهای سینمایی ایرانی بیشتر است. سال گذشته ۱۷۰ میلیون نسخه لوح فشرده تولید شد که سال ۸۸ این تعداد زیر ۱۰۰ میلیون نسخه بود.
آخرین آماری که از فروش «اخراجیها۳» دارم، تکثیر یک میلیون و ۱۰۰ هزار نسخهای فیلم و فروش یک میلیون نسخهای آن است. وی در خصوص عرضه نسخه غیر مجاز فیلم سینمایی «جدایی نادر از سیمین» گفت: وقتی فیلمی به صورت غیر مجاز وارد بازار میشود، مثل ویروس تکثیر میشود و باید سریعا نسخه اصلی وارد بازار شود تا فروش نسخه غیر مجاز به کندی صورت بگیرد. در رابطه با این فیلم از طرف عوامل هم کوتاهی به عمل آمد و با اینکه من گفتم سریعا مجوز پروانه نمایش ویدئوی فیلم را میگیرم تا فیلم به شبکه نمایش خانگی بیاید، ولی بعد از حدود یکی دو هفته دوستان درخواست پروانه نمایش ویدئویی را ارائه کردند. عباسیان افزود: تلاش ما این است که گلوگاهها را توقیف کنیم. اگر توقع از ستاد این باشد که میتواند سر هر کوچه یک نفر بگذارد و بازرسی کند، این توقع بیجاست. در این رابطه باید فرهنگسازیهای لازم صورت بگیرد و مبادی اصلی خروج کالا شناسایی و برخورد شود. مدیرعامل مؤسسه رسانههای تصویری اضافه کرد: ارائه «پلاک» (مجموعه آثار ابراهیم حاتمیکیا) به عنوان یک کار فرهنگی انجام شد ولی در مورد یکی از فیلمها، یکی از تهیهکنندگان از ما شکایت کرد و تقاضای خسارت ۱۵ میلیون تومانی داشت که ما بعد از این سعی کردیم این کارها را محتاطانه انجام دهیم. تا به حال برای آقای مسعود کیمیایی نتوانستم خرید رایت فیلمهای ایشان را انجام بدهیم.
شما که به یقین رسیده اید سوپرمارکتها به معظل تبدیل شده اند بفرمائید چرا عناوین موسسه رسانه های تصویری را به شرکت پخش کننده مواد غذائی (به پخش ) قرار می دهید تا در سوپر مارکتها توزیع کند حرف و عمل از زمین تا آسمان
جناب فروتن
با توجه به این که در پاسخ یکی از کامنتها برتری سایت موسسه رسانه های تصویری را دوزبانه بودن آن اعلام کرده بودید عرض می کنم برای بررسی این مهم به سایت آن موسسه مراجعه کردم که نتیجه آن در پی برای استحضار داورانی که احتمالا به ظرایف زبان انگلیسی هم آشنا هستند این گونه است:
– بخش انگلیسی سایت سه قسمت دارد: در باره ما، ارتباط با ما، واخبار که آن هم فقط سه خبر در مورد یک فیلم کوتاه ایرانی که در نوامبر ۲۰۰۸ در جشنواره ای جایزه برده، مطلبی در مورد فیلم امریکایی شبی در موزه با بازی بن استیلر که نحوه برنده شدن دو بلیت سینمای آن را توضیح می دهد و ناقص و ناتمام مانده، و خبری از بازسازی یک سینما در میلواکی امریکا.
ما که نفهمیدیم ارتباط این بخش آخرین اخبار از نیمه سال ۲۰۰۹ چه مزیتی برای وبسایت موسسه مادر تخصصی حوزه نمایش خانگی است؟
ضمنا در بخش فارسی هم این وبسایت بیشتر به اخبار فعالیتهای سلبی ستاد مبارزه با آثار غیرمجاز سمعی و بصری پرداخته تا اصل موضوع کاری موسسه رسانه ها که طبق آنچه در اساسنامه آن آمده فعالیت ایجابی در حوزه نمایش خانگی است. قبلا هم عرض کرده ام که موسسه رسانه ها به جای پرداختن به حوزه بین الملل که به جز هزینه چیزی برای موسسه ندارد و دست آخر هم عملکردش با هیچ خطکشی قابل اندازه گیری نیست بهتر است به کار تخصصی خود بپردازد تا معلوم شود یک من ماست چقدر کره دارد.
خواهش میکنم حداقل نتیجه این بررسی حقیر را در زمره اظهار نظرهای احساسی طرفداران دوآتشه فلان موسسه قرار ندهید.
سه وظیفه همزمان بر دوش ایشان است. مدیریت موسسه، دبیری ستاد و فعالیت های بین المللی به نیابت از مجموعه معاونت سینمایی . همانطور که در مصاحبه هم برای اولین بار اشاره شده بابت فعالیت های ستاد هیچ کمکی از سوی وزارتخانه متبوع به آن نمی شود. بهترین ماموریت تخصصی هم از دید بنده حمایت از شبکه در ابعاد مختلف و انجام امور بر زمین مانده است که به کرات در یادداشت هایم به آنها پرداخته ام و با مقامات ارشد هم در میان گذارده ام.
جناب قناد
سری به این نشانی بزنید
http://www.visualmediains.ir
در تدقیق فرمایش جناب عباسیان که برخی انیمیشنهای خارجی از بعضی فیلمهای سینمایی ایرانی فروش بهتری در شبکه نمایش خانگی دارند عرض میکنم که آن برخی انیمیشنهای خارجی بهترین آثار قدرتمندترین سینمای جهان هستند و این بعضی فیلمهای سینمایی ایرانی ضعیفترین آثار سینمای وطنی اند که حتی سالنهای سینمای خودمان هم به ضرب هیچ مشوقی حاضر به نمایش آنها نیستند.
بنا بر این باز هم از زبان دست اندر کاران سبکه نمایش خانگی کشور به عنوان مبارزان عرصه مقابله با تهاجم فرهنگی تاکید می کنیم:
"هنوزهم هیچ فیلم خارجی و حتی انیمیشنهای جذاب امریکایی قابلیت رقابت با فیلمهای خوب سینمایی ایرانی را در عرصه نمایش خانگی ایران ندارد".
آقای فروتن جان
ما هنوز مشتاقانه منتظر پاسخ دوستان کارشناس شما در خصوص علت الگو بودن سایت موسسه رسانه های تصویری هستیم . بگوئید چه چیز این سایت باید الگو قرار گیرد. اگر دلیل قانع کننده ای ندارید به مخاطبانتان احترام بگذارید و حرفتان را پس بگیرید.
یعنی شما می گویید سایتهای فعال و جذاب دیگر باید بیایند واز سایت رسانه های تصویری یاد بگیرند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
قطعا” با اتمام بررسی نهایی آنچه را که به زعم مرجع بررسی کننده برای الگو گیری از سایت موسسه رسانه های تصویری و یا سایر موسسات برتر معرفی و پیشنهاد می شود، ملاحظه خواهید کرد. معرفی هر الگویی الزاما” به معنی تعلیم دادن دیگران نیست. بویژه افرادی که در این زمینه ها صاحب نظر بوده و یا سلیقه و معیارهای متفاوتی دارند. اگر موافق باشی با مخاطبی که برای نظر شما اهمیت و احترام قائل است بهتره زبان به طعنه و کنایه باز نکنیم.
نمی دانم چرا این تند مزاجی در بین مدیران ویدئو رسانه باب شده است . تا کسی از آنها انتقاد می کند عصبانی می شود این موضوع را می توان در گفته هایشان فهمید. حالا هم آقا عباسیان در ایسنا چنان پرخاشگرانه به همه پریده اند که انگار همه خلاف کارند جز ایشان یک نفر. خود را یکطرف این جنگ تن به تن می بینند و کلیه تهیه کنندگان و مدیران ویدئو رسانه ها ی دیگر و برنامه هفت و جیرانی و … را در صف مقابل جبهه .
یکی نیست به ایشان بگوید برادر پیاده شو باهم برویم . شما موظف به پاسخگویی انتقادات هستید . برای همین کار حقوق می گیرید . شما نیز چند صباحی بیشتر بر این مسند نخواهید بود . این ذات مسندهای دولتی است که زود پس گرفته می شوند و سر آخر فقط قضاوت مردم می ماند و خدای مردم
راستی آقای جعفری عزیزم
از نکته بسیار ظریفی که به آن اشاره کردید لذت بردم . واقعاً لازم بود یکی این موارد را به آقایان گوشزد کند .
اگر وظایف محوله بر ایشان زیاد هست و توان رسیدگی به هر سه امور را ندارند چرا از پستهائی که توان انجامش را ندارند استعفا نمی دهند راستی قانون اشتغال افراد چند شغله چی شد ضمنا هیچ کمکی از سوی وزارتخانه متبوع به آن نمی شود. یعنی چه . وزارتخانه چکار باید انجام دهد و ضمنا حمایت از شبکه در ابعاد مختلف و انجام امور بر زمین مانده چکاری دستمان بر می آید
جناب آقای فروتن : پاسخهای شما کلی گوئی هست و بصورت شفاف بیان نمی کنید البته به نظر بنده شاید اشکال از کم سوادی بنده باشد لطفا توضیحات خود را واضح بیان کنید ممنون میشوم
چون اطلاع دارم عرض می کنم ایشان به دفعات استعفای خود را تسلیم کرده اند اما تا این لحظه با آن موافقت نشده است. وزارتخانه در صدد گسترش طرح نظارتی ستاد بر سایر محصولات سمعی و بصری نظیر گیم، موسیقی ، نرم افزار و اماکن مرتبط است و با یافتن گزینه مناسب احتمال معرفی فرد تازه ای در این سمت وجود دارد.
آقای عباسیان فرمودند از اول سال ۹۰ مبلغی را به عنوان علیالحساب به تمام ادارههای ارشاد کشور فرستادیم تا برخورد با محصولات غیر مجاز هزینه شود . میخواهم بگویم که این مطلب صحت ندارد چیزی که اینجانب در استان خود شاهد هستم این مبلغ نیامده است بفرمایند این مبالغ چطوری پرداخت و به کجا واریز گردیده تا پیگیری شود کجا هزینه شده ممنون میشوم هرچند میدانم پاسخی دریافت نخواهد شد
فرمایش شما متاسفانه صحت ندارد. جون مبلغی بصورت علی الحساب به همه ادارات کل داده شده است که پس از ارائه گزارش مجددا” پرداخت های تازه ای صورت گیرد.
آقای عباسیان گفتند انیمیشن های کمپانی های اصلی بدون خرید حق رایت از آنها ( بدلیل تحریم ) توسط ارشاد به موسسات فروخته شد تا هزینه های ستاد فراهم شود.
ببینم متولی مبازره با دزدی خودش قاچاق به این بزرگی با قیمت های کلان می کند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
به خدا ایران کشور عجایب غیر باور است
شما پیشنهاد بهتری برای برخورد با دولتی که میلیاردها تومان دارایی ملت مظلوم ایران را بلوکه کرده و به قصد تحقیر خریداران ایرانی با تکبر و تبختر شمشیر داموکلس را بالای سر فروشندگان قرار داده است، سراغ دارید؟
جالبه خود موسسه رسانه های تصویری که اقای عباسیان مدیرش هستن فیلم هاش رو ۲۵۰۰ تومان می فروشه بعد گیر می ده به موسسات دیگه که نباید فیلم هاشون رو گرون بفروشن.این هم از کرامات شیخ ما
جناب آقای فروتن عزیز
سلام علیکم
با صراحت اعلام میکنم با پیگیری اینجانب اداره کل فرهنگ و ارشاد استان اعلام مینماید ریالی به حساب ما بابت ستاد مبارزه با تکثیر آثار غیر مجاز واریز نگردیده است اگر شما مطمئن هستید واریزی به کلیه استانها صورت گرفته است اعلام بفرمائید نحوه پیگیری موضوع را ممنونم
ممنون می شوم اسم استان را ذکر کنید.
جناب آقای فروتن
استدلال شما مبنی بر اینکه برای برخورد با دولتی که میلیاردها تومان دارایی ملت مظلوم ایران را بلوکه کرده و به قصد تحقیر خریداران ایرانی با تکبر و تبختر شمشیر داموکلس را بالای سر فروشندگان قرار داده است،ما برویم و آثارشان را سرقت کنیم و بفروشیم را قبول ندارم پس فرق ما که ادعای مسلمانی داریم با آنها در چیست آیا اگر شخصی کالای ما را به یغما برد برای جبران خسارت وارده بر ما برویم کالای افرادی دیگر را به یغما ببریم درست است. سرقت کالای هر فردی حالا هر دین و مذهبی میخواهد داشته باشسد حرام و حق الناس است
جان برادر
چون می بینم بر کلید واژه های شرعی و دینی تاکید دارید به شما اطمینان میدهم و سربسته عرض می کنم در این زمینه کار خودسرانه ای صورت نگرفته است.
جناب آقای فروتن
فردا صبح همکاران از اداره ارشاد تماس خواهند گرفت
متشکرم . منتظر تماس اداره کل استان می مانم.
از همکاری و مساعدتی که میفرمائید و در ضمن حوصله و وقت میگذارید و درد دلهای ما را میشنوید و به مطالب ما هر چند بعضی از آنها شاید تلخ باشد پاسخ می دهید دستهای شما را از را دور به گرمی می فشارم و پیشانی مبارکتان را میبوسم
شرمنده می فرمایید
در اینجا قصد ندارم از جناب عباسیان دفاع کنم چرا که اگر ایشان صلاح بدانند می توانند خود در اینجا به انتقادات دوستان پاسخ دهند اما به نظر من اگر بحث عملکرد ستاد مبارزه با قاچاق محصولات است تا زمانیکه این ستاد به ابزار و تخصص لازم برای مقابله با پدیده سرقت آثار سینمایی که از آخرین فن آوری تکنولوژی و روش های متعدد مشهود و نامشهود برای گسترش خود بهره مند است، مجهز نشود نمی توان به موفقیت قطعی آن امیدوار بود. ملاحظه حرکت زنجیروار این پدیده از افرادی که نسخه های اولیه آثار را تهیه می کنند تا تکثیرکنندگان و فروشندگان و در نهایت مصرف کنندگان(که خود قشر بزرگی را تشکیل می دهند) نمایانگر ابعاد و پیچیدگی این پدیده است که برای هر بخش نیاز به برنامه ریزی و همراهی تمام نهادها و مراکز مرتبط است. ستاد علاوه بر بودجه مالی فراوان به ضابط اجرایی(نیروی انتظامی) کارشناسان متبحر و قضات آگاه به چند و چون این فرآیند نیازمند است. همچنین مردم نیز به اطلاعات و آگاهی بخشی که از عهده رسانه های بزرگی چون صدا و سیما و امثالهم بر می آید نیاز دارند تا به دنبال خرید کالای سرقت شده نباشند.
کلام آخر این میدان نبردیست که حریف(شبکه قاچاق) تا کنون توانمندتر و جلوتر از شبکه مجاز در آن ظاهر شده و برای پیروزی در این نبرد باید با صبوری و هوشمندی عمل کرد.