محمد رضا عباسیان با انتشار نامه سرگشاده ای، دیدگاه های خود را در قبال واکنش هایی که به اظهارات او در نشست مطبوعاتی اخیر ابراز شده است، با مردم در میان گذاشته است. متن این نامه چنین است:
در جریان نشست خبری "نخستین جشنواره بینالمللی فیلم تهران" در پاسخ به سؤال خبرنگاری درخصوص موضعگیریهای نیروی انتظامی در ارتباط با سینما، نکاتی را عرض کردم. به هر دلیل فقط آن بخش از سخنانم که مستقیماً خطاب به نیروی انتظامی بود، تیتر اخبار شد و متأسفانه روح نکات مد نظر بنده مغفول باقی ماند که بدینوسیله اهم نکات آن را به شرح ذیل تکرار میکنم.
۱. توجهتان را به بیانات مقام معظم رهبری در حرم رضوی در آغاز سال ۹۱ جلب مینمایم: "همه را توصیه میکنم به اینکه در رفتار خود، با اخلاق اسلامی رفتار کنند، قانون را مراعات کنند. همه باید قانون را مراعات کنند. تجسم انقلاب در قانون جمهوری اسلامی است"
۲. متأسفانه چندیست که فشارها و حتی بعضاً تصمیمگیری و اجرای فراقانونی را در حوزه سینما شاهد هستیم. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها نهاد قانونی در حوزه ی صدور مجوزهای سینمایی است. اگر با هر تصمیمی که از سوی این نهاد قانونی گرفته شده مخالف هستیم به معنای آن نیست که اجازه داریم حرکتهای غیرقانونی کنیم. اولین و محکمترین ضربه به حاکمیت قانون در حوزه سینما از سوی افرادی وارد آمد که خود را سینماگر مینامند.
اما به هر دلیل سیاسی و یا شخصی که در این فرصت مجال ورود به آن نیست، تیشه اصلی را به ریشه استقلال سینما وارد آوردند و با استمرار لجاجتهای بعضاً بچهگانه فرصتی را فراهم آوردند که بسیاری دیگر نیز به خود اجازه دهند در این حوزه دخالت کنند. صحبت از انتقاد و اعتراض نیست که در فضای آزادی و آزاداندیشی نظام ما، انتقاد حق هرکس است؛ اما توهین به تصمیمات قانونی و مجریان آن و حتی اجرای تصمیمات غیر قانونی، نتیجهای جز زیر سؤال بردن اصل حاکمیت نداشته و نخواهد داشت.
۳. جای بسی تعجب است؛ نهادهایی هم که خود را متولی فرهنگ و هنر میدانند، وارد این بازی خطرناک شدهاند؛ اما با کمال تأسف باید گفت در این دعواهای سیاسی این سینماست که قربانی اصلی است. فراموش نکنیم که سینمای شریف و سینماگران متعهد ما، مهمترین نقش را در ارتقای سطح فرهنگ مردم و مهمتر از آن ارائه تصویر واقعی از کشور در عرصه بینالمللی را به عهده دارند. فراموش نکنیم در شرایطی که تمام رسانههای غربی، صهیونیستی و عربی تصویری دروغین و جعلی را از ایران اسلامی به جهانیان معرفی میکنند، این فیلمهای پاک و صادق سینمای آبرومند ایران است که تصویر واقعی میهن عزیزمان را به رخ جهانیان کشیده است و چه بسیار غیر ایرانیانی که تصویر ذهنیشان از ایران با همین فیلمها اصلاح شده است.
۴. اما نکاتی که بنده در مورد نیروی انتظامی عرض کردم نیز متأسفانه به شکلی تغییریافته منتقل شد و نگرانکنندهتر آنکه سوءتعبیرهایی از آن شده است. بنده به هیچ عنوان منکر زحمات کادر مخلص نیروی انتظامی نیستم که حداقل در طول یک و نیم سال مسئولیت ستاد مبارزه با عرضه غیرمجاز محصولات سمعی و بصری همکاری نزدیکی با این عزیزان داشتهام. من نهتنها مخالف فعالیتها و اقدامات قانونی نیروی انتظامی نبوده و نیستم که ایمان دارم بخش مهمی از آرامش و امنیت اجتماعی و اخلاقی موجود مرهون زحمات این عزیزان است.
اما نکته بحث برانگیز، اظهارنظرهای غیرکارشناسانه و غیرتخصصی عزیزی است که منجر به موضعگیری شد. اینکه ماههاست افرادی اصرار دارند سینما را فاسد بنامند خلاف صداقت است، و متعجبم که چرا کسی نقطه پایانی به این اظهارات نمیگذارد.
عزیزان بزرگوار؛ چه اصراری داریم که به یک دروغ بزرگ صحه بگذاریم؟ آنطور از فساد در سینما صحبت میکنیم که شنونده ایمان میآورد که بند بند این سینما فاسد است، اما واقعاً اینچنین نیست. اگر فردی در نهادی برای انجام کاری از ما رشوه میگیرد باید کل آن سیستم را فاسد بنامیم؟ آن وقت جفایی را که در حق درستکاران کردهایم چگونه باید پاسخ دهیم؟ چرا در این دعواهای سیاسی افتخارات ۳ دهه سینمای کشور را تخریب میکنیم؟ سینما امروز نیاز به حمایت دارد. مقصر بلایی را که بر سر این پیکر نحیف و زخمی آمده، تنها متولیان نهاد رسمی سینما ندانیم، همه مقصر هستیم. بیایید همه به التیامش کمک کنیم. به سینما بیاندیشیم، به افتخارات فرهنگ و هنر ایران اسلامی مان بیاندیشیم. متحد شویم، آینده از آن ماست. کد ۴۶۵
یه نفر به این آقای مدیر عامل مصلحت اندیش باید بگه در اندرون سینمای ما اونقدر غضنفر به حد وفور یافت میشود که دیگه نیازی به مارادوناهای بیرونی نباشد
وقتی معاون سینمایی به عنوان متولی امر سه ساله یه سره بر طبل نقار در داخل سینما میکوبه تکلیف دوستان بیرونی که کاملا روشنه