بامداد ۲۵ آبان ماه را باید به خاطر سپرد. تلویزیون برای اولین بار راضی شدهاست تا به جای پرداختن به حاشیههای سریالهای شبکه نمایشخانگی که اوج آن در سریال«شهرزاد» و کمی هم در مجموعه«ممنوعه» به چشم آمد، این بار به نقد محتوایی و ساختاری و در یک کلام نقد هنری یکی از سریالهای در حال پخش این شبکه بپردازد. تصمیم اخیر تلویزیون برای پرداختن به سریالهای نمایشخانگی با عینک غیرسیاسی، معنایی جز این ندارد که تلویزیون سریالهای نمایشخانگی را به رسمیت شناختهاست، ولو آنکه در نقد جانب انصاف را نگه ندارد و فقط نیمه خالی لیوان را ببیند.
به موجب اعلام روابط عمومی برنامه سینمایی«هفت» نقد سریال«مانکن» توسط منتقدان این برنامه، مسعود فراستی، جواد طوسی و محمد تقی فهیم صورت خواهد گرفت. تاکنون ۱۲ قسمت از سریال«مانکن» به تهیهکنندگی ایرج محمدی و کارگردانی حسین سهیلیزاده از سوی رسانههای داخلی و خارجی توزیع شده است. منظور از رسانههای خارجی تلویزیونهای ماهوارهای فارسی زبان است که در طول روز و هفته به دفعات اقدام به پخش این سریال میکنند و تاکنون هم از سوی حاکمیت و تهیهکنندگان مقابلهای با این دست از سارقان صورت نگرفتهاست.
پیشگامی برنامه سینمایی هفت در نقد و بررسی تولیدات اختصاصی نمایش خانگی ممکن است به دیگر برنامههای سینمایی تلویزیون سرایت یابد و بعد از این به جای نگرشهای صرفا تخریبی علیه موجودیت شبکه، با به رسمیت شناختن این ظرفیت رسانهای محتوای تولیدات آن نیز همانند محصولات سینمایی و تلویزیونی در دستور کار منتقدان شناخته شده قرار گیرد.
یادآور می شود طی ۱۰ سالی که از تولید و عرضه سریال در نمایش خانگی می گذرد تلویزیون حتی با اخذ وجه به پخش تیزر این مجموعه ها تن نداده است و سهل است هر بار با پیش کشیدن بحث انحرافی و غیرقانونی، تنها مرجع تولید و نمایش سریال را تلویزیون دانسته است. طی هفته های اخیر فشار کم سابقه به سامانههای ویدیوی درخواستی از آن رو تشدید شده است که سامانه های یاد شده سرمایه گذاری در تولید چند سریال را مورد توجه قرار داده اند و زمینه اشتغال برای جمع زیادی از اصناف صنعت تصویر کشور را فراهم ساخته اند.
خاطر نشان می سازد به جز سریال در حال پخش «مانکن» دو سریال دیگر آماده پخش و پنج مجموعه دیگر نیز در حال تولید می یاشند.
پ.ن: به دلیل طولانی شدن برنامه در میز نقد، فرصت پرداختن به سریال مانکن فراهم نشد.
اضافه کردن نظر