برخلاف ادعای یک خبرنگار که گفتهبود نظارت بر سامانههای ویدیوی درخواستی از ارشاد به صداوسیما منتقل شدهاست، توضیحات اخیر سرپرست دادسرای فضای مجازی از پی تعطیل کردن سایتهای دانلود فیلم، نشان داد که چنین چیزی قطعیت نیافته است و این مطلب از اساس صحت و سندیت ندارد. به آن نشان که «جاوید نیا» در اظهارات اخیرش تصریح کرده است: « فعالان داخلی این عرصه در صورتیکه نسبت به دریافت مجوز از مبادی ذیربط مانند سازمان صوت و تصویر فراگیر و وزارت ارشاد اسلامی حسب مورد اقدام نمایند، میتوانند فعالیت خود را آغاز کنند.»(اینجا)
پیش از این کانال باشگاه روزنامه نگاران ایران به نقل از مهدی خرمدل نوشته بود:
«به VODهای زیر نظر سازمان سینمایی هشدار داده شده که یا از صداوسیما مجوز میگیرند یا با آنها برخورد میشود. سه سرویس در نامهای مشترک درخواست استمهال یک ماهه برای دریافت مجوز کردند. از این به بعد فیلیمو و نماوا و… زیر نظر صداوسیما فعالیت میکنند و کار از دست وزارت ارشاد خارج شد.»(اینجا)
به این ترتیب به جز آنکه یک مقام مسئول قضایی مرجعیت ارشاد را برای صدور مجوز فعالیت در زمینه انتشار محتوای تصویری در فضای مجازی مورد تاکید قرار داد، در یک هفتهای که از انتشار خبر غیرموثق واگذاری نظارت سرویسهای آنلاین ویدیویی به صدا و سیما گذشت، هیچ تصمیم تازهای از سوی مراجع تصمیم گیرنده اعلام و ابلاغ نشد.
به نظر میرسد تصمیم گیری در باره مرجع نظارت بر سامانههای ویدیوی درخواستی، فارغ از دوقطبی سازی کاذب بین دولت و صدا و سیما در یکسال گذشته، در مراجع بالادستی در حال نهاییشدن است و مجموعه مذاکرات نمایندگان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی هنگام بحث در باره طرح اداره و نظارت بر صدا و سیما را تحت الشعاع قرار خواهد داد. میتوان امید داشت که مقامات تصمیمگیرنده با مطالعه همه جوانب و با ملاحظه مقتضیات و افق توسعه فناوری در زمینه تولید و انتشار تصویر و پرهیز از انحصار رسانهای و ایجاد فضای رقابتی در چارچوب قوانین رسمی کشور، چالشهای حقوقی موجود را برطرف کنند و بار دیگر امنیت و آرامش را به فضای کسب و کار فعالان این عرصه در عین نظارت موثر حاکمیت بازگردانند.
اضافه کردن نظر