روزانه های سینمایی

بسته فیلم های نوروزی نمایش خانگی چیست؟

بعد از اینکه چهار دفتر پخش فیلم با ارائه فیلم های آماده نمایش شان در صف داوطلبان اکران نوروزی سینماها قرار گرفتند، حالا گمانه زنی ها پیرامون این موضوع دور می زند که در بین ۱۲ فیلم متقاضی، پرنده شانس روی کدامیک از فیلم ها می نشیند. البته در این میان نخستین تجربه سینمایی«پیمان قاسمخانی» با نام «خوب، بد، جلف» استثنائاً از چهارشنبه این هفته به اکران عمومی درآمده است و فعلاً در ۳۰ سالن برای آن بلیط فروخته می شود و چراغ اول فیلم های نوروزی را روشن کرده است، اما در ادامه چه فیلم هایی «خوب، بد، جلف» را همراهی خواهند کرد و از در رقابت با آن درخواهند آمد، مستلزم گذشت زمان است.

در نمایش خانگی هنوز نمی توان بطور قطعی روی عنوان یا عناوین خاصی دست گذاشت. هفته هاست که در شبکه های اجتماعی از فیلم هایی نام برده می شود که با قید «بزودی» قرار است در شبکه توزیع شوند اما هنوز شمارش معکوس برای توزیع آنها ادامه دارد.!

فیلم هایی نظیر «نیم رخ ها» محصول گروه هنر و تجربه به کارگردانی مرحوم «ایرج کریمی»، «متولد ۶۵» ساخته«مجید توکلی»، «چهارشنبه خون به پا می شود» به کارگردانی«حماسه پارسا»، «ابو زینب»ساخته«علی غفاری»، «این زن حقش را می خواهد» به کارگردانی «محسن توکلی» و «سیانور» فیلم تحسین شده «بهروز شعیبی» در زمره برنامه بزودی موسسات ویدیو رسانه و احتمال قریب به یقین برنامه آتی شرکت های نمایش ویدیویی آنلاین(vod) هستند که با توجه به کاهش محسوس فیلم های سینمایی ایرانی در سبد محصولات شبکه نمایش خانگی، انتظار می رود، کار عرضه آنها در ۲۰ روز آینده به سرانجام روشنی برسد و معطل «بسته نوروزی شبکه نمایش خانگی» نمانند.

با این ترتیب گمانه زنی برای پی بردن به فهرست فیلم های نوروزی شبکه نمایش خانگی باید دور و بر عناوین تازه و غافلگیر کننده دیگری بچرخد و سیر بکند. به عنوان مثال خبرهایی که در باره دوبله فیلم «سلام بمبئی» منتشر شده است، گویای تدارک ویژه تهیه کننده این فیلم پر فروش سینمای ایران برای عرضه فیلم «سلام بمبئی» قبل از نوروز ۹۶ است. این فیلم تنها اثر باقی مانده در فهرست فروش های بالای چهار میلیارد تومان سینمای ایران در سال ۹۵ است، که هنوز در بازار ویدیو عرضه نشده است.

«روزانه های سینمایی» در بین فیلم های ایرانی، منوی پیشنهادی خود را برای بسته نوروزی نمایش خانگی در نوروز ۹۶ بدین شرح اعلام می دارد:

«سلام بمبئی»، «آس و پاس»، «جنجال در عروسی» و «خشکسالی و دروغ»این چهار فیلم ضمن تنوع بخشیدن به سبد خرید مردم، قادرند طیفی از مخاطبان کودک، جوان و بزرگسال و نیز علاقمندان سینمای کمدی و جدی را به خود جذب کنند. یادآور می شود تا پایان بهمن ماه جاری مجموعاً ۷۵ عنوان سینمایی ایرانی توسط موسسات ده گانه: سوره، هنرنمای پارسیان، تصویر گستر پاسارگاد، تصویر دنیای هنر، پارس ویدیو، گلرنگ رسانه، قرن ۲۱، رسانه های تصویری، سینما ۲۴ و فیلم سازان جوان برای نمایش خانگی تامین و توزیع شده اند.

سعید رجبی فروتن

در کنار روزمرگی های معمول، این جا خودم و افکارم را ثبت می کنم. از فرهنگ و هنر تا سینما و نمایش خانگی... می توانید نوشته های من را در «روزانه های سینمایی» دنبال نمایید.

۲ comments

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

  • با سلام وخسته نباشید خدمت جناب آقای استاد رجبی فروتن ازمسولین سازمان سینمایی کشور و بنیاد سینمایی فارابی بپرسیدکه فیلم سینماییعروسرومشکان(رومشکان به کارگردانی وتهیه کنندگی آقای ناصر غلامرضایی که درسال ۱۳۸۲درسینماهای کشور اکران شده راکی نسخه ویدئویی این فیلم وارد شبکه نمایش خانگی میشود منتظر جوابت هستم.باتشکرمهدی میرزایی

    • اگر تهیه کننده و مالک فیلم آقای غلامرضایی باشد، پاسخ سوال شما را ایشان باید بدهد. اگر به دلیل بدهکاری تهیه کننده، رایت نمایش خانگی فیلم در گروی فارابی باشد، آنگاه زمان عرضه نسخه اینترنتی
      یا فیزیکی فیلم را فارابی باید مشخص کند

      البته فارابی فیلم های جدیدتری هم دارد که عجله ای برای توزیع آنها ندارد.چون عموما توزیع این فیلم ها عایدی و اورده مالی برای فارابی ندارند لذا در اولویت کاری اش قرار نمی گیرند.

مرا در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید