مدیران سینمایی کشور دو روز بعد از اتمام جشنواره «مستند حقیقت»، در رامسر چهارمین جشنواره فیلم های ویدیویی«یاس» را برگزار می کنند. جشنواره ای که نسبت به دوره گذشته، دبیرش تغییر کرده است و برای برقراری نسبت بیشتر بین جشنواره و نمایش خانگی، برخلاف مقررات اولیه جشنواره تغییرات مثبتی را به نفع محصولات نمایش خانگی پذیرفته است. طی روزهای برگزاری جشنواره کارگاه های آموزشی تشکیل می شود و همانند دوره گذشته حضور تشکل صنفی تهیه کنندگان و تولید کنندگان فیلم های ویدیویی، پر رنگ تر از تشکل موسسات ویدیو رسانه است. در چهارمین دوره از جشنواره از سه هنرمند و یک تهیه کننده سینما تجلیل به عمل می آید که کارنامه سینمایی و تلویزیونی آنها پربارتر از نمایش خانگی است. اینگونه انتخاب ها نشان می دهد که مشکل جشنواره «یاس» برای انتخاب و بزرگداشت شخصیت های مرتبط با نمایش خانگی کماکان به قوت خود باقیست.(اینجا)
دبیر جشنواره «یاس» در آستانه برگزاری این جشنواره در یک نشست مطبوعاتی شرکت کرده است که بخش هایی از اظهارات وی به نقل از سایت موسسه رسانه های تصویری در ادامه منتشر می شود:
«نمایش خانگی یکی از بزرگترین رسانه هاست که بیشترین ارتباط را با مخاطبان علاقهمند به سینما در سراسر کشور برقرار کرده است. این رسانه اگرچه بیش از ۲۰ سال از عمر آن میگذرد، اما توانسته است مراحل آزمون و خطا را در همین سالها پشت سر بگذارد و با قامتی بلند برای مقابله با رقیبان خود آمادگی جدی پیدا کرده است.»
«نمایش خانگی برای بقا، رشد و تعالی خود امروز هیچ چاره ای جز اتصال به تکنولوژی نمی بیند تا روایت های خود را با استفاده از فناوری به روز کند. استقلال نمایش خانگی و تقویت هویت آن، از وظایف موسسه رسانه های تصویری است و رسالت نمایش خانگی بستگی به تولیدات برتر هنری و سینمایی دارد؛ تولیداتی که بتواند با مخاطب ارتباط برقرار کرده و از کیفیت خوبی برخوردار باشند»
«در بخش vod نشست های تخصصی برای پاسخگویی به سوالات مخاطبان درباره این ظرفیت عظیم سامانه نمایش درخواستی برگزار خواهد شد. در حوزه vod ، زمینه جذب میلیون ها مخاطب برای دیدن فیلم های بومی، دینی و ملی فراهم می شود. مخاطبان vod تنها با نصب یک نرم افزار ساده بر تلویزیون، رایانه و تلفن همراه خود شاهد فیلم های زیادی خواهند بود.»
«مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری همچنین از شروع تولید اولین سریال نمایش خانگی برای پخش در vod در روزهای آتی خبر داد.»
«امروز می بالیم که بزرگترین سینماگران، برجسته ترین بازیگران و کارگردانان در عرصه نمایش خانگی فعالیت می کنند. اقتصاد این رسانه با حضور این هنرمندان، تضمین شده است که امیدوارم تحولی جدی پیدا کند. نمایش خانگی با حضور این افراد به نقطه عطفی در حوزه سینما هم تبدیل و زمینه لازم برای حضور جوانان هنرمند و علاقه مند به سینما فراهم شده است و در چهارمین جشنواره بین المللی فیلم یاس شاهد تولیدات جوانانی خواهیم بود که گوی سبقت را از پیشینیان ربوده اند.»
«در این جشنواره از علی نصیریان، ثریا قاسمی، داریوش اسدزاده و باباییان در چهارمین جشنواره بین المللی فیلم یاس به عنوان هنرمندان فعال در حوزه نمایش خانگی و همچنین از دو خانواده شهدای حرم استان مازندران نیز تقدیر می شود.»
«بخش جدیدی که برای اولین بار در این دوره جشنواره برگزار می شود، ارزیابی سریال هایی است که از ابتدای شروع به کار شبکه نمایش خانگی تاکنون برای این شبکه تولید شده اند. این سریال ها هم مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.
در پایان این نشست مطبوعاتی دبیر جشنواره که در عین حال دبیر ستاد صیانت از محصولات سینمایی است، در پاسخ به اقدامات صورت گرفته برای مقابله با پخش غیرقانونی فیلم های ایرانی در هفته های اخیر این چنین گفت:
سیدمصطفی ابطحی در پاسخ به این پرسش که پس از پخش غیرقانونی برخی فیلمها چه اقداماتی انجام دادهاید، افزود: «متاسفانه علی رغم تمام تلاشهای ما برای مقابله با پدیده شوم قاچاق، خبر رسید که در شهرهای بروجرد و اصفهان فیلمهای «ابد و یک روز» و «فروشنده» در حال توزیع است. با پیگیری از طریق دادگستری و نیروی انتظامی توانستیم به سرنخ هایی برسیم و اسامی این افراد را پیدا کنیم.»
دیگر یادداشت های مرتبط با جشنواره یاس:
این ابهام را برطرف کنید لطفاً(اینجا)
پیشنهادیکه مقبول افتاد(اینجا)
اضافه کردن نظر