روزانه های سینمایی

فیلم های آخر سال را بهتر بشناسیم

فیلم سینمایی«دلتنگی های عاشقانه» ساخته رضا اعظمیان و محصول موسسه «سوره» پیشقراول فیلم های آخر سال شد. این فیلم ۴ اسفند ماه درست یک روز قبل از فیلم سینمایی«جامه دران» در شبکه نمایش خانگی توزیع شد.

به موجب این گزارش، اگر پیش بینی ها درست از آب در آید، فیلم های سینمایی: ارغوان، پدر آن دیگری، جامه دران، ۳۶۰ درجه، دنیای پر امید، ملبورن و انیمیشن سینمایی شاهزاده روم هم در حد فاصل پنجم تا بیست و پنجم اسفند ماه در شبکه توزیع خواهند شد. تجربه نشان داده است که همواره امکان حذف و جایگزینی عناوین دیگری در این فهرست وجود دارد. در این یادداشت با فرض قطعی بودن توزیع هفت فیلم باقیمانده، اطلاعات بیشتری در باره هر هشت فیلم ارائه می شود.

فیلم های اول:  فیلم های جامه دران، شاهزاده روم، ملبورن و ۳۶۰ درجه نخستین تجربه سینمایی کارگردانان شان هستند. قطبی، جعفریان، جاویدی و قریبیان به ترتیب سازندگان فیلم های مورد اشاره هستند.

پر فروش ترین در اکران: شاهزاده روم به مبلغ تقریبی ۴ میلیارد تومان که هنوز نمایش آن در ۲۰ سالن تهران و شهرستانها ادامه دارد.

کم فروش ترین در اکران: دنیای پر امید با ۱۵ میلیون تومان در اکران سال ۱۳۹۳

مجموع فروش هشت فیلم در اکران: ۷.۵ میلیارد تومان

مجموع تماشاگران هشت فیلم(به تقریب): ۱۲۰۰۰۰ نفر

میانگین فروش هفت فیلم ( بدون در نظر گرفتن شاهزاده روم): ۵۰۰ میلیون تومان

موضوع فیلم ها: شاهزاده روم( تاریخی مذهبی)، دنیای پر امید(ملودرام)، دلتنگی های عاشقانه(دفاع مقدس)،پدر آن دیگری(خانوادگی-تربیتی)،جامه دران(ملودرام خانوادگی)، ملبورن(اجتماعی ملودرام)، ۳۶۰ درجه(اجتماعی اکشن)

پر افتخارترین فیلم ها:

جامه دران برنده دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه اقتباسی از جشنواره سی و سوم فجر و نامزد بهترین فیلم و بهترین کارگردانی در بخش نگاه نو همان جشنواره

ملبورن: نامزد بهترین کارگردانی و بهترین فیلم در سی و دومین جشنواره فیلم فجر

شاهزاده روم: لوح تقدیر ویژه دبیر جشنواره سی و سوم فیلم فجر به حامد جعفری و هادی محمدیان تهیه کننده و کارگردان

کی در چه فیلمی بازی می کند؟

محمد رضا داود نژاد، خاطره حاتمی، مهدی سلوکی و … در دنیای پر امید

محمد رضا فروتن، میترا حجار، رویا تیموریان، شاهرخ فروتنیان و … در دلتنگی های عاشقانه

حسین یاری، هنگامه قاضیانی، اکبر عبدی، جمشید مشایخی و… در پدر آن دیگری

مهتاب کرامتی، باران کوثری، پگاه آهنگرانی، مصطفی زمانی و… در جامه دران

پیمان معادی، مانی حقیقی، نگار جوهریان، الهام کردا و…. در ملبورن

میلاد کی مرام، امیر آقایی، ناصر آقایی، پریناز ایزد یار، میترا حجار، رضا رویگری، بهاره رهنما و… در ۳۶۰ درجه

مهتاب کرامتی، الهام کردا، شقایق فراهانی، مهدی احمدی و … در ارغوان

بازیگران مشترک: در بین بازیگران فیلم های آخر سال و یا نوروزی شبکه نمایش خانگی، مهتاب کرامتی، الهام کردا و میترا حجار هر یک در دو فیلم نقش آفرینی کرده اند.

زمان اکران: به جز فیلم های ملبورن و دنیای پر امید که در سال ۱۳۹۳ به نمایش عمومی درآمدند، شش فیلم دیگر از محصولات اکران ۹۴ سینماهای کشور محسوب می شوند.

سعید رجبی فروتن

در کنار روزمرگی های معمول، این جا خودم و افکارم را ثبت می کنم. از فرهنگ و هنر تا سینما و نمایش خانگی... می توانید نوشته های من را در «روزانه های سینمایی» دنبال نمایید.

۸ comments

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

    • خیر قربان همانطور که در گزارش هم می خوانید اصلاً به جزییاتی در باره چگونگی سرویس دهی این سامانه و نحوه بهره برداری مشترکان اشاره ای نشده است. اگر مبنا را بر اظهارات مراسم امروز بگذاریم گویی فقط قصد معرفی و نمایش سامانه سند و قابلیت های آن در بین بوده است. کاری که صدا و سیمایی ها به دفعات در نمایشگاه دیجیتال طی سال های گذشته انجام داده اند. این اظهارا دبیر شورای عالی مجازی را در مراسم بخوانید:
      «در حوزه VOD عقب ماندگی داریم و باید زودتر این بازار را فعال کنیم. اگر اقتصاد مقاومتی بخواهد در کشورواقعیتی ملموس داشته باشد باید از اقتصاد فرهنگی آغاز شود، هرچند در این زمینه مشکلاتی داریم. وی با ابراز تاسف از کم بودن پهنای باند اینترنت در ایران افزود: پهنای باند در کشور ما بسیار ضعیف است. ضمن اینکه سیستم‌هایی مانند VOD الزاماتی می خواهد که باید آنها را فراهم کنیم. او همچنین خواستار سامان‌دادن به قانون کپی‌رایت شد و تذکر داد: اگر این قانون به درستی پیگیری نشود نمی‌توانیم بیزنس اینترنتی فرهنگی رابه سامان کنیم.»
      منظری یکی از دست اندرکاران این سامانه هم چنین گفته است:
      «منظری با ارائه توضیحاتی درباره شیوه فعالیت این سامانه از حضور پررنگ بخش خصوصی خبر داد و افزود: وزارت ارشاد به تعدادی از شرکت‌های خصوصی مجوز داد تا بتواند محتواهای مورد نظر را تهیه کند. هدف از راه‌اندازی این پروژه کسب درآمد نیست به همین دلیل با حداقل‌هایی وارد کار شده‌ایم. وی افزود: هر شرکتی که همکاری می‌کند باید بتواند همزمان به ۱۰۰ هزار مشترک سرویس بدهد و در گام اول شش شرکت را انتخاب کرده‌ایم. اما بررسی‌هایمان برای انتخاب شرکت‌های دیگر همچنان ادامه دارد. به گفته وی در حال حاضر شرکت‌های ایران نرم ‌افزار ‌، بین‌سیما ‌، پیک آسا‌، صبا سیر‌(سل)، رایتل‌، مبین وان شرکت‌هایی هستند که با این سامانه همکاری می‌کنند.»
      بنابراین باید منتظر آغاز بکار رسمی شش شرکت اعلام شده باشیم. شرکت هایی که قطعاً برای جذب مشترک رقابت سختی را باید با یکدیگر شروع کنند.
      در خصوص رخداد خوب اخیر یادداشتی را به قلم بنده در روزنامه سینما چهارشنبه ۵ اسفند خواهید خواند.

      • ممنون، بله اصلا مشخص نیست فیلمها با چه کیفیتی قرار است عرضه شود. اسکن مجدد شده اند یا خیر و کلی سوالات دیگر که بعید است به این زودی ها پاسخی برایشان پیدا شود.

  • با عرض سلام مجدد .

    در هفته های اخیر تعداد عناوین توزیع شده توسط موسسات شبهه زیرزمینی در شبکه بسیار کم شده و عمدتاً به توزیع انیمیشن محدود بوده است . به گفته یکی از توزیع کنندگان اصفهان چند روز قبل یک محموله از فیلم های این موسسات در باربری و قبل از اینکه به دست توزیع کنندگان برسد مصادره شده است!
    بنده که همیشه طرفدار قانونی بودن و طبق اصول بودن کارهای شبکه بوده ام ، اما خب ، در این دو-سه هفته اخیر با عدم توزیع عناوین به روز خارجی ، بازار دوباره دچار رکود نسبی شده و فقط اواسط هفته ها با توزیع شهرزاد کمی گرم می شود . موسسات مجاز هم که عمدتاً یا تعطیل شده اند یا کم کار ، آنهایی هم که فعال هستند مثل قرن ۲۱ و سینما ۲۴ و تصویر دنیای هنر بجز یک عنوان “هانگر گیم ۳” قرن ، بقیه عناوینی که توزیع می کنند اکثراً حتی در یک نسخه و دو نسخه هم مشتری ندارند که بیاوریم!
    از بین عناوین ایرانی هم که وعده توزیعشان را می دهید فقط عنوان “شاهزاده روم” پرفروش خواهد بود {البته جامه دران و دلتنگی های عاشقانه را چون امروز آورده ام دیگر حساب نمی کنم} و روی تجربه می گویم ملبورن و پدر آن دیگری را شاید به عنوان کرایه خوب ببرند ، اما سه فیلم دیگر بعید است مورد استقبال قرار گیرند .
    خلاصه که این آخر سالی اوضاع نسبت به قبل از دهه فجر که فرت-فرت! عناوین روز خارجی و فیلم های پرطرفدار ایرانی می آمد چندان خوب نیست و اگر شهرزاد نبود شاید حتی رغبت نمی کردیم مغازه را باز کنیم!

    • تا این تاریخ ۶۴ عنوان سینمایی خارجی در شبکه توزیع شده است که کمترین میزان در ۲۲ سال گذشته است.

مرا در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید