شروع پخش فصل دوم مجموعه در حاشیه که از هفته آینده آغاز می شود و همچنین پر شدن باکس سریال های شبکه پنج و نسیم با سریال های یادداشت های یک زن خانه دار و حالت خاص، یعنی این پیام به نمایش خانگی که موقتاً توزیع مجموعه های طنز را بی خیال شوید و متوقف کنید. پنج هفته ای است که توزیع سریال سیگنال با تاخیر روبرو شده است و طنز عطسه مهران مدیری به حداقل تیراژ رضایت داده است تا پنج قسمت باقی مانده نیز به بازار عرضه شوند و برای همیشه پرونده این کار بسیار معمولی وکمی تا قسمتی بزن و برویی تیم مهران مدیری بسته شود.
تلویزیون با پشت سرگذاشتن ماه های محرم و صفر دیگر بهانه ای برای پخش نکردن برنامه های شادی آور ندارد. به جز سریال های که پخش خود را آغاز کرده اند، خبر پیش تولید مجموعه های نوروزی نیز نشان از آن دارد که بی پولی رسانه ملی هر قدر هم جدی و نفس گیر باشد، وقفه ای در تولید برنامه های روتین از جمله تولید سریال های متوسط الحال و سرگرم کننده ایجاد نمی کند. البته تاثیر منفی کمبود پول در تولید مجموعه هایی مثل سه شو خیلی خوب نمود دارد اما ترس از ریزش هر چه بیشتر بینندگان تلویزیون و گرایش به رسانه های نامحرم واقعیتی است که مدیران تلویزیون را حسابی به فکر وادشته است تا بی گدار به آب نزنند و کفه کارهای دیدنی را تا می توانند سنگین کنند.
چه خوشمون بیاد چه نیاد ، کیمیا فعلا سر دم دار هر نوع مبارزه ایه و انصافا جوابم داده ، به نطرم سریال با تعداد قسمت بالا در دوران بی پولی می تونه به صرفه تر باشه ..
با عرض سلام مجدد .
جدیدترین آمار برترین های کرایه در مغازه بنده تا ۶ دی ماه :
برترین فیلم ها :
1- آتش بس ۲ (۲۵ بار کرایه رفته)
2- پنج ستاره (۲۳ بار کرایه رفته)
3- طبقه حساس (۲۲ بار کرایه رفته)
4- آنچه مردان درباره زنان نمی دانند (۲۰ بار کرایه رفته)
5- پنجشنبه آخر ماه (۱۹ بار کرایه رفته)
6- آذر ، شهدخت ، پرویز و دیگران (۱۸ بار کرایه رفته)
7- عصر یخبندان / مجرد ۴۰ ساله / معراجی ها (هر کدام ۱۷ بار کرایه رفته)
10- آرایش غلیظ / شانس ، عشق ، تصادف / فرشته ها با هم می آیند (هر کدام ۱۶ بار کرایه رفته)
سریال ها (همه قسمت های عرضه شده تاکنون) :
1- شهرزاد (۱۲۳ بار کرایه رفته)
2- شاهگوش (۱۱۸ بار کرایه رفته)
3- قلب یخی (۶۹ بار کرایه رفته)
4- دندون طلا (۶۷ بار کرایه رفته)
5- عشق تعطیل نیست! (۳۴ بار کرایه رفته)
6- ابله (۲۴ بار کرایه رفته)
7- عطسه (۲۱ بار کرایه رفته)
8- سیگنال موجود است (۹ بار کرایه رفته)
9- سفر هنرمندان به برزیل (۵ بار کرایه رفته)
10- قهوه تلخ / گنج مظفر (تاکنون کرایه نرفته اند!)
مجموع فروش و کرایه عناوین ایرانی عرضه شده از هفته آخر آبان ماه :
1- رخ دیوانه (۱۵)
2- ایران برگر (۱۴)
3- جیب بر خیابان جنوبی (۱۰)
4- آتیش بازی (۷)
5- من دیگو مارادونا هستم (۵)
6- در دنیای تو ساعت چند است / آسمان محبوب (۳)
از ارسال گزارش فروش و کرایه شما تشکر می کنم. در مصاحبه یکی از دست اندرکاران خواندم که اصفهان دربین شهرستانها بیشترین میزان فروش فیلم های شبکه را دارد. استان لرستان هم در انتهای جدول قرار گرفته است.
خب ، البته چند سالی هست که این را می گویند و به نظر بنده دلایل مختلفی می تواند داشته باشد مثلاً اصفهان بیشترین نمایندگان توزیع را دارد . در خود شهر اصفهان تا جایی که بنده اطلاع دارم حداقل شش نماینده توزیع فعال وجود دارند . پیشتر هم گفته بودم که تا چندی قبل رقابت بین نمایندگان زیاد بود اما مدتی است با ایجاد مجمع نمایندگان توزیع هماهنگ تر عمل می کنند و بیشترین فشاری هم که به موسسات برای بهبود شرایط تولید و توزیع وارد می شود از طرف همین نمایندگان اصفهان است . از طرف دیگر اصفهان اتحادیه فروش محصولات فرهنگی نسبتاً فعالی هم دارد که تا حدودی به امور رسیدگی می کنند! فروش فیلم در سپرمارکت ها و روزنامه فروشی ها و … را هم باید حساب کنید که با وجود تلاش فراوان اتحادیه ، مجمع اصناف با ممنوعیت کلی آن مخالفت می کند در حالی که خبر دارم در برخی استان ها ممنوع شده است . بعلاوه مردم اصفهان مردم خیلی فرهنگ دوست و خوش ذوقی هستند اما متاسفانه تعداد سینماهای فعال در شهرستان اصفهان با داشتن حدود دو ملیون و نیم جمعیت به اندازه تعداد انگشتان دو دست هم نیست و اکثراً هم قدیمی بوده و در مرکز شهر متمرکز می باشند (بقیه شهرستان ها هم بجز ۳-۴ مورد ، کلاً فاقد سینما می باشند) با این تفاسیر بسیاری از مردم نمی توانند به سینما بروند و به این شکل خلا تماشای فیلم ها را پر می کنند . البته فکر نکنید که اینجا خبری از اینترنت و ماهواره و رایت و دانلود نیست ، هست ، اما خب ، در مقایسه با جاهای دیگر ظاهراً شبکه نمایش خانگی اوضاعش رو به راه تر است .
اما دو نکته : اولاً تا جایی که اطلاع دارم یک پردیس سینمایی در مجاورت مجتمع تجاری اصفهان سیتی سنتر در حال ساخت است که بزودی تکمیل و افتتاح می شود و طرح های دیگری هم برای نوسازی سینماهای قدیمی یا احداث سینماهای جدید وجود دارد ، بنابراین در همیشه روی یک پاشنه نخواهد چرخید .
دوماً تعداد نمایندگی فروش بیشتر یعنی تعداد فیلم های بیشتری که در قفسه های این نمایندگی ها در حال خاک خوردن هستند! اگر همین الان همه شرکت ها یک جا از این شش نمایندگی بخواهند هرچه سی دی و دی وی دی فیلم و سریال فروش نرفته دارند که می خواهند بدون محدودیت مرجوع کنند ، را برگشت کنند فکر می کنم بتوانند یک کامیون پر کنند و اگر این لطف شامل حال مغازه های خورده فروش هم بشود پر شدن دو کامیون را ضمانت می کنم!
نقد برنامه سینمایی « هفـت » ؛ فواد محمدی :
این بخش در کتاب بنده با عنوان « نظریه ؛ سینمای ایران » ثبت شده با مضامین کافی بزودی تا سالهای آینده منتشر می شود ( منتظر تحول در عرصه ی سینما با این کتاب باشید . )
فواد محمدی : حتمأ در گزارش نامه « شبکه نمایش خانگی ۴ » و گزارش نامه « صدا و سیما » درباره ی وضعیت هفت ( سری جدید ) صحبت ها و صفحه های جداگانه ای برای نقد این برنامه خواهم نوشت .
هفت از قسمت اول ( تولیدی ) انتظارات مخاطب را بالا برد ، (ما ) منتقدان سینما نیز با یک برنامه سینمایی « هفت » قبلی که ( زنده ) به شکل مستقیم به آنتن شبکه سه می رفت سر و کاری نداشتیم پس بهتر می توانستیم نقد هایمان را در صفحه های A4 برای هر قسمت بنویسیم ولی از آنجا که برخی مشکلات روزانه و معمول ما را از نگاه متمرکز هفتگی در ساعت ۲۳.۳۰ باز می داشت فردای آن روز بهتر و دقیقتر می توانستیم از نگاه سایت های دیـگر درباره ی وضعیت گفت و گو ها و خلاصه های برنامه از دید سایت ها بررسی کرده و نگاههایمان را در قالب ورقه A4 در بایگانی هایمان متمرکز کرده و در گزارش نامه ها و برنامه ها استفاده کنیم .
« هفت » با بهروز افخمی خوب است ؛ از هر لحاظ ؛ اما اجرای یک برنامه به حالت مستقیم و زنده نه بلکه بیننده را خسته نمی کند بلکه مدام در حال فکر کردن جریان سینمایی است ؛ مثلا : در هفت سری قبل با اجرای گبرلو مدام شماره ی پیامک توسط ایشان گفته میشد یا گفته میشد بعد از مدتی آقای “””” ( فلانی ) “””” با برنامه ی ما ارتباط زنده ای خواهند داشت و… و برنامه گفت و گو محور تام و تمام بود .
همه ی آنچه که از قاب تلویزیون دیده میشد واقعیت تمام داشت چرا که برنامه به حالت زنده پخش میشد و هیچ کلک و دغلی در کار نبود .
« هفت » برنامه سینمایی متفاوت است ؛ حتی وقتی پنجشنبه شب ها که برنامه ی سینمای ایران پخش میشود مخاطب مدام فکر می کند فردا شب « هفت » هم هست و اینکه پس باید به خواسته های همدیگر احترام بگذاریم ، البته من را همه میدانند منتقد تند مزاجی نیستم اما واقعیت ها را خوب می گویم ؛ از ابتدا تا انتها ؛ .
برنامه « هفت » بخشهای متنوع نقد فیلم ایرانی تازه اکران شده ؛ نقد فیلم خارجی ( جدید ) و بخشهای خوبی دارد اما می دانیم در سری قبل « هفت » سؤال ها مدام توسط مجری برنامه از میهمانان برنامه پرسیده میشد و میهمان نیز به خوبی می دانست برنامه زنده است پس راه فراری نیست باید به عینه و ذهنی سریع جواب صحیح را بدهد .
این نقد توسط « فواد محمدی » در کتاب « نظریه ؛ سینمای ایران » بزودی منتشر می شود .
فواد محمدی / تشـکر !