روزانه های سینمایی

لطفا به این اختلاف پایان دهید!

واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به صدور مجوز ارائه خدمات تلویزیون اینترنتی در کشور توسط سازمان صدا و سیما واکنش نشان داد

واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به صدور مجوز ارائه خدمات تلویزیون اینترنتی در کشور توسط سازمان صدا و سیما واکنش نشان داد

سال ۹۳ به پایان نرسیده بود که صدا و سیما با برگزاری یک جلسه ویژه پنج شرکت داوطلب مجری تلویزیون اینترنتی را معرفی کرد و تعهدات سنگینی را بر دوش آنها نهاد. این اقدام پس از آن صورت گرفت که رسانه ملی به موجب برداشتی که از قانون اساسی دارد، خود را یگانه متولی انحصاری تلویزیون از هر نوعی می داند. رسانه ملی در گام بعدی با حفظ این حق و امتیاز انحصاری، اجرای پروژه تلویزیون اینترنتی را به شرکت های واجد شرایط تفویض کرد. پنج شرکت برنده مزایده که لابد در خود می دیدند که از پس تامین تعهدات مالی در قبال صدا و سیما برآیند، در چند ماه گذشته بصورت کجدار و مریز درصدد انجام مقدمات کار برآمدند و مطالعات خود را آغاز کردند. در بین این پنج شرکت سه شرکت: فناپ، ایرانسل و توسعه سامانه بهنگام غدیر در نمایشگاه تله کام ۲۰۱۵ در برخورد با بازدیدکنندگان نوید راه اندازی قریب الوقوع تلویزیون اینترنتی را دادند و بعضاً در VIP غرفه هایشان بازدیدکنندگان ویژه را با دموی برنامه نهایی شان آشنا کردند.  

تله کام به کار خود پایان داد اما مناقشه و اختلاف دولت و صدا و سیما در صدور مجوز تلویزیون اینترنتی(IP MEDIA) کماکان ادامه دارد. در تازه ترین واکنش صورت گرفته از سوی دولت واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به صدور مجوز ارائه خدمات تلویزیون اینترنتی در کشور توسط سازمان صدا و سیما واکنش نشان داده است.

 محمود واعظی امروز در نشستی خبری همزمان با برگزاری مراسم روز جهانی پست در پاسخ به سئوال مهر گفته است: “آنچه که مربوط به پخش برنامه‌های تلویزیونی و محتوا است مربوط به سازمان صدا و سیما می‌شود و این سازمان تنها می‌تواند رگولاتر محتوای برنامه‌های تولید شده خود باشد.

وی در مورد واگذاری مجوز ارائه خدمات تلویزیون اینترنتی توسط سازمان صدا و سیما به ۵ اپراتور در کشور، گفت: ارائه خدمات آی پی تی وی، آی پی مدیا و ویدئوی درخواستی به دلیل وابستگی به شبکه‌های ارتباطی باید با مجوز وزارت ارتباطات انجام شود.

وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه هر گونه ارائه خدمات تصویر مبتنی بر شبکه‌های ارتباطی ملزم به دریافت مجوز از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است، گفت: قانون موضوع پخش برنامه‌ها و ارتباطات را در دو تعریف کاملا استاندارد ارائه کرده است و بر اساس این قانون تنها پخش برنامه‌های تلویزیونی و محتوای برنامه‌ها در اختیار سازمان صدا و سیما است و اگر این موضوع بخواهد وارد شبکه ارتباطات کشور شود باید از ضوابط این وزارتخانه پیروی کند.

واعظی تصریح کرد: فضای فرکانسی کشور در مالکیت حاکمیت است و بر اساس قانون اختیار بهره‌برداری از این فضای فرکانسی در اختیار سازمان‌هایی قرار گرفته است و این سازمان‌ها به هیچ عنوان حق واگذاری این فضای فرکانسی را به شخص ثالث ندارند.”

اختلاف برداشت از قانون اساسی برای راه اندازی تلویزیون اینترنتی در حالی بین دولت و صدا و سیما ادامه دارد که تبیین درست و جامع موضوع و استدلال های طرفین می تواند در دستور کار ویژه شورای عالی مجازی قرار گیرد و یا آنکه دستمایه یک استفساریه از شورای نگهبان واقع شود و پاسخ رسمی آن نهاد فصل الخطاب قرار گیرد.

سعید رجبی فروتن

در کنار روزمرگی های معمول، این جا خودم و افکارم را ثبت می کنم. از فرهنگ و هنر تا سینما و نمایش خانگی... می توانید نوشته های من را در «روزانه های سینمایی» دنبال نمایید.

۱ نظر

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

  • باز هم موازی کاری و چند پهلو بودن قوانین!!! اگر سریعاً رسیدگی نشود تلوزیون اینترنتی قبل از آنکه حتی پا بگیرد مثل شبکه نمایش خانگی به بی نظمی و هرج و مرج و دلبخواهی کشیده می شود . به نظر بنده صدور مجوز فعالیت برای تلوزیون اینترنتی یا باید بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد یا کمیته ای متشکل از نمایندگان صدا و سیما ، وزارات ارتباطات ، وزارت ارشاد و وزارت صنعت و معدن تا هماهنگی و تایید از جانب همه طرف ها باشد (مطمئن باشید اگر اختلاف نظر بالا بگیرد وزارت صنعت و معدن و تجارت هم به قضیه ورود می کند!)

مرا در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید