با تصمیم شورای صنفی نمایش گروه های پنج گانه اکران سینمایی به شش گروه افزایش یافتند. اگر گروههایی مثل هنر و تجربه و آزاد را هم به این تقسیم بندی ها بیفزاییم، مجموع گروه های نمایش دهنده به ۸ گروه افزایش خواهند یافت. این اقدام به معنای آن است که همانند سال گذشته تعداد بیشتری فیلم به اکران عمومی درخواهند آمد و از صف انتظار فیلم ها برای استفاده از فرصت نمایش عمومی کاسته خواهد شد.
به موجب این گزارش، سال گذشته ۶۰ فیلم در گروه های ۵ گانه و آزاد و ۱۴ فیلم در هنر و تجربه رنگ پرده را به خود دیدند. امسال پیش بینی می شود این آمار به بیش از ۹۰ عنوان افزایش یابد. البته سوا از این پیش بینی آماری، از یاد نبریم که بسیاری از فیلم های به اصطلاح سینمایی ارزش اکران عمومی ندارند و بهتر است در شبکه های تلویزیونی و نمایش خانگی عرضه شوند.
خاطر نشان می سازد؛ افزایش عمومی فیلم ها در سینماهای کشور در حالی شدت گرفته است که نمایش خانگی مدت هاست در برابر سینما قافیه را باخته است و بی توجهی کامل مجموعه حاکمیت به سرقت و کپی محصولات نمایش خانگی، ریسک خرید رایت فیلم های معمولی و متوسط را به بیشترین میزان خود در سال های اخیر رسانده است. سینمای ایران در بهار با اکران ۸ فیلم شکوفا شده است ولی نمایش خانگی با توزیع فقط دو عنوان سینمایی هنوز به بهار لبخند نزده است.
نه تنها خرید فیلم های معمولی و متوسط ریسک است ، خرید عنوان های درجه یک و ویژه با بهای بسیار بالا هم ریسک است.
تازگیا رقم هایی برای یک عنوان ویژه و خاص به گوشم رسیده که هرجورپیش خودم دو دو تا چهارتا می کنم و حساب و کتاب می کنم می بینم اگر شرکتی آن را بخرد و با قیمت ۴۰۰۰تومان هم پخش کند باز هم یا سود اندکی می کند و یا نزدیک به زیان می شود (با توجه به مبلغ قابل توجهی که شرکت خریدار باید برای مدتی بلوکه کند و هزینه های جانبی بسیار)