روزانه های سینمایی
رونق، گمشده این روزهای بازار

رونق، گمشده این روزهای بازار

“رد کارپت” به عنوان چهل و سومین فیلم ایرانی سال از ابتدای هفته در مراکز عرضه نشست تا شاید رونق و صفای دوباره ای به بازار رخوتناک دو ماه گذشته ببخشد. عطاران در “کلاشینکوف” در نقش فرعی و حالا در “رد کارپت” به عنوان بازیگر – کارگردان آنقدر جذابیت و محبوبیت دارد که انگیزه خرید را در مشتریان تقویت کند. فیلم مستند نمای عطاران به لطف شوخ و شنگی های یک ایرانی به فرنگ رفته، هم فال است و هم تماشا. رد کارپت نه فقط با شیطنت های عطارن بلکه به خاطر نمایش تصاویری واقعی از جشنواره کن و حاشیه هایش دیدنی است..

از نمایندگان توزیع محصولات فرهنگی در شبکه های اجتماعی پرسیده ام که آیا این فیلم توانسته است، موجبات دلگرمی آنها و مشتریان را یکجا فراهم سازد یا نه که اگر پاسخی واصل شد، در ذیل همین پست، آنها را به مرور نقل می کنم:

محمد محزون نمایندگی محصولات فرهنگی در شمال استان خوزستان در عبارت کوتاهی فقط به این جمله بسنده کرده است که بازار خرابه خراب! فردی به نام محمد هم بازخورد “رد کارپت” را خوب توصیف کرده و در انتظار روزهای بهتری برای شبکه است. نمایندگی محصولات در قم هم برای جلب مشتری دست به ابتکار جالبی زده و با نصب یک LED بر سر در مغازه اش تیزر عناوین جدید از جمله “رد کارپت” را در معرض دید رهگذارن قرار داده است. این دست اقدامات در کنار تحرک بیشتر موسسات و شرکت های پخش در تامین و توزیع عناوین جذاب می تواند، گره گشای وضعیت این روزهای بازار باشد. نماینده دیگری که خودش را مهدی معرفی کرده، نوشته است: اینقدر بازار کساده که اگر روزی ۷۰۰ نسخه بفروشیم، میتونیم بگیم روز خوب ماست.! آقای نعیمی از سمنان معتقد است، ردکارپت بازار را کمی گرم کرده و با سریال بهتر هم میشه. وی مشکل شبکه را به خاطر رواج کپی اساسی تر از این حرف ها می داند.

به هر حال در غیاب “ابله” که تاخیر آن کمی باعث نگرانی شده است، چاره ای نیست جز آنکه به توزیع فیلم های مطرح سینمای ایران در سال ۹۳ دلخوش باشیم. سینمایی که هنوز چند عنوان داغ را برای پیشخوان نمایش خانگی کنار گذاشته است.

سعید رجبی فروتن

در کنار روزمرگی های معمول، این جا خودم و افکارم را ثبت می کنم. از فرهنگ و هنر تا سینما و نمایش خانگی... می توانید نوشته های من را در «روزانه های سینمایی» دنبال نمایید.

۱۰ comments

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

  • سلام جناب فروتن شنیده ام که اقای کمال تبریزی به علت برخی مشکلات با تهیه کننده ابله از ادامه کار انصراف دادند و تهیه کندگان دنبال کارگردان جدیدی میگردند بنده خبر موثق دارم آیا شما هم خبری دارید ممنون میشم جواب بدید

    • سلام راستش حواشی پیرامون مجموعه زیاد هست. نمی خوام به آنها دامن بزنم. جمع زیادی در بازار منتظر توزیع سریال هستند و نباید با حرف های غیر رسمی امید آنها را ناامید کرد. خدا به خیر بگردونه. به نظرم روز اول کلید خوردن فیلم و سریال ها باید گوسفندی، گاوی قربانی کنند تا به خواست خدا نحوست دامن کار را نگیره!

  • استاد با این اتفاقاتی که سر راه سریال ها قرار میگیره از قبیل بدقولی زمان اولین قسمت توزیع و این که مشکلات داخلی تهیه کنندگان فقط ریزش مخاطب بیشتر میشه و چه کسی جوابگو هست نمیدونم با اجازتون میخوام مشکلات پیش اومده از ورود سریال به شبکه را خدمتتون عرض کنم
    1- با ورود سریال به شبکه برخی از مخاطبین فیلمهای سینمایی به طرف سریال کشیده میشوند بنابراین رکود بیشتری وارد بازار میشود
    2- با تاخیر اولین زمان پخش و سالی که نکوست از بهارش پیداست اگر در اواسط پخش سریال هم این اتفاق بیفتد ریزش مخاطبین بشتر میشود
    3- تهیه کنندگان برای منافع خود آب در سریال نکنند که باز هم همین اتفاق میفتد
    4- قیمت پشت جلد سریال باید کمتر از فیلمهای سینمایی باشد چون به هر حال هزینه فیلمهای سینمایی خیلی بیشتر از سریال است
    جناب فروتن عزیز در آخر مطلبی را عرض میکنم که شاید به گوش برخی از دوستان نا آشنا باشد و علت اصلی نابودی شبکه را قبل از رایت کپی به خدمتتان عرض میکنم
    بیاییم با اتفاقات کوچک یا بزرگ عادت فیلم دیدن را از مردم نگیریم اگر عادت دیدن فیلم از مخاطب گرفته شود مخاطب یا به دنبال کپی و یا به دنبال تفریح دیگری به جای فیلم نگاه کردن میگردد

      • متأسفانه سینمای ایران را از هر کجا هست دارن درشو می بندن یعنی چی ؟! این از أبله اونم از سریال اتاق عمل مهران مدیری دیگه شبکه خانگی هم شده مثل تلویزیون متأسفانه آقا محمد شما راست می گید البته تشکر می کنم از شما به دلیل خبر درستی که ارائه دادید و ما را بی خبر نگذاشتید ولی اینها دارن با اعتــماد مردم بازی می کنند ( همیــن ).!

  • اتفاقا سخت مخالفم؛

    ۱. اگر کسی با ورود سریال به شبکه بخواهد از دیدن فیلم سرباز زند پس هر روز باید شاهد این قضیه باشیم ، چون با سیل عظیم سریال های اروپایی ، کره ای ، امریکایی ، چینی ، ترکیه ای ، ایرانی و ماهواره ای دیگر سریال های شبکه بخش کوچکی از سبد بیننده را پر می کند. بنا بر ارتباط مستقیم هم با خرده فروش هم با مصرف کننده این نخستین بار است که این موضوع را می شنوم و به هیچ وجه درست نیست.

    ۲. مشکلات اعطای پروانه یک چیز است و مشکلات داخلی چیز دیگریست. اتفاقا بنده به نوبه خودم از تصویرگستر پاسارگاد سپاسگذارم که پخش سریال ابله را به تاخیر انداخته اند تا در میانه کار به تاخیر نیفتد. (البته اگر به خاطر همین موضوع باشد)

    ۳. چه کسی می داند ساخت سریال کم هزینه تر است یا فیلم سینمایی؟! شما؟ من؟ کی؟
    فیلم های سینمایی بسیاری هستند که با هزینه های اندک ساخته می شوند و پسوند سینمایی هم یدک می کشند. سریال های فاخری هم هستند که کمتر از یک فیلم سینمایی خوب هزینه بر نیستند.
    همچنین مگر فیلم های سینمایی ای که از جیب مردم خرجشان شده (هم برای ساخت هم برای بالا بردن میزان فروش) با قیمت کم یا مجانی به موسسات فروخته می شوند؟
    جان مطلب این است؛ بخش خصوصی اگر برایش سود چشم گیری نداشته باشد هیچ گاه به سریال سازی تن نخواهد داد و برج سازی را ترجیح می دهد.

مرا در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید