در توجیه کاهش ۳۰ درصدی فیلم های سینمایی ایرانی عرضه شده در شبکه نمایش خانگی نسبت به سال گذشته و البته تا این تاریخ، انجام بازی های جام جهانی فوتبال، ماه های رمضان و محرم را ذکر می کنند و عقیده بر این دارند که در ۱۵ هفته باقی مانده تا پایان سال با طوفانی از فیلم های ایرانی، جبران مافات خواهد شد.
سال گذشته تا این زمان شبکه ۴۷ عنوان فیلم ایرانی به خود دید و در سالجاری فقط ۳۳ عنوان بر پیشخوان ها نشسته است. در طول سال ۹۲ نیز جمعاً ۵۷ فیلم به شبکه راه یافتند. اگر پیش بینی بعضی از ناظران برای توزیع عناوین زیادی از فیلم های ایرانی در ماه های پایانی درست از آب درآید، آن وقت باید گفت چنین اتفاقی درست برعکس سال گذشته رخ داده است. زیرا سال ۹۲ در هشت ماه نخست شمار زیادی فیلم راهی بازار شد و در چهار ماه پایانی سال، فقط ۱۰ عنوان ایرانی فرصت عرضه در شبکه را یافتند.
از یاد نبریم سال گذشته انتخابات ریاست جمهوری و تغییر دولت باعث شد تا ماه های مدیدی، سایه بلاتکلیفی بر بسیاری از امور مستولی شود. جالب است که اتفاقاً در چنین دورانی سبد شبکه هیچگاه بی فیلم نماند.
در سینما اوضاع بهتری حاکم نیست؛ با اکران ۳۴ فیلم سینمایی که فقط نیمی از آنها به سود و بازگشت سرمایه رسیده اند، منتظر پدیده تازه ای نباید بود. سینمای تشنه تماشاچی برای جایگزینی فیلم های شهرموشها ۲ و آتش بس ۲ ، اینک بدیلی برای آنها ندارد. از سوی دیگر تجربه نشان داده است؛ هر چه به موسم جشنواره نزدیک تر شویم، مسئله اکران بیشتر به حاشیه می رود.
حساب سینما روشن است اما در اینسو نمایش خانگی اگر بخواهد حداقل به اندازه سال گذشته ویترین مراکز فروش را پرکند، می بایست ۲۴ عنوان تازه را در دستور کار تامین و توزیع خود قرار دهد. در بین فیلم های پرفروش اکران ۹۳ شش فیلم و در بین فیلم های متوسط الحال امسال هشت فیلم به چشم می خورند که می توانند بخشی از ۲۴ فیلم مورد نیاز را تامین کنند.
آذر ماه ۴ عنوان جدید زینت بخش بازار خواهند شد، آیا ۲۰ فیلم ایرانی دیگر زمستان خاطره انگیزی را به ارمغان خواهند آورد.؟
زمانی که سریال های خوب شاهگوش و شوخی کرد در شبکه پخش میشد تمام موسسات مترصد فرصت بودند تا فیلمهای ایرانی پخش کنند اما در حال حاضر با خیال آسوده فیلمهای خریداری شده را نگه می دارند تا وضعیت بازار ثبات پیدا کند.
اینجا به سخن من می رسیم.
رای من این است که برای گرمی بازار همیشه باید دست کم یک سریال در شبکه باشد.
همیشه شش ماه پایانی سال پر رونق و باتوجه به توافق تقریبی در ژنو پر رونق تر هم خواهد شد.
اگر شرکت ها توانایی پخش این شمار فیلم ایرانی را داشته باشند ، بازار کشش مورد انتظار را دارد.
هرچند همزمانی پخش فیلم های ایرانی موجب تاثیرگذاری برهم یا به قول خودمان باعث فیلمسوزی خواهد شد.
تا کی میخواهیم با این بهانه ها خودمون رو گول بزنیم متاسفانه در این مدت که نمایش خانگی سریالی در دست توزیع نداره بعضی موسسات دست روی دست نهادن تا وقت خوب توزیع از دست بره . دست دست کردن رو میبشه کاملا فهمید نمونه اش همین رد کارپت .
اون زمان میگفتن چون سریال داریم کمتر فیلم سینمایی عرضه میشه حالا که سریالی نیست باز همون وضع است اقای فروتن شما قبل از پایان یافتن شاهگوش در پستی نوشته بودید دو ماه کاملا سینمایی ولی من گفته بودم عوض نمیشه و نشد . دوستان معلم نیست چه فکری میکنن بابت این تاخیر ها حالا تا ۱۷ اذر که ابله بیاد دوباره میگن اخ سریال اومد فیلم کمتر بیاد. فروش فیلم هیچ ربطی به عرضه عناوین همزمان نداره و بستگی به خود فیلم داره . به نظرم امسال کمترین عنوان ایرانی داشته باشیم . اگر هنر اول نبود وضع بدتری داشتیم که واقعا جای تاف داره . دوستانی که فکر میکنن فروش فیلمهاشون با عوض کردن تاریخ توزیع درست میشه اشتباه فکر میکنن . مثلا فیلم ضعیفی مثل بوی گندم چه الان توزیع بشه یا دم عید یا ماه رمضان باز فروشش همونه . تغییر چندانی نداره . این مناسبات در فروش تاثیر ناچیزی داره .
شبکه خانگی الان در بخش سینمایی ایران در یک کما به سر میبره چون فقط یکی دو موسسه فعالن مثل سینما۲۴ و پخشش هنر اول
ولی این فیلمهای شونه تخم مرغی تا دلتون بخواد ریخته دارن تمام وینرین ها و قفسهای مغازه ها رو پر میکنن فیلمهایی که ۲۰۰۰ نمی ارزن و بعضی هاشون به شعور مخاطب توهین میکنن . بازگیراشون هم تکراری است
با نظر شما در مورد تعلل در توزیع فیلم های ایرانی موافقم. مگر آنکه در این میان نکته ای وجود داشته باشد که از آن بی خبر هستم. در شبکه اجتماعی “ویدیو گپ” که افتخار هم صحبتی با نمایندگان توزیع فیلم ذر سراسر کشور را دارم، به اتفاق روز شماری می کنند تا سریال ابله توزیع شود. کمتر دیده ام از بی فیلمی شبکه طی هفته های اخیر سخن و گلایه ای به میان آورده باشند. مگر آنکه برلین.. و گهواره … به کار و کسب شان رونق داده باشد.!
جناب میلاد خان من نمی دونم حوزه کار شما کجا و در چه وسعتی است؟ بنا به تجربه بنده هنگامی که دو یا چند فیلم خوب توزیع شود بی شک بر هم تاثیر گذار هستند.
در مورد زمان هم باید بگم حتما تاثیرگذار است. چه ماه رمضان. چه ماه محرم و صفر و چه جام جهانی. اگر شک دارید می توانید از همون موسسه مورد علاقه تان(هنراول) بپرسید.
همچنین این پرسش که چرا موسسات دست دست می کنند برای توزیع عنوان های سینمایی شان ، می توانید از همان هنر اول که چند عنوان آماده دارد و توزیع نمی کند بپرسید.
عناوین افسونگر شرور و زیبای خفته که با عناوین مالفیشنت،خبیث،شیطان صفت و … نیز در بین کاربران شناخته می شود امروز توزیع شد.
عنوان ثور : دنیای تاریک نیز دیروز توسط پارس ویدئو توزیع گشت.
عنوان یک و یازده دقیقه:ماهان و بهرام خان نیز امروز از موسسه هنراول توزیع گشت.
عنوان خارجی سرزمین بد توسط دو موسسه هنر اول و سینما ۲۴ توزیع شد.
عنوان خارجی زولو توسط دو موسسه هنر اول و سینما ۲۴ توزیع شد.
و فیلم سینمایی ((فرشته ها با هم می آیند))هم امروز از هنرنمای پارسیان توزیع شد.
منبع:سایت میعاد
http://miadfilm.mihanblog.com/
باتشکر
سید مهدی سید محمدی
تالش
آقا چه خبره امروز؟! بنده همینطوریش کلی به این بندگان خدا بدهکار هستم رویم نمی شود بروم پیششان! یک رحمی هم به ما بکنید! نه به وقتی که هیچ خبری نیست نه به وقتی که می زنند به سیم آخر!