کودکی صدراعظم

بعد از آنکه نویسندگان زیادی در باره امیرکبیر کتاب و رساله نوشتند، فیلمنامه و نمایشنامه بر پرده و صحنه بردند، سرانجام یکی از هم‌ولایتی‌های میرزا محمد تقی هم آستین بالا زد و داستان زیبایی را سرانداخت.

ایرج احمدی هزاوه‌ای نویسنده و شاعر شناخته شده در اراک و استان مرکزی، به مدد کوله‌باری از نگارش داستان‌های کوتاه و مداومت در نوشتن یادداشت‌های روزانه، موفق به انتشار کتاب کودکی صدراعظم ایران شد.احمدی هزاوه به عنوان یک علاقه‌مند به تاریخ و جامعه‌شناسی، مرغ تخیل خود را در پهنه‌هایی به پرواز درآورد که داده‌های تاریخی گواه شفافیت و استناد آنها بوده است. به زبان ساده‌تر نویسنده با استفاده از خاطرات، مشاهدات و مستندات مضبوط تاریخی، اقدام به طراحی و بازآفرینی صحنه‌های مختلفی از کودکی تا نوجوانی محمدتقی در زادگاهش هزاوه کرده است. این صحنه‌ها الزاما رابطه علت و معلولی با هم ندارند اما رابطه معنادار و تماتیک بین آنها باعث می‌شود تا خواننده تصویر روشنی از شخصیتی پیدا کند که دست تقدیر او را برای انجام ماموریت‌های خطیر و عبور ایران از یک پیچ تاریخی انتخاب کرده بود.

در پس‌زمینه داستان با رویکرد مینی‌مالیستی طبیعت زیبای هزاوه، زیست و معاش روستایی، سنت‌ و آیین‌ها، تربیت خانوادگی، رابطه و مناسبات احترام‌آمیز اهالی هزاوه با خاندان قائم‌مقام فراهانی به چشم می‌خورد. میرزا ابوالقاسم قائم مقام فراهانی کسی بود که با درک و مشاهده نبوغ و استعداد ذاتی محمدتقی از پدرش خواست که او را به دربار در پایتخت بیاورد.‌ خانواده فراهانی پدر و پسر از رجال فکری و ادبی خاندان‌های زندیه و سپس قاجاریه بودند.داستان نیمه بلند کودکی صدراعظم با مهاجرت محمدتقی از هزاوه به تهران به پایان می‌رسد. شاید این قصه فصل‌های خواندنی دیگری داشته باشد.

به اشتراک بگذارید
سعید رجبی فروتن
سعید رجبی فروتن

در کنار روزمرگی های معمول، این جا خودم و افکارم را ثبت می کنم. از فرهنگ و هنر تا سینما و نمایش خانگی... می توانید نوشته های من را در «روزانه های سینمایی» دنبال نمایید.

مقاله‌ها: 3870

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.