عصر يك روز پاييزي در سال 1380 به همراه معاون سينمايي وقت آقاي پزشك بعد از پايان جلسه اي به ساختمان سينمايي برمي گشتيم. ورود ما همزمان شده بود با پايان ساعت كار اداري و پرسنل شاغل درساختمان در حال ترك آن بودند. آقاي پزشك كنجكاوانه پرسيد اين همه آدم اينجا چه كار داشته اند؟ عرض كردم كاركنان معاونت هستند و راهي منازلشان مي باشند. با تعجب و كمي دلواپسي گفت: اين همه كارمند اينجا چه كار مي كنند؟!
حالا 13 سال از پرسش آن روز آقاي پزشك گذشته است و بعد از ايشان سه معاون ديگر بر صندلي ايشان نشستند اما نه تنها از تعداد كاركنان معاونت سينمايي كاسته نشد بلكه به فراخور ماموريت هاي جديد، بر جمع كاركنان و كارشناسان افزوده نيز شد.
اين مطلب تاكنون در كمتر جايي گفته شده است كه نوع فعاليت هاي ستادي معاونت سينمايي در گذشته و حال كه به سازمان بدل شده است، از نوع تصدي گري نيست و بيشتر به گونه اي است كه بايد به ادارات كل ارشاد استانها تفويض گردند. البته خوشبختانه در مواردي به حذف تصدي گري اعتنا شده است. به عنوان مثال به ياد مي آورم؛ مديران فروشگاه هاي عرضه محصولات فرهنگي ناگزير بودند از سراسر كشور به تهران بيايند تا كارمند اداره كل نظارت و ارزشيابي با زدن مهري پروانه آنها را تمديد كند. در اسفند سال 83 با جلب موافقت هيات عالي نظارت بر اصناف كشور امور به مربوط به فروشگاه هاي مزبور را به مجامع امور صنفي واگذار كرديم و ارشاد را از اين مسئوليت مبرا و آسوده ساختيم.
در ستاد سازمان سينمايي فعاليت هايي در جريان است كه به راحتي قابل تفويض به اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان تهران است. عليرغم اينكه به اندازه توانم سعي كرده ام در گذشته معاونت هاي وقت سينمايي را به انجام اين كار تشويق كنم اما مقاومت مديران مياني بواسطه فشار كاركنان بدنه ادارات كل ستادي، مانع از انجام اين اتفاق شده است. جالب تر اينكه امور مورد نظر به ادارات كل ارشاد ساير استانها تفويض شده است اما استان تهران از اين قاعده مستثني شده است.!
به عنوان مثال صدور مجوز شركت ها و موسسات فيلمسازي در اشكال مختلف توليد و پخش، سينمايي و ويديويي، آموزشگاه هاي آزاد سينمايي و … كه قلمرو فعالیت آنها در شهر تهران و يا استان است، منطقاً بايد به اداره كل استان تهران واگذار شود و ستاد با سبك كردن وزن خود به كارهاي حقيقتاً مهم و ستادي بپردازد. در اين ميان هر وقت كه شرايط براي تفويض آماده مي شد مديران وقت ارشاد تهران، نبود نيرو و جا را بهانه مي كردند و از قبول وظايفي كه در اصل متعلق به آنهاست سرباز مي زدند.
بنابراين از جمله كارهاي اولويت دار در 100 روز اول دولت يازدهم در بخش سينما آن است كه شرايط را براي واگذاري بخش قابل توجهي از فعاليت هايي كه در ستاد سازمان انجام مي شود به اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان تهران مهيا نمايد تا شايد ضمن كوچك سازي بخش دولتي سينما، بخشي از 800 نيروي شاغل در ستاد و موسسات تابعه سازمان سينمايي نيز تعديل گردند و خواسته رييس محترم پيشين سازمان سينمايي در اين گفتگو محقق گردد. ناگفته پيداست كه به دليل ابعاد كار و مسئوليت هاي قابل واگذاري، مي بايست در اداره كل ارشاد تهران معاونت مقتدر و توانمندي در امور سينمايي براي انجام وظايف محوله تشكيل گردد.
نگارش اين پست به پايان نرسيده بود كه خبر انتصاب آقاي دكتر ايوبي به عنوان زييس جديد سازمان سينمايي واصل شد . از خداوند منان براي ايشان و مجموع همكاران شان در مسئوليت تازه، صميمانه آرزوي موفقيت و بهروزي دارم.




راستی آقای فروتن خودتان از کجا و به چه عنوانی به تهران اومدین و در معاونت سینمایی جا خوش کردین ؟ آقای فروتن بسه مردم شما رو شناختن
همشهری بار خورد اومدیم دیگه