ابهام در توزیع نارنجی پوش

تهران‌امروز: ماجراي توقيف نسخه‌هاي خانگي فيلم «گشت ارشاد» را ديگر همه مي‌دانند. از همان روزهاي نخست توزيع نسخه خانگي گشت ارشاد، اعتراض‌ها بر اين بود كه چرا يك فيلم توقيفي بايد در شبكه نمايش خانگي توزيع شود؟ اين سوال جوابي نداشت تا اينكه با وجود قانوني بودن اين توزيع، با اعتراض‌هاي شديد، فروش اين فيلم در سوپرماركت‌ها ممنوع شد. اول قرار شد اين فيلم بدون هيچ تبليغي فروخته شود ولي بعد از آن، فروش هم ممنوع و تمام نسخه‌ها از سوپرماركت‌ها جمع شد. جالب اينجاست كه نسخه پخش شده اين فيلم در شبكه خانگي، بدون سانسور بود. اتفاقي كه مي‌توانست به خودي خود، براي شركت توزيع‌كننده مشكل‌ساز شود. «سعيد سهيلي»، كارگردان اثر كماكان بر بي‌مهري نسبت به فيلمش تاكيد مي‌كرد. اما ماجراي جديدي شروع شده؛ 3 ماه تعلیق برای موسسه توزیع‌کننده فیلم «گشت ارشاد». اين خبر نگراني‌هايي به‌دنبال دارد. آن‌هم براي فيلم‌هاي ديگري كه از طريق اين موسسه توزيع مي‌شوند. ايسنا گزارش كرد «سيدعليرضا سجادپور» معاون فعاليت‌هاي سازمان سينمايي درباره تعليق موسسه تصوير گستر پاسارگاد گفته: «این مسئله موضوع تازه‌ای نیست و همان زمان که بحث پخش نسخه غیرقانونی «گشت ارشاد» مطرح شد، درخصوص برخورد هم صحبت شد. این موضوع در جلسه کمیته فرهنگی مجلس هم مطرح شده بودسجادپور حتي درباره شدت اين تعليق گفته: «اتحادیه ویدئو رسانه در جریان این موضوع قرار دارد و چون بار اول است برخورد محدودتری صورت خواهد گرفت و فکر مي‌كنم مجوز این موسسه حدود سه ماه لغو و فعالیت‌هایش متوقف شود.» اما نگراني درباره توزيع «نارنجي‌پوش» هم وجود دارد. سجادپور درباره اين موضوع هم گفته: «در حال حاضر این موضوع به خاطر پخش «نارنجی‌پوش» توسط این موسسه دوباره مطرح شد که باید توجه داشت تعلیق در حال قطعی‌شدن است و طبق قوانین تا قطعی نشود اجرا نخواهد شد و نباید قراردادهای قبلی موسسه آسیب ببیند، چرا که امکان جابه‌جایی توسط صاحب اثر مشکل است.» ماجراي گشت ارشاد در زمان اوجش، به مجلس هم كشيده شده بود و كميسيون فرهنگي را درگير كرد. طوري كه هر كدام از اعضاي اين كميسيون درباره اين ماجرا اظهارنظر كردند و راهكارهايي دادند. حتي در هفته گذشته هم سوال ملی «حمید رسایی» نماینده مردم تهران از «سيدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد علت اعطای مجوز پروانه نمایش خانگی فیلم «گشت ارشاد» نیز در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد. بعد از اين قضيه اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی هم نسبت به اکران خانگی فیلم سینمایی «گشت ارشاد» ابراز نارضایتی کردند. ماجرا اين بود كه اواسط شهریور ماه همزمان با پخش خانگی «گشت ارشاد»، قائم‌مقام دفتر ارزشیابی و نظارت سینمای حرفه‌ای از وقوع پاره‌ای تخلفات در تهیه بسته نهایی فیلم سینمایی «گشت ارشاد» و انتشار و تکثیر آن خبر داد، اما مدیرعامل موسسه «تصویرگستر پاسارگاد» همچنان تاكيد مي‌كند كه هيچ تخلفي در زمينه عرضه نسخه نمایش خانگی «گشت ارشاد» صورت نگرفته است. اما «جواد شمقدري» معاون سينمايي ارشاد و رئيس سازمان سينمايي كشور گفته بود كه اين تخلف در دست بررسي است. هر چه كه هست، به طور مسلم با تعليق فعاليت اين موسسه، در توزيع فيلم «نارنجي‌پوش» هم اختلالي به وجود مي‌آيد كه قطعا قابل جبران نيست.

روزانه های سینمایی: این ابهام در شرایطی مطرح شده است که آقای سجادپور با تردید گفته است؛ فکر کنم سه ماه فعالیت موسسه به حال تعلیق درآید و این تعلیق شامل فیلم هایی که قرارداد آنها قبلاً بسته شده است نمی شود.

مضافاً که تا این تاریخ هیچ حکم و رایی به موسسه "تصوبر گستر پاسارگاد" ابلاغ نشده است. موسسه ای که قانوناً در یک فرصت زمانی حق اعتراض و استیناف هم دارد.کد 691

به اشتراک بگذارید
سعید رجبی فروتن
سعید رجبی فروتن

در کنار روزمرگی های معمول، این جا خودم و افکارم را ثبت می کنم. از فرهنگ و هنر تا سینما و نمایش خانگی... می توانید نوشته های من را در «روزانه های سینمایی» دنبال نمایید.

مقاله‌ها: 3877

17 دیدگاه

  1. دقیقا چه فیلمهایی از این موسسه  عرضه میشه   ؟؟؟؟
    این شرکت که پخش از خودش ندارد؟؟؟
    منظورتون چیه؟؟؟
    دنیا هنر  که مال تی دی اچج است؟؟

  2. دقیقا چه فیلمهایی از این موسسه  عرضه میشه   ؟؟؟؟
    این شرکت که پخش از خودش ندارد؟؟؟
    منظورتون چیه؟؟؟
    دنیا هنر  که مال تی دی اج است؟؟

  3. منظور تون چیه فیلمهای دیگر موسسات دوچارمشکل میشه
    مگه تصویر گستر پاسارگاد پخش دارد ؟؟؟
    تا جایی که ما میدانیم این شرکت هم عاوین خودش رو میده دنیای هنر ؟؟ پس توضیح بدید

  4. میلاد جان  فیلمهای خوابم میاد وهمه چی آرومه وسه خط موازی وفصل سوم سریال قلب یخی  را تصویر گستر پاسارگاد خریداری نمود وپخش آنها وعناوین شرکتهای جوانه ولوح طلایی ورسانه های تصویری وکیمیا نما را پخش دنیای هنر انجام می دهد وپخش فیلمهای شرکتهای تصویر دنیای هنر وپرتو آبی وریز موج وخانه تصویرآبی و افق رسانه پاسارگاد را پخش یکتا گستر انجام می دهد

  5. اگه دوباره آقاجواد معماری دوباره اسم و رسم نخوان به عنوان جعبه سیاه زاپاس سیاه شبکه عرض میکنم خدمت آقا میلاد مشتری پروپاقرص این مجال عرضه میدارم که که اولا تصویر گستر پاسارگاد پخش نداره و فقط با سرمایه فردی به نام عباسی  فیلم ایرانی میخرد و تکثیر میکند و پخش هم ندارد و به همین دلیل کارهایش را پخش دنیای هنر عرضه میکند
    پخش دنیای هنر هم هر چند در ملک شخصی آقا جواد مستقر است ظاهرا  اصلا ربطی به شرکت تصویر دنیای هنر ندارد
    فردی به نام آقا نادر … را هم فعلا بیخیال بشین وجود خارجی ندارد

  6. آقا فروتن
    میشه شما راهنمایی بفرمائید چندتا معماری توی شبکه هست و چند تا شرکت هستن اینا ما که گیج شدیم
    کامنتهای بالا رو هم سه بار خوندم بیشتر گیج شدم و بر نفمهمیدن خودم غصه خوردم

    • شما تقصیری ندارید اگر نویسنده سوال و یا مطلبش را با شفافیت و بدون پرده پوشی مطرح کند، بهتر می توان در باره آن قضاوت کرد و برداشت درست از آن داشت. تا جایی که بنده میدانم اقایان جواد، حسین و نادر معماری در شبکه فعالیت می کنند

  7. آقای جوادمعماری مدیر نصویر دنیای هنرهستند وهم اکنون باآقای ابوحمزه کارمیکننددرپخش یکتاگسترشرق بدین معنی تمام فیلمهای تصویردنیای هنرتوسط پخش یکتاگسترشرق انجام میشه.آقای حسین معماری ونادرمعماری درپخش دنیای هنرهستن فقط پخش کننده که اکثرا فیلمهای تصویرگسترپاسارگاد،رسانه های تصویری وچندموسسه دیگررو توزیع میکنند

  8. جناب جعبه سياه!

    1-تحركات فرد مورد نظر طي سال هاي گذشته از يك موسسه به موسسه ديگر و همكاري هاي فصلي و مقطعي با افراد و موسسات مختلف با فرض كسب درآمد چنانچه خداي ناكرده با هدف سوء استفاده صورت گرفته باشد، علي القاعده  مي بايست تاكنون ماهيت و نيات سوء او برملا مي شد.

    اگر چه اين موضوع ارتباط مستقيمي با دستگاه هاي نظارتي ندارد اما گزارشي نيز عليه مشاراليه از سوي اشخاص حقيقي يا حقوقي واصل نشده و زمزمه اي به گوش نخورده است. مگر آنكه غير از خودمان سايرين را ببو گلابي بپنداريم.

    2-درج نام و لوگوي جند موسسه و شركت بر روي بسته هاي يك محصول بي ترديد نشان از مشاركت آنها در هزينه هاي تامين و پخش يك عنوان محصول است و علي القاعده نبايد حمل بر كار قبيح و شبهه برانگيز قلمداد شود.به هر حال در مستندات اداري و حقوقي پروانه اثر به يك موسسه خاص اعطا مي شود و هم او پاسخگو مي باشد.

    3- موافقت نامه را با مجوز يكسان قلمداد نكنيد. چنانچه به هر دليلي در طول دوره اعتبار موافقت اصولي؛ نظر مرجع نظارتي تامين نشود، مجوز فطعي صادر نخواهد شد.

    • با عرض پوزش به دلیل مناسب نبودن متن کامنت جعبه سیاه ار درج آن معذور بودم و لذا پاسخ  صرفاً برای ایشان قابل فهم است

  9. فردا ،یکشنبه 30 مهرماه،البوم صوتی حباب به خوانندگی محسن یگانه به صورت سراسری توسط شرکت هنر اول توزیع می گردد.

  10. سلام فردا یکشنبه 30 مهر ماه روزی روزگاری فوتبال به کارگردانی نیکی کریمی از تصویر گستر پاسارگاد پخش می گردد .

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.