روزانه های سینمایی

نهاد صنفی غایب در تصمیم‌گیری‌های حکومتی

 دبیر انجمن صنفی شرکت‌های نمایش ویدیوی برخط(vod) به ابلاغیه مصوبه آذر ماه شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی دولت واکنش نشان داد:

«اساسا نهادی باید متولی تنظیم‌گری این حوزه باشد که خودش ذی‌نفع نباشد و اینکه بتواند در یک جریان جدید این موضوع را تعریف کند که متأسفانه در حال حاضر این شرایط اصلا وجود ندارد»

روزانه‌های سینمایی در این یادداشت ضمن روشنگری در باره مصوبه ۱۴ اذرماه سالجاری شورای عالی انقلاب فرهنگی، ایراداتی را نسبت به آن و نیز مصوبه ۳۰ خرداد شورا مطرح کرده بود. در همین رابطه محمدمهدی عسگرپور دبیر انجمن صنفی وی‌اودی با اشاره به حواشی اخیر انتشار بخش‌نامه جدید درباره فعالیت شبکه نمایش خانگی به «شرق» گفته است:

«انتشار این بخش‌نامه به معنی اتفاق جدیدی در این حوزه نیست. قبل‌تر شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه‌ای درخصوص تنظیم‌گری حوزه وی‌اودی‌ها داشت که ما در جای خودش نسبت به آن اعتراضمان را اعلام کردیم. به هر حال در روند فعالیت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا هر نهاد تصمیم‌گیر دیگری متأسفانه تنها چیزی که نادیده گرفته می‌شود نهاد صنفی است. نه فقط در اینجا بلکه در ارشاد هم همین وضعیت وجود دارد. از تلویزیون هم که دیگر توقعی نمی‌توان داشت. اما در نهادهایی مثل شورای انقلاب فرهنگی و وزارت ارشاد حتی قانون تکلیف کرده که موظف هستند نظر انجمن‌ها و نهادهای صنفی را بخواهند و تا به حال این کار انجام نشده است. حداقل در چند سال اخیر که این اتفاق نیفتاده».

عسگرپور در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: «در این مورد اخیر هم، مصوبه‌ای قبل‌تر شورای عالی انقلاب فرهنگی داشت که ما نسبت به آن اعتراضمان را اعلام کردیم که چرا اساسا از لحاظ صنفی نظرخواهی نمی‌شود و چرا این ارتباط برقرار نیست و مدام با دیدگاه‌های حاکمیتی به این موضوع نگاه می‌کنند؟ بخشی از ذی‌نفعان در این ماجرا خود سکوها هستند و سکوها در حال حاضر انجمن دارند. دیگر به این بحث ورود نمی‌کنم که صداوسیما تلاش می‌کند نهاد صنفی موازی این را بسازد. در نهایت باید بگویم این مصوبه قبل‌تر هم اعلام شده بود. یکی از بند‌های این مصوبه که بند مهمی هم هست همین بندی است که الان نمایندگانش معرفی شده‌اند. از این زاویه موضوع جدیدی اتفاق نیفتاده و در واقع یکی از بندها در حال اجرائی‌شدن است. از سوی رئیس شورای انقلاب فرهنگی نمایندگانی مشخص شدند که سه نماینده از شورای عالی هستند و دو نماینده دیگر از ارشاد و تلویزیون هستند».

کارگردان فیلم سینمایی «مهمان داریم» گفت: «اعضایی در این کمیته حضور دارند که هر کدام مربوط به تلویزیون و ارشاد هستند و این وسط باز چیزی از نهاد صنفی و انجمن بخش خصوصی وجود ندارد».

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: «از زاویه دیگری هم می‌توان به این موضوع نگاه کرد. اگر الان به یک نفر که به طور کل بیرون از این منظومه و بحث‌هاست اما به بحث‌های پیرامون این موضوع آگاه است بگویید مصوبه‌ای شورای عالی انقلاب فرهنگی داشته که تنظیم‌گری این حوزه را به صداوسیما واگذار کرده، اما برای دستورالعمل‌هایش شورای دیگری را تشکیل می‌دهد و اعضای آن از نهادهای دیگر هستند، ممکن است فکر کند این یعنی چنددست شدن یک موضوع. اما اگر از زاویه دید ما به آن نگاه کنید یعنی سکوهایی که در این حوزه کار کردند، به طور جدی می‌گویند این بهتر از هیچ است، قطعا جواب آنها این است که با شرایطی که در گذشته وجود داشته است، الان ممکن است کمی به تعادل نزدیک‌تر شویم. این به معنی داشتن یک شرایط ایدئال نیست».

او در پایان گفت: «این قدم به نسبت چیزی که قبلا بود، می‌تواند قدمی رو به جلو محسوب شود. ولی همچنان در یک پلان کلی این مشکل وجود دارد. به نظرم اساسا نهادی باید متولی تنظیم‌گری این حوزه باشد که خودش ذی‌نفع نباشد و اینکه بتواند در یک جریان جدید این موضوع را تعریف کند که متأسفانه در حال حاضر این شرایط اصلا وجود ندارد».

نشانی روزانه‌‌های سینمایی در تلگرام: t.me/cinemadailyir

سعید رجبی فروتن

در کنار روزمرگی های معمول، این جا خودم و افکارم را ثبت می کنم. از فرهنگ و هنر تا سینما و نمایش خانگی... می توانید نوشته های من را در «روزانه های سینمایی» دنبال نمایید.

اضافه کردن نظر

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

مرا در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید