مسئولیت نظارت بر شرکتهای vod , چگونگی صدور مجوز به شرکت های آنلاین ویدیویی هنوز محل بحث بین دو سازمان سینمایی و صدا و سیماست. مادام که تعریف روشنی از پخش فراگیر از سوی یک مرجع مرضی الطرفینی ارائه نشود، تنور اختلاف بین این دو سازمان داغ خواهد بود و البته در این بین شرکت های خصوصی متحیرند که مسئول نظارت بر آنها کدام سازمان است و آنها باید به چه کسی پاسخگو باشند.
تاکنون ۱۹ شرکت از سازمان سینمایی در سه سال گذشته مجوز فعالیت دریافت کرده اند. تعدادی هم پروانه فعالیت شان را از رسانه ملی دریافت کرده و معدودی از شرکت ها هم محض محکم کاری از هر دو سازمان مجوز اخذ کرده اند.!
حیدریان رئیس سازمان امور سینمایی در گفتگویی که با ایلنا داشته است، بر حقانیت دولت و قوه مجریه برای صدور مجوز فعالیت به شرکت های خصوصی تاکید ورزیده و به یاد همکاران سابق خود در صدا و سیما آورده است که شرکت سروش برای فعالیت در زمینه تامین و توزیع نسخه فیزیکی فیلم ها از سازمان سینمایی مجوز ویدیو رسانه دریافت کرده است.
رئیس سازمان سینمایی تصریح کرده است: «اساسا امور اجرایی در کشور براساس قانون برعهده قوه مجریه است و صدور مجوز نیز یک امر اجرایی است که برعهده قوه مجریه است البته صداوسیما از روز اول در محدوده تولید و پخش براساس قانون مستثنی شده است و خود این سازمان میتواند بهصورت مستقل؛ تولید و پخش را انجام بدهد. اما سازمان صداوسیما همان زمانی که قصد داشت شرکت سروش را تاسیس کند و آن زمان که قصد داشت محصولاتش را از طریق ویدئو یا نوار کاست عرضه کند، از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز گرفت.»
رییس سازمان سینمایی با تاکید بر اینکه رشد تکنولوژی و بستر ارایه آثار باعث تغییر مرجع صدور مجوز نمیشود، ادامه داد: پخش فراگیر معنایش این است که زمان و مخاطبی که اثر برای او پخش میشود، مشخص نیست اما اینکه من به عنوان مخاطب میخواهم در یک زمان مشخص یک اثر مشخص را از یک منبع مشخص تماشا کنم و دریافت کنم، معنای فراگیری نمیدهد حتی اگر تعداد مخاطبان شکل دوم زیاد باشد بازهم معنای فراگیر نمیدهد.
وی ادامه داد: تکلیف قانونی در محدوده غیرفراگیر مشخص است اما در محدوده فراگیر مشخص نیست. توصیه ما این است که واحد مربوطه در صداوسیما و بخش خصوصی تا تعیین تکلیف طبق روالی که بوده؛ اقدام کند تا بخش خصوصی دچار زیان اقتصادی نشود.
.در همین رابطه بخوانید
اضافه کردن نظر