روزانه های سینمایی
هیاهوی بسیار برای هیچ

هیاهوی بسیار برای هیچ

آقای غلامرضا موسوی از تهیه کنندگان شریف سینمای ایران بار دیگر پرونده رابطه فیلم وسریال را در شبکه ویدیویی کشور گشوده و پیشنهاد داده است، در ازای هر پروانه ای که به سریال های این شبکه داده می شود، مبلغی به صندوق کمک به توسعه سینمای ایران واریز شود.

نخستین بار نیست که تهیه کنندگان سینمای ایران با تولیدات اختصاصی نمایش خانگی به عنوان یک عامل تقریباً مزاحم نگاه کرده و مدعی هستند در ازای اشغال فضا باید اینگونه تولیدات بهای لازم را بپردازند.

تا سال گذشته مدیر سابق موسسه رسانه های تصویری نیز متاسفانه با چنین جریاناتی همسویی نشان می داد و برای سازندگان مجموعه های نمایشی شبکه خط و نشان می کشید.

یکی از تهیه کنندگان سینما صراحتاً بستر مهیا شده ای به نام شبکه نمایش خانگی را حاصل تلاش ها و خون دل خوردن های خود و همکارانش می دانست و تولیدات ویدیویی شبکه از جمله سریال ها را طفل سرراهی و مهمان ناخوانده به حساب می آورد.

“روزانه های سینمایی” پیش از این به دفعات به نقد این نگرش ها پرداخته است و در این مجال فقط محض اطلاع کسانی که نخستین بار با چنین موضوعی روبرو می شوند، یادآور می شود، سند نمایش خانگی را به نام محصول و فرمت خاصی نزده اند و برای ریزش مخاطبان شبکه های نامحرم ماهواره ای و در غیاب تلویزیون های خصوصی، سرمایه گذاری برای هر گونه محصول داستانی و غیر داستانی باید مورد توجه و حمایت قرار گیرد و به یاد داشته باشیم که هر قدر تنوع و تلون بیشتری در سبد نمایش خانگی بیشتر مشاهده شود، میل و رغبت مخاطب برای خرید و تهیه عنوان مورد نظر تشدید خواهد شد.

در شرایط وانفسای سرقت بی رحمانه محصولات شبکه و بی عملی دستگاه های محصول دلیلی وجود ندارد که سرمایه گذاران سریال و برنامه های مشابه اعتبار و کمکی به نفع سینما منظور کنند و به این خاطر حضور خود را در محیط رسانه ای پرخطری چون شبکه ویدیویی، موجه سازند.

در همه سال های گذشته سرمایه گذاران شبکه از محیط کسب وکار امن و ایمن بی بهره بوده و بعضاً با ورشکستگی این عرصه را برای همیشه ترک کرده اند.

از سوی دیگر قرائن موجود گویای تجارت پرسود سریال سازان در این شبکه نیست و عموماً موسسات و شرکت های سرمایه گذار در این زمینه از تامین و عرضه فیلم سینمایی نیز غافل نبوده اند. به این خاطر اگر تقاضای بعضی از تهیه کنندگان از روی زیاده خواهی نباشد، بی شک سیاست های حمایتی دولت ها در سی سال گذشته از سینمای ملی و تهیه کنندگان آن در نهادینه شدن چنین روحیات و منش هایی در آنها بی تاثیر نبوده است.

سعید رجبی فروتن

در کنار روزمرگی های معمول، این جا خودم و افکارم را ثبت می کنم. از فرهنگ و هنر تا سینما و نمایش خانگی... می توانید نوشته های من را در «روزانه های سینمایی» دنبال نمایید.

۹ comments

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

  • جناب فروتن موسسه ی رسانه های تصویری قرار بود مجموعه آثار مسعود کیمیایی، رسول ملاقلی پور و کیومرث پوراحمد را منتشر کند، خبری از سرانجام کار ندارید؟

  • ممنون میشوم بفرمایید وارد بازار شده است یا خیر؟ در صورتیکه تیراژ محدود باشد احتمالا در فروشگاه رسانه های تصویری باید موجود باشد. شاید هم مانند بسته ای که برای عرضه به مراکز فرهنگی دنیا تهیه شده بود اصلا وارد بازار نشده باشد.

  • سلام

    اقای اخباری چه زمانی فیلم زودیاک چینی توزیع میشه ؟ و اکرانش در تهران هم تمام شد
    ودر مورد فیلم دیگر جکی چان با عنوان داستان پلیس ۲۰۱۳ متعلق به موسسه شماست؟

    • میلاد جان
      این عنوان جزو محصولات خریداری شده توسط موسسه نیست .
      در ملاقات حضوری با نماینده ایتالیا فیلم در ایران متاسفانه موفق به خرید این محصول نشدیم .
      مورد دیگر هم خیر .
      اوقات خوش .

  • اگر می دانستم به شهر ما تشریف می آورید به این سفر نمی رفتم. امیدوارم در اهواز به شما خوش بگذرد.

مرا در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید